Author's

Laky Zoltán

Szerzői oldal

Laky Zoltán

A Heti Válasz újságírója.

L. Z.

L. Z.

Hatalomittas diktátoroknak is üzen idén a Kaposfest

Schönberg Óda Napóleonhoz című művét is műsorra tűzi Európa egyik legrangosabb kamarazenei fesztiválja, mivel Várdai István művészeti vezető szerint ma is fontos felhívni a figyelmet a megalomán vezetőkre.

Laky Zoltán | 2017.04.20., csütörtök 20:00

L. Z.

Olcsóbb lehet-e Magyarországnak a Forma-1 Ecclestone után?

Új korszak köszöntött a Forma–1-re a múlt heti szezonnyitón: 86 évesen nyugdíjazták Bernie Ecclestone-t, aki országokat kizsigerelő offshore profitgépezetté fejlesztette az autós világbajnokságot. Mi van az új, amerikai tulajdonos tarsolyában? Részletek a friss Heti Válaszban.

Laky Zoltán | 2017.04.08., szombat 15:00

L. Z.

Az Eszterbauer család szekszárdi pincéje

Minden fantázianév mögött egy családi történet húzódik meg a kadarkájáról híres Eszterbauer-pince címkéin. A borászcsalád 10. és 11. nemzedékét, Eszterbauer Jánost és Ildikót a szekszárdi paraszt-polgári kultúráról, a legösszetartóbb borvidék sikeréről és a bikavér feltámadásáról kérdeztük.

Laky Zoltán | 2017.03.30., csütörtök 15:47

L. Z.

Így lehetett volna olcsóbb a 190 milliárdos Puskás Stadion

Csak jóindulattal állja meg a helyét, hogy európai viszonylatban átlagos az új Puskás Stadion ára. A friss Heti Válaszból kiderül: semmi sem indokolja ekkora aréna felépítését, és ezúttal a „versenyeztetés” is csak drágíthatta a beruházást.

Laky Zoltán, Nagy László Nándor | 2017.03.12., vasárnap 15:00

L. Z.

„A komponálás néha fájdalmas”

Szinte sohasem ad interjút a világ egyik legmagasabban jegyzett zeneszerzője, Kurtág György. Ám amikor zongoraművész feleségével a Budapest Music Centerben átvette a Borletti-Buitoni Alapítvány életműdíját, a Heti Válasznak elárulta, miért 91 évesen írja élete első operáját.

Laky Zoltán | 2017.02.15., szerda 16:59

Szerzők /