Author's

Laky Zoltán

Szerzői oldal

Laky Zoltán

A Heti Válasz újságírója.

L. Z.

L. Z.

Halott delfinborjú képe szembesítette a világot a műanyagszennyezéssel

David Attenborough filmjének hatására a világ észrevette, hogy a klímaváltozáson kívül is vannak környezeti válságok. A brit miniszterelnök a Kék bolygó 2 DVD-jét vitte a fő szennyező Kína elnökének ajándékba. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Laky Zoltán | 2018.02.07., szerda 18:45

L. Z.

„A mítoszok méltatlanok a Szent Korona eszmeiségéhez”

Negyven éve adta vissza az Egyesült Államok a Szent Koronát Magyarországnak. A csütörtöki Heti Válasz évfordulós összeállításában a koronakutatás ezoterikus vadhajtásaitól és a felségjelvények amerikai kalandjáról faggattunk történészeket.

Laky Zoltán | 2018.01.24., szerda 20:00

L. Z.

Bővül a Heti Válasz!

Január 18-tól négy oldallal hosszabb lesz hetilapunk digitális kiadása. Az első Újhullám-rovatból kiderül, miért aggályosak a Disney világuralmi tervei, hogy miben előztük meg a haladó Nyugatot, és hogy melyik a kedvenc autós YouTube-csatornánk.

Laky Zoltán | 2018.01.18., csütörtök 12:30

L. Z.

Újra éremeséllyel készül a magyar csapat a téli olimpiára!

Harmincnyolc év után újra éremeséllyel készül a magyar csapat a téli olimpiára, de a februári játékokon Phenjan, Washington és Moszkva hatalmi játszmái is izgalmas versenyszámnak ígérkeznek Phjongcshangban. Háttér a friss Heti Válaszban.

Laky Zoltán | 2018.01.12., péntek 19:00

L. Z.

Fürjes Balázs: bármikor megnyithat a Sorsok Háza

A budapesti beruházásokért felelős kormánybiztost a választások előtti átadásokról, valamint Tarlós István és Lázár János csörtéiről is kérdeztük. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Laky Zoltán | 2018.01.11., csütörtök 08:04

L. Z.

Földönkívüli teológia

Egy német pap Giordano Bruno előtt 160 évvel idegen civilizációkról értekezett, de nem került máglyára, sőt bíboros lett – mondja Paul Gabor jezsuita szerzetes, asztrofizikus. A Vatikáni Obszervatórium arizonai teleszkópjának vezetője exobolygókról és a finomhangolt világegyetemről.

Laky Zoltán | 2017.12.20., szerda 18:01

L. Z.

Töltőforradalom

Elhárulhat a legnagyobb akadály az elektromos autók magyarországi elterjedése elől. Az állam és egy nagyvállalatok alkotta konzorcium is a jelenleg átgondolatlan és egyenetlen töltőhálózat fejlesztésébe kezdett.

Laky Zoltán | 2017.12.13., szerda 17:08

L. Z.

Mesterek karácsonyra

Kroó György egykor azt tanította a Zeneakadémián, hogy aki meg akarja ismerni a klasszikus repertoár magját, járjon a MÁV Szimfonikusok koncertjeire. Ez ma is igaz – mondja Lendvai György ügyvezető igazgató.

Laky Zoltán | 2017.12.06., szerda 17:46

L. Z.

Figyelem! Kiskorúakat lenyúló online kaszinóvá vált a videójáték-ipar

Lassan a kaszinókat lepipáló fondorlatossággal húzza ki a nem ritkán kiskorú játékosok zsebéből a pénzt a videójáték-ipar. A legnagyobb kiadó azonban most túl messzire ment, és megégette magát az új Star Wars-játékkal. Háttér a friss Heti Válaszban.

Laky Zoltán | 2017.11.30., csütörtök 18:00

L. Z.

Nem babra megy

Lassan a kaszinókat lepipáló fondorlatossággal húzza ki a nemritkán kiskorú játékosok zsebéből a pénzt a videojáték-ipar. A legnagyobb kiadó azonban túl messzire ment, és megégette magát az új Star Wars-játékkal.

Laky Zoltán | 2017.11.29., szerda 20:09

L. Z.

Dicséret Ausztráliából: ilyen zseniből kevés van

Olyan dimenzióban gondolkodott, amelynek csak részei vannak a Földön – mondja Anthony Gall Makovecz Imréről. Az ausztrál–magyar építészt aktuális projektjeiről, az Óbudai Velodromról és a Clark Ádám téri hotelről is kérdeztük. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Laky Zoltán | 2017.11.15., szerda 19:00

L. Z.

Kós Károlytól Makoveczig

A magyar organikus mozgalom Kós Károlytól Makovecz Imréig címmel tartott Bécsben előadást a Héttorony Fesztivál keretében Anthony Gall. A 28 éve hazánkban élő ausztrál építészt a Clark Ádám téri szállóról és az óbudai velodromról is kérdeztük.

Laky Zoltán | 2017.11.15., szerda 17:09

L. Z.

Tényleg velejéig romlott a divatipar? Itt a lista a legfelelősebb márkákról!

Rabszolgamunka, pazarlás, környezetszennyezés – divat lett a divatipar piszkos ügyeiről beszélni. Bár tényleg rengeteg felesleges rongyot veszünk, a csütörtöki Heti Válaszból kiderül: tévúton járunk, ha a nagy ruhamárkákat és a telhetetlen Nyugatot okoljuk mindenért.

Laky Zoltán | 2017.11.09., csütörtök 19:15

L. Z.

Teregetik a szennyest

Rabszolgasorban tartott munkások, környezetszennyezés – újra divat a divatipar piszkos ügyeiről beszélni. Tévút, ha a nagy márkákat és a telhetetlen Nyugatot okoljuk mindenért, de tény: sok fölösleges ruhát veszünk.

Laky Zoltán | 2017.11.08., szerda 15:47

Szerzők /