Author's

Laky Zoltán

Szerzői oldal

Laky Zoltán

A Heti Válasz újságírója.

L. Z.

L. Z.

A hét legjobb közéleti Coubjai - 6. rész

Szombathely régi-új képviselője nemcsak a legtöbb egyéni szavazatot szerző fideszes, hanem a Coub koronázatlan királya is lett. Egy hét után újra jelentkezik sorozatunk.

Laky Zoltán | 2018.04.23., hétfő 18:00

L. Z.

Most lett elege a világnak a Facebook urából

Trump nekiment az Amazonnak, a filmipar a Netflixnek, önvezető autók öltek embereket, a Facebook több sebből vérzik. Négy hét alatt 365 milliárd dollárt veszített értékéből öt techóriás. Megtorpanás vagy egy korszak vége? A friss Heti Válaszból kiderül.

Laky Zoltán | 2018.04.14., szombat 14:00

L. Z.

Ez a Facebook bűne: az oroszok után új bűnbak kellett

Barack Obama újraválasztásakor forradalmi módszerként ünnepelte a fősodratú média azt a fajta adathalászatot, amivel most Donald Trump csapatát vádolják. A Cambridge Analytica-ügy tanulságai a friss Heti Válaszban.

Laky Zoltán | 2018.04.05., csütörtök 12:15

L. Z.

Erre elég az újabb Michelin-csillag

Immár hazánknak is van két Michelin-csillagos étterme, ráadásul néhány napra Európa kulináris fővárosa volt Budapest. De mire elég a belehúzó Béccsel és a feltörekvő horvátokkal szemben? A csillagok háttere a csütörtöki Heti Válaszban.

Laky Zoltán | 2018.03.28., szerda 19:00

L. Z.

A hét legjobb közéleti Coubjai – 1. rész

Németh Szilárd énekel, Fekete-Győr visszakozik, Kunhalmi káromkodik. Új sorozat a Válasz.hu-n hét nap hét legjobb hangos gifjével.

Laky Zoltán | 2018.03.12., hétfő 15:35

L. Z.

Fuldokló tengerek: így mérgezzük meg magunkat a műanyag szeméttel

David Attenborough filmjének hatására a világ észrevette, hogy a klímaváltozáson kívül is vannak környezeti válságok. A kínai és indiai vezetést nem hatotta meg a Kék bolygó 2, így nem lesz ENSZ-műanyagegyezmény. Pedig kutatások igazolják, hogy a szemét ijesztően nagy része visszajut a szervezetünkbe.

Laky Zoltán | 2018.03.12., hétfő 09:00

L. Z.

De mit adtak a magyarok a portugáloknak? Többet, mint hinné

Portugália divatos lett a magyarok körében, de kevesen tudják, milyen sokat is adtunk e távoli nemzet kultúrájának. A csütörtöki Heti Válaszban olvasható helyszíni riportunkból kiderül: népzenénk kevesebb helyen hullott termékenyebb talajra, mint itt, híres festőnőjüket pedig magyar férfi ihlette meg.

Laky Zoltán | 2018.03.09., péntek 08:10

L. Z.

Magyar, portugál két jó barát

Portugália divatos lett a magyarok körében, de kevesen tudják, milyen sokat adtunk a kultúrájuknak. Népzenénk kevés helyen hullott termékenyebb talajra, mint itt, legnagyobb festőjüket pedig egy magyar férfi ihlette meg.

Laky Zoltán | 2018.03.07., szerda 16:23

L. Z.

Unja a személyre szóló online reklámokat? Brüsszel megvédi!

A személyre szabott reklámok életünk részévé váltak, de vajon azok maradnak-e május után is, amikor életbe lép az EU új adatvédelmi rendelete? A brüsszeli szigor jobban sújthatja a kisebb cégeket és a hírportálokat, mint a Google-t és a Facebookot. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Laky Zoltán | 2018.03.02., péntek 08:02

L. Z.

Galaxisokat az Instagramra!

Ma már amatőrként is olyan lenyűgöző fotókat lehet készíteni távoli csillagködökről, amilyeneket tíz éve csak a Hubble tudott. Egy távcsőben saját szemmel megpillantani a kozmoszt pedig nagyobb élmény, mint bármi, amit képernyőkön láthatunk.

Laky Zoltán | 2018.02.22., csütörtök 16:46

L. Z.

A kommunisták miatt lett biokémikus az MRI-vizsgálat magyar atyja

Szovjet tankok elől menekült a Lánchídon, három hét alatt tanult meg angolul, most Corvin-láncot kapott. Sir George Raddát arról is kérdeztük, mit tanulhatnánk a szingapúri tudományos sikersztoriból. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Laky Zoltán | 2018.02.22., csütörtök 13:02

L. Z.

Menekülés a tudományba

Szovjet tankok elől menekült a Lánchídon, három hét alatt tanult meg angolul, oxfordi kutatóként kulcsszerepet játszott az MRI kifejlesztésében. A Corvin-lánccal kitüntetett Sir George Raddát arról is kérdeztük, mit tanulhatnánk a szingapúri modellből.

Laky Zoltán | 2018.02.21., szerda 17:03

L. Z.

Üzenet a földönkívülieknek

Az év ikonikus képe az űrben keringő Tesla Roadster, de nem ez a legvadabb dolog, amit az emberiség az űrbe küldött. Negyven éve például egy-egy hanglemezt tettünk két, azóta a Naprendszert is elhagyó űrszondára.

Laky Zoltán | 2018.02.15., csütörtök 12:05

L. Z.

A verhetetlen sakkgép

A Google mesterséges intelligenciájában nem a sakktudása a megdöbbentő, hanem az, hogy órák alatt egyedül jött rá olyan dolgokra, amiket az emberiség évezredek során fejtett meg. Ez még jól jöhet az Alzheimer- és Parkinson-kór gyógyításánál.

Laky Zoltán | 2018.02.08., csütörtök 13:29

L. Z.

Halott delfinborjú képe szembesítette a világot a műanyagszennyezéssel

David Attenborough filmjének hatására a világ észrevette, hogy a klímaváltozáson kívül is vannak környezeti válságok. A brit miniszterelnök a Kék bolygó 2 DVD-jét vitte a fő szennyező Kína elnökének ajándékba. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Laky Zoltán | 2018.02.07., szerda 18:45

L. Z.

A katolikus egyház és az ősrobbanás

Az ősrobbanást gyakran a teremtés ellenlábasaként emlegetik. Pedig a világegyetem létrejöttének magyarázatát egy belga katolikus pap alkotta meg, és az egyház hamarabb elismerte, mint a tudomány.

Laky Zoltán | 2018.02.05., hétfő 12:05

Szerzők /