Author's

Laky Zoltán

Szerzői oldal

Laky Zoltán

A Heti Válasz újságírója.

L. Z.

L. Z.

Mégsem tiltották ki a Belvárosból a segwayeket – ez történt valójában

A hírekkel ellentétben nem tiltották ki Budapest belvárosából a Segwayeket, viszont már inzultus is érte a rajtuk várost néző turistákat. Az eszköz nem önmagában zavaró, hanem a tömegturizmus tüneteként. Háttér a digitális Heti Válasz friss számában.

Laky Zoltán | 2018.08.02., csütörtök 15:00

L. Z.

Baljós árnyak a magyar Microsoftnál

Váratlanul felállt székéből a magyar Microsoft ügyvezetője. Nem ez az első baljós árny a vállalatnál: fél éve elcsapták állami viszonteladóikat, két volt vezetőjük kormányzati mentőövet kapott, és a hírek szerint az amerikai hatóságok is vizsgálódnak az ügyben.

Laky Zoltán | 2018.07.18., szerda 08:04

L. Z.

Ez volt Wichman Tamás kocsmájának titka

Nemsokára bezár a főváros egyik kultikus kocsmája. Az egykori kenus legenda, Wichmann Tamás Kazinczy utcai italozója körül Európa egyik leghíresebb bulinegyede épült fel, odabenn semmi sem változott a nyolcvanas évek óta. És épp ez volt a titka.

Laky Zoltán | 2018.07.09., hétfő 18:30

L. Z.

Wichmann Tamás: „Itt nem volt zene és tévé, csak emberi beszéd”

Néhány héten belül bezár a főváros egyik kultikus kocsmája. Az egykori kenus legenda, Wichmann Tamás az új Heti Válasznak adott interjúban elárulja, miért döntött így, és hogy miért nem változott semmi 32 év alatt a kocsmában.

Laky Zoltán | 2018.07.01., vasárnap 15:00

L. Z.

Betegség lett a videójátékfüggőség, jöhet a törvényi szigor

Alig ért véget a világ legnagyobb játékipari seregszemléje, amikor a WHO ledobta az atombombát, és mentális zavarként ismerte el a játékfüggőséget. De többet árt-e a döntés, mint amennyit használ? Kiderül a digitális Heti Válaszból.

Laky Zoltán | 2018.06.21., csütörtök 15:00

L. Z.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.

Laky Zoltán | 2018.06.20., szerda 09:30

L. Z.

Szexuálisan frusztrált férfiakból kerülnek ki az alt-right tömeggyilkosai?

Az internet sötét bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott keménymagja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel” fórumok tömeggyilkosokat is kitermeltek már. A jelenség részletes háttere a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban olvasható.

Laky Zoltán | 2018.06.14., csütörtök 17:00

L. Z.

Ezért veszélyesebb a mesterséges intelligencia, mint az ipari forradalom

Miközben rövid távon az automatizálás megoldást kínál a munkaerőhiányra, divat lett attól félni, hogy hosszú távon tömegek munkáját veszik el a gépek. Mások szerint az új munkahelyek bőven pótolják a kiesést. A friss Heti Válaszból kiderül, mi az igazság.

Laky Zoltán | 2018.06.08., péntek 14:30

L. Z.

Gazdagok és szépek

„Anya, apa, az összes osztálytársam magasabb, izmosabb, gyorsabb és szebb nálam. Nem tudtatok volna kicsit többet költeni a génjeimre?” Talán már nincs távol az az idő, amikor ilyen szemrehányást tehetnek a természetes úton született gyermekek.

Laky Zoltán | 2018.06.06., szerda 17:44

L. Z.

Helyettünk robotolnak

Miközben rövid távon az automatizálás megoldást kínál a munkaerőhiányra, divat lett attól félni, hogy hosszú távon tömegek munkáját veszik el a gépek. Mások szerint az új munkahelyek pótolják a kiesést. Hol az igazság?

Laky Zoltán | 2018.06.06., szerda 11:31

L. Z.

Épül Budapest új kapuja – milyen lesz a kelenföldi városközpont?

Új szobor nem kerül az Osztyapenko hűlt helyére, a terület mégis újra markáns vizuális ismertetőjelet kaphat: a Budapest One irodaházat. A kelenföldi pályaudvar túloldalán új pláza épül – ezzel újrahatározva a főváros nyugati kapuját. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Laky Zoltán | 2018.05.31., csütörtök 18:55

L. Z.

Budapest új kapuja

Új szobor nem kerül az Osztyapenko helyére, de a terület jövőre újra markáns vizuális jelet kap: a Budapest One irodaházat. A kelenföldi állomás túloldalán új pláza épül – ezzel újrahatározva a főváros nyugati kapuját.

Laky Zoltán | 2018.05.30., szerda 15:39

Szerzők /