valasz.hu/szerzo/ujsagiro/sztankoczy-andras-1935?page=16

http://valasz.hu/szerzo/ujsagiro/sztankoczy-andras-1935?page=16

Author's

Laky Zoltán

Szerzői oldal

Laky Zoltán

A Heti Válasz újságírója.

L. Z.

L. Z.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.

Laky Zoltán | 2018.06.20., szerda 09:30

L. Z.

Szexuálisan frusztrált férfiakból kerülnek ki az alt-right tömeggyilkosai?

Az internet sötét bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott keménymagja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel” fórumok tömeggyilkosokat is kitermeltek már. A jelenség részletes háttere a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban olvasható.

Laky Zoltán | 2018.06.14., csütörtök 17:00

L. Z.

Ezért veszélyesebb a mesterséges intelligencia, mint az ipari forradalom

Miközben rövid távon az automatizálás megoldást kínál a munkaerőhiányra, divat lett attól félni, hogy hosszú távon tömegek munkáját veszik el a gépek. Mások szerint az új munkahelyek bőven pótolják a kiesést. A friss Heti Válaszból kiderül, mi az igazság.

Laky Zoltán | 2018.06.08., péntek 14:30

L. Z.

Épül Budapest új kapuja – milyen lesz a kelenföldi városközpont?

Új szobor nem kerül az Osztyapenko hűlt helyére, a terület mégis újra markáns vizuális ismertetőjelet kaphat: a Budapest One irodaházat. A kelenföldi pályaudvar túloldalán új pláza épül – ezzel újrahatározva a főváros nyugati kapuját. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Laky Zoltán | 2018.05.31., csütörtök 18:55

L. Z.

Trump-sztárok Budapesten: mit keresnek itt az amerikai tabudöntők?

Bátor provokátor vagy egomán pojáca Milo Yiannopoulos, és milyen mondanivalója lehet Magyarországon? Mit üzen a másik két Budapesten turnézó Trump-nagyágyú, Steve Bannon és Peter Thiel? A csütörtöki Heti Válasz a helyére teszi a Milo-jelenséget.

Laky Zoltán | 2018.05.27., vasárnap 08:00

L. Z.

Magyaroktól ideges a New York-i elit

Egy új médium mindig politikai káosszal köszönt be, ez köti össze korunkat a harmincéves háború korával, Daniel Kehlmann új regényének témájával. A német sztárszerző egy magyar írót tart nemzedéke legnagyobb tehetségének. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Laky Zoltán | 2018.05.01., kedd 15:00

L. Z.

A legjobb térkép a mozgó térkép

Azok a legjobb YouTube-csatornák, amelyek nem egy más médiumokban már látott műfajt valósítanak meg egy új platformon, hanem az oldal adottságait használják ki, máshol el sem képzelhetők.

Laky Zoltán | 2018.04.25., szerda 17:06

L. Z.

„Ez nem polgári habitus” – Jásdi István a politika stílusáról

Konzervatívként és vidékiként is sok fenntartással figyelem a mai magyar valóságot – mondja Jásdi István. A borásszal Mi maradunk! című könyvének megjelenése kapcsán beszélgettünk. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Laky Zoltán | 2018.04.25., szerda 17:00

L. Z.

A felvilágosodás dicsérete

Egy új médium megjelenése mindig politikai káoszt szül, ez köti össze korunkat a harmincéves háborúval, Daniel Kehlmann német író új regényének témájával. A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendégét Esterházy Péterről és sárkányokról is kérdeztük.

Laky Zoltán | 2018.04.25., szerda 16:20

L. Z.

Polgárként túlélni

Teljes életet csak hazájában élhet az ember – mondja Jásdi István, akinek Mi maradunk című családtörténetét a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon mutatták be. A csopaki borász a kormány agresszív stílusáról, a parasztpolgárság eszményéről és a balatoni szőlők haláláról is beszélt.

Laky Zoltán | 2018.04.25., szerda 16:16

L. Z.

A hét legjobb közéleti Coubjai - 6. rész

Csorna régi-új képviselője nemcsak a legtöbb egyéni szavazatot szerző fideszes, hanem a Coub koronázatlan királya is lett. Egy hét után újra jelentkezik sorozatunk.

Laky Zoltán | 2018.04.23., hétfő 18:00

L. Z.

Zuckerberg, a bűnbak

A kongresszusi meghallgatáson izzadó Mark Zuckerbergen élcelődött a fél világ, egy brit humorista vagyona „visszaadására” szólította fel. De tényleg ő felel minden bajért, amit a nyakába varrnak, vagy mi, akik használjuk a Facebookot?

Laky Zoltán | 2018.04.19., csütörtök 11:58

L. Z.

Budapest nagydíjasa: Daniel Kehlmann

Nem először lesz a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál vendége a kortárs német nyelvű irodalom egyik legnépszerűbb élő alakja. A 43 éves Daniel Kehlmann három éve barátja, az akkori nagydíjas Jonathan Franzen meghívására jött a Millenárisra, ahol az irodalomszeretők száma és élénk érdeklődése mellett könyvei magyar kiadásának szép külleme is lenyűgözte, ő pedig készségesen és barátságosan állt a közönség és a sajtó rendelkezésére. Idén legújabb, Tyll című regénye magyar kiadásának bemutatásán túl azért tér vissza, hogy a 2004-ben kitüntetett Günter Grass óta első német íróként átvegye a Budapest Nagydíjat.

Laky Zoltán | 2018.04.18., szerda 17:20

L. Z.

Most lett elege a világnak a Facebook urából

Trump nekiment az Amazonnak, a filmipar a Netflixnek, önvezető autók öltek embereket, a Facebook több sebből vérzik. Négy hét alatt 365 milliárd dollárt veszített értékéből öt techóriás. Megtorpanás vagy egy korszak vége? A friss Heti Válaszból kiderül.

Laky Zoltán | 2018.04.14., szombat 14:00

L. Z.

Nyolc óra munka?

Türelmetlenek, figyelemhiányosak, keveset dolgoznak, és hűtlenek a munkahelyükhöz. Sok munkaadó fejében ilyen kép él a Z generációs munkavállalókról. Pedig a fiatalok nem rosszabbak, csak máshogy kell közelíteni hozzájuk.

Laky Zoltán | 2018.04.12., csütörtök 14:39

L. Z.

Stop Szilícium-völgy?

Donald Trump nekiment az Amazonnak, a filmipar a Netflixnek, önvezető autók öltek embereket, a Facebook adatbotránytól vérzik. Négy hét alatt 365 milliárd dollárt veszített értékéből öt Szilícium-völgyi cég – átmeneti megtorpanás, vagy a világnak elege lett a techpápákból?

Laky Zoltán | 2018.04.11., szerda 18:04

Szerzők /