Author's

Laky Zoltán

Szerzői oldal

Laky Zoltán

A Heti Válasz újságírója.

L. Z.

L. Z.

A halál völgyében: miért bukik el tízből kilenc startup?

Divatba jöttek a startupok Magyarországon, de tízből kilenc induló vállalkozás elbukik, és lassan nő a sikersztorik száma. Ezen változtatna a Telenor gyorsítóprogramja, melynek két mentorától kérdeztük, mik a leggyakoribb buktatók.

Laky Zoltán | 2017.10.19., csütörtök 13:07

L. Z.

Jobbnál jobb vállalkozási ötletekkel álltak elő a magyar fiatalok

Ismét bebizonyosodott, hogy ígéretes ötletekből és vállalkozó szellemből nincs hiány a magyar fiatalok között. A Telenor 110 jelentkező közül választott ki három startupot most induló gyorsítóprogramjába. Kik ők?

Laky Zoltán | 2017.10.05., csütörtök 08:00

L. Z.

Budapest lehetett volna a befutó? Az olimpiai döntés kulisszatitkai

Budapest visszalépése, majd Párizs és Los Angeles alkuja miatt formalitássá silányult a Nemzetközi Olimpia Bizottság eheti közgyűlése. Hogy jutottunk ide és mi valósul meg Budapest olimpiai terveiből? Válaszok a friss Heti Válaszban.

Laky Zoltán | 2017.09.17., vasárnap 17:00

L. Z.

Összefogott egy startup és egy multi, hogy felforgassa a koncertjegyek piacát

Korunk gyorsan fejlődő gazdaságában egy nagyvállalat is csak úgy marad versenyben, ha felvértezi magát az induló cégekre jellemző innovatív szemlélettel. Mi sem jobb módszer erre, mint ha ígéretes startupokat karol fel, ahogy a Telenor teszi már második éve.

Laky Zoltán | 2017.09.14., csütörtök 13:20

L. Z.

Simó György: Vállalkozói filozófiájú társadalmat!

Egy vállalkozói filozófiájú társadalomban a nonprofit cégeknek is van üzleti modelljük – mondja Simó György. Az Origo alapítója és a Day One tőkealap ügyvezető partnere idén csatlakozott a Telenor Accelerate mentorainak csapatába. A programra szeptember 4-ig lehet jelentkezni.

Laky Zoltán | 2017.08.31., csütörtök 10:30

L. Z.

Puncs.hu: keresztény üzletember és ellenzéki művész a botrányos „társkereső” mögött

A fiatal lányokat gazdag idős férfiakkal összeboronáló társkeresők amerikai atyja szerint a szerelem szegény emberek találmánya. A keresztény értékrendet valló Hernádi Zsolt és az ellenzéki aktivista Weiler Péter jóvoltából itt a magyar változat, a Puncs.hu, melynek plakátjaival tele a város. A jelenség és vállalkozás háttere a friss Heti Válaszban.

Laky Zoltán | 2017.08.20., vasárnap 12:00

L. Z.

Egy hölgy a völgyből

Brüsszeli diplomatának készült, végül a gasztronómiában tette fel Európa térképére Szlovéniát Ana Roš. Abból, ahogy az Isonzó völgyének kistermelőiből gazdaságilag is életképes hálózatot épített, mi is sokat tanulhatunk. A Hiša Franko séfjével Budapesten beszélgettünk.

Laky Zoltán | 2017.08.14., hétfő 11:59

L. Z.

Íme, a balos média legújabb hazugsága

A világ azt hiszi, azért rúgták ki James Damore-t, mert ellenezte a nemi sokszínűséget. Valójában éppen hogy javaslatokat tett a nők helyzetének javítására a techiparban.

Laky Zoltán | 2017.08.11., péntek 17:23

L. Z.

Itt egyen a Balaton-parton, ha magyar kistermelőket akar támogatni

Helyi termelők szállítják a mangalicát és a kecskesajtot, a parti büfések finom ételeket főznek belőlük, hozzá környékbeli borászatok és sörfőzdék italait mérik. A friss Heti Válasz tíz újhullámos strandbisztrót ajánl a nyárból hátralévő hetekre.

Laky Zoltán | 2017.08.10., csütörtök 19:00

L. Z.

Hasadék a pajzson

Nem tartotta be a felelős közzététel elvét a BKK webshopját feltörő fiatal, de így is etikusabban járt el, mint azok, akik feljelentették. Az is igaz viszont, hogy a botrány napjaiban valóban súlyos kibertámadás folyt a BKK ellen.

Laky Zoltán | 2017.07.26., szerda 16:18

L. Z.

Ki a felelős a hackerbotrányért? Itt vannak a BKK-ügy kulisszatitkai

Nem tartotta be a felelős közzététel elvét a BKK webshopját feltörő fiatal, de így is etikusabban járt el, mint azok, akik feljelentették. Az is igaz viszont, hogy a botrány napjaiban valóban súlyos kibertámadás folyt a BKK ellen. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Laky Zoltán | 2017.07.26., szerda 15:30

L. Z.

Lehet fanyalogni, de vb-szervezőként igenis jól vizsgázik Magyarország!

Ha olimpiai főpróba lenne a vizes vb, bizakodásra adna okot az első néhány nap. Apró hibákat mindig lehet keresni, de a látogatók elsőrangú létesítményekkel és jó szervezéssel találkozhatnak Budapesten és Balatonfüreden. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Laky Zoltán | 2017.07.23., vasárnap 19:00

Szerzők /