Author's

Laky Zoltán

Szerzői oldal

Laky Zoltán

A Heti Válasz újságírója.

L. Z.

L. Z.

Puncs.hu: keresztény üzletember és ellenzéki művész a botrányos „társkereső” mögött

A fiatal lányokat gazdag idős férfiakkal összeboronáló társkeresők amerikai atyja szerint a szerelem szegény emberek találmánya. A keresztény értékrendet valló Hernádi Zsolt és az ellenzéki aktivista Weiler Péter jóvoltából itt a magyar változat, a Puncs.hu, melynek plakátjaival tele a város. A jelenség és vállalkozás háttere a friss Heti Válaszban.

Laky Zoltán | 2017.08.20., vasárnap 12:00

L. Z.

Egy hölgy a völgyből

Brüsszeli diplomatának készült, végül a gasztronómiában tette fel Európa térképére Szlovéniát Ana Roš. Abból, ahogy az Isonzó völgyének kistermelőiből gazdaságilag is életképes hálózatot épített, mi is sokat tanulhatunk. A Hiša Franko séfjével Budapesten beszélgettünk.

Laky Zoltán | 2017.08.14., hétfő 11:59

L. Z.

Íme, a balos média legújabb hazugsága

A világ azt hiszi, azért rúgták ki James Damore-t, mert ellenezte a nemi sokszínűséget. Valójában éppen hogy javaslatokat tett a nők helyzetének javítására a techiparban.

Laky Zoltán | 2017.08.11., péntek 17:23

L. Z.

Itt egyen a Balaton-parton, ha magyar kistermelőket akar támogatni

Helyi termelők szállítják a mangalicát és a kecskesajtot, a parti büfések finom ételeket főznek belőlük, hozzá környékbeli borászatok és sörfőzdék italait mérik. A friss Heti Válasz tíz újhullámos strandbisztrót ajánl a nyárból hátralévő hetekre.

Laky Zoltán | 2017.08.10., csütörtök 19:00

L. Z.

Ki a felelős a hackerbotrányért? Itt vannak a BKK-ügy kulisszatitkai

Nem tartotta be a felelős közzététel elvét a BKK webshopját feltörő fiatal, de így is etikusabban járt el, mint azok, akik feljelentették. Az is igaz viszont, hogy a botrány napjaiban valóban súlyos kibertámadás folyt a BKK ellen. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Laky Zoltán | 2017.07.26., szerda 15:30

L. Z.

Lehet fanyalogni, de vb-szervezőként igenis jól vizsgázik Magyarország!

Ha olimpiai főpróba lenne a vizes vb, bizakodásra adna okot az első néhány nap. Apró hibákat mindig lehet keresni, de a látogatók elsőrangú létesítményekkel és jó szervezéssel találkozhatnak Budapesten és Balatonfüreden. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Laky Zoltán | 2017.07.23., vasárnap 19:00

L. Z.

Kemény Dénes elárulta, szerinte világbajnokok lehetnek-e a vízilabdásaink

Magyarország nyer a nagy sportesemények megrendezésével és a társasági adó sportba áramoltatásával, véli Kemény Dénes, aki szerint a póló népszerűbb, mint gondoljuk. Interjú a Magyar Vízilabda Szövetség elnökével a csütörtöki Heti Válaszban.

Laky Zoltán | 2017.07.16., vasárnap 08:00

L. Z.

A sörbicikli csak a kezdet: így lehet megfékezni a hányóturizmust

A bulinegyedben még kitartó lakók és a civilizáltabb helyzetben érdekelt vendéglátósok is szervezkedi kezdtek a Budapestnek világhírnevet hozó, de lassan kibírhatatlanná váló „hányóturizmus” miatt. Részletek a csütörtöki Heti Válaszban.

Laky Zoltán | 2017.07.09., vasárnap 16:30

L. Z.

Ezek az állások tűnhetnek el a Google mesterségesintelligencia-kutatója szerint

Évek óta halljuk: a robotok elveszik a munkánkat. A gépi tanulás egyik fellegvárának számító Google vezető kutatóját, Greg Corrado amerikai fizikus-idegtudóst a Brain Bar Budapest konferencia idején kérdeztük: tényleg így lesz? Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban!

Laky Zoltán | 2017.06.11., vasárnap 13:00

L. Z.

Gép elvesz ember munka

Évek óta halljuk: a robotok elveszik a munkánkat. A gépi tanulás egyik fellegvárának számító Google vezető kutatóját, Greg Corrado amerikai fizikus-idegtudóst a Brain Bar Budapest konferencia alatt kérdeztük: tényleg így lesz?

Laky Zoltán | 2017.06.07., szerda 18:28

L. Z.

„Most szólnunk kellett”

Nem kommentálja az amerikai állampolgársága miatt ellene indított támadást az MTA frissen újraválasztott elnöke. Lovász László szerint a gender studies tudomány, az Akadémia továbbra sem politizál, de volt rá példa, hogy a kormány hallgatott rá.

Laky Zoltán | 2017.06.07., szerda 14:00

Szerzők /