Author's

Laky Zoltán

Szerzői oldal

Laky Zoltán

A Heti Válasz újságírója.

L. Z.

L. Z.

Ezek az állások tűnhetnek el a Google mesterségesintelligencia-kutatója szerint

Évek óta halljuk: a robotok elveszik a munkánkat. A gépi tanulás egyik fellegvárának számító Google vezető kutatóját, Greg Corrado amerikai fizikus-idegtudóst a Brain Bar Budapest konferencia idején kérdeztük: tényleg így lesz? Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban!

Laky Zoltán | 2017.06.11., vasárnap 13:00

L. Z.

„Most szólnunk kellett”

Nem kommentálja az amerikai állampolgársága miatt ellene indított támadást az MTA frissen újraválasztott elnöke. Lovász László szerint a gender studies tudomány, az Akadémia továbbra sem politizál, de volt rá példa, hogy a kormány hallgatott rá.

Laky Zoltán | 2017.06.07., szerda 14:00

L. Z.

A kormány elengedte a MOB kezét – megszólal az új elnök

Leszavazta a Magyar Olimpiai Bizottság tagsága az elnökségbe vágyó politikai ejtőernyősöket, miután a kormány megfosztotta a testületet hatásköreinek zömétől. Az új elnök, Kulcsár Krisztián a terveiről is beszél a friss Heti Válaszban.

Laky Zoltán | 2017.06.03., szombat 16:00

L. Z.

 „Már meg mer szólalni a műszaki értelmiség is”

A mérnökök sokáig féltek, hogy rájuk sütik a politizálás bélyegét, de ez változóban van – mondja Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara leköszönő elnöke, akit korrupcióról és a lefújt olimpiáról is kérdeztünk. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Laky Zoltán | 2017.05.26., péntek 14:10

L. Z.

Itt a hűségidő nélküli korlátlan mobilinternet

Mobilinternet-használatban az utolsó helyen állunk Európában, pedig a hálózat a legjobbak között van. A Telenor mostani lépése korszakváltást hozhat.

Laky Zoltán | 2017.05.15., hétfő 19:00

L. Z.

Párban nyílnak a páros fotókiállítások Budapesten

A Forbes fotóspárosának első képzőművészeti próbálkozása londoni és Los Angeles-i képeken jeleníti meg a nagyvárosi magányt, a Koreai Kulturális Központban koreai és magyar női sorsok elevenednek meg.

Laky Zoltán | 2017.05.15., hétfő 18:15

L. Z.

Ezért érdemes a Teslának Magyarországot választania

Több érv szól Magyarország mellett, mint ellene a Tesla európai gyáráért zajló versenyben. A friss Heti Válaszból kiderül: az elektromos mobilitás gyerekcipőben jár nálunk, de a kormány bőkezűen támogatja, csak épp nem mindig úgy, ahogyan kellene.

Laky Zoltán | 2017.05.14., vasárnap 15:00

L. Z.

Nyugi! Nem kell mindent komolyan venni, amit Stephen Hawking mond

A fizikus szerint az emberiségnek száz éven belül el kell költöznie a Földről, ha életben akar maradni, de nem kell aggódnia: a sürgető határidőt csak közelgő tévéműsorának bemutatója indokolja.

Laky Zoltán | 2017.05.05., péntek 19:45

L. Z.

Játszani is engedd!

Alig hat év alatt a legtöbb magyar fiatalt elérő ifjúsági rendezvénysorozattá nőtte ki magát a PlayIT. A videójátékok, tetszik vagy nem, a fősodratú kultúra részévé váltak – de miként tudunk együtt élni velük úgy, hogy ne menjen rá a következő férfinemzedék?

Laky Zoltán | 2017.04.26., szerda 16:09

L. Z.

Digitális nyelvében él a nemzet

A magyar nyelv finnugor eredetét és a digitális nyelvtechnológia fontosságát szeretné tudatosítani É. Kiss Katalin, a legrangosabb magyar tudományos elismerés, a százezer euróval járó Bolyai-díj első női kitüntetettje.

Laky Zoltán | 2017.04.26., szerda 14:44

L. Z.

Negyven másodperc gyönyörűség

Stájerországban hetven kisüzemben sajtolják, de itthon is éledezik az egykor virágzó tökmagolaj-kultúra. A Magyar Konyha Termelői díjas Pepo Papa sajtolójában jártunk Nemesvámoson, de nemcsak azt néztük meg, hogyan készül a zöld arany, hanem azt is, milyen kézműves termelők vannak még a Bakonynak e tájékán.

Laky Zoltán | 2017.04.25., kedd 16:23

Szerzők /