Author's

Laky Zoltán

Szerzői oldal

Laky Zoltán

A Heti Válasz újságírója.

L. Z.

L. Z.

Itt a hűségidő nélküli korlátlan mobilinternet

Mobilinternet-használatban az utolsó helyen állunk Európában, pedig a hálózat a legjobbak között van. A Telenor mostani lépése korszakváltást hozhat.

Laky Zoltán | 2017.05.15., hétfő 19:00

L. Z.

Párban nyílnak a páros fotókiállítások Budapesten

A Forbes fotóspárosának első képzőművészeti próbálkozása londoni és Los Angeles-i képeken jeleníti meg a nagyvárosi magányt, a Koreai Kulturális Központban koreai és magyar női sorsok elevenednek meg.

Laky Zoltán | 2017.05.15., hétfő 18:15

L. Z.

Ezért érdemes a Teslának Magyarországot választania

Több érv szól Magyarország mellett, mint ellene a Tesla európai gyáráért zajló versenyben. A friss Heti Válaszból kiderül: az elektromos mobilitás gyerekcipőben jár nálunk, de a kormány bőkezűen támogatja, csak épp nem mindig úgy, ahogyan kellene.

Laky Zoltán | 2017.05.14., vasárnap 15:00

L. Z.

Nyugi! Nem kell mindent komolyan venni, amit Stephen Hawking mond

A fizikus szerint az emberiségnek száz éven belül el kell költöznie a Földről, ha életben akar maradni, de nem kell aggódnia: a sürgető határidőt csak közelgő tévéműsorának bemutatója indokolja.

Laky Zoltán | 2017.05.05., péntek 19:45

L. Z.

Negyven másodperc gyönyörűség

Stájerországban hetven kisüzemben sajtolják, de itthon is éledezik az egykor virágzó tökmagolaj-kultúra. A Magyar Konyha Termelői díjas Pepo Papa sajtolójában jártunk Nemesvámoson, de nemcsak azt néztük meg, hogyan készül a zöld arany, hanem azt is, milyen kézműves termelők vannak még a Bakonynak e tájékán.

Laky Zoltán | 2017.04.25., kedd 16:23

L. Z.

Hatalomittas diktátoroknak is üzen idén a Kaposfest

Schönberg Óda Napóleonhoz című művét is műsorra tűzi Európa egyik legrangosabb kamarazenei fesztiválja, mivel Várdai István művészeti vezető szerint ma is fontos felhívni a figyelmet a megalomán vezetőkre.

Laky Zoltán | 2017.04.20., csütörtök 20:00

L. Z.

Olcsóbb lehet-e Magyarországnak a Forma-1 Ecclestone után?

Új korszak köszöntött a Forma–1-re a múlt heti szezonnyitón: 86 évesen nyugdíjazták Bernie Ecclestone-t, aki országokat kizsigerelő offshore profitgépezetté fejlesztette az autós világbajnokságot. Mi van az új, amerikai tulajdonos tarsolyában? Részletek a friss Heti Válaszban.

Laky Zoltán | 2017.04.08., szombat 15:00

L. Z.

Az Eszterbauer család szekszárdi pincéje

Minden fantázianév mögött egy családi történet húzódik meg a kadarkájáról híres Eszterbauer-pince címkéin. A borászcsalád 10. és 11. nemzedékét, Eszterbauer Jánost és Ildikót a szekszárdi paraszt-polgári kultúráról, a legösszetartóbb borvidék sikeréről és a bikavér feltámadásáról kérdeztük.

Laky Zoltán | 2017.03.30., csütörtök 15:47

L. Z.

Tyúkromantika eladó

Az ezerlelkes szülőfalujában, Mezőszemerén alkotó Bukta Imre a magyar vidék leghitelesebb vizuális krónikása.

Laky Zoltán | 2017.03.29., szerda 16:30

Szerzők /