Author's

Szerzői oldal

László Dóra

A Heti Válasz újságírója

L. D.

L. D.

Top 10 Kézműves cukrászda

Dobostorta, Esterházy-szelet, rigójancsi, Rákóczi-túrós. Mind nemes alapanyagból készült, csokoládéval, tejszínnel, kakaóval, dióval. Amit a cukrászat ma ganache-nak mond, azt idehaza régen párizsi krémnek hívták. Ellettünk volna még jó darabig hagyományos süteményekkel, ha rajtunk, édesszájúakon múlik.

László Dóra | 2017.03.27., hétfő 15:24

L. D.

Dragomán: „Az írónak el kell engednie, amit írt”

A héten mutatják be hazánkban A fehér király című regény filmadaptációját. Az író, Dragomán György nem rivalizál a feleségével, Szabó T. Anna költővel, és nem hisz a hagyományos szerepfelfogásban. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

László Dóra | 2017.03.11., szombat 15:00

L. D.

Miklós Edit és Fa Nándor arról, hogy ami nem öl meg, hogyan nemesít

Mindkettejüknek halálközeli élménye volt: Fa Nándornak a tengeren, Miklós Editnek a sípályán. Az egyik egy elképesztő életút után abbahagyja, a másik horrorsérüléséből lábadozva újabb csúcsokat készül ostromolni. Értsd: jövőre olimpiai aranyért megy Dél-Koreába. Nagyinterjúink a csütörtöki Heti Válaszban.

László Dóra, Csinta Samu | 2017.03.11., szombat 12:00

L. D.

Hétvégén Mangalica Fesztivál

A mangalica története mesébe illő. Hogy hogyan lett világhírű a magyar sertés, azt jól mutatja, hogy tizedik alkalommal rendezik meg a Szabadság téren a mangalica termékek vásárát. Ilyenkor érdemes visszaemlékezni, hogyan is indult a mangalica legújabb kori története:

László Dóra | 2017.02.07., kedd 11:40

L. D.

Jubilál a piarista rend

Felsorolni is nehéz azokat a szellemi nagyságokat, akiket ők neveltek ki.

László Dóra | 2017.01.27., péntek 18:00

L. D.

Megtölteni a Zeneakadémiát

Baráti Kristóf, Várdai István, Várjon Dénes – Magyarország legkeresettebb szólistái szerepelnek a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertsorozatában. Ennek kapcsán Tfirst Péterrel, a zenekar vezetőjével beszélgettünk.

László Dóra | 2017.01.25., szerda 17:43

L. D.

Placid atya 100 éves – Így tanít élni a Gulag legboldogabb foglya

Bencés szerzetes, paptanár, három diplomával mosodás, de legfőképpen a Gulag legboldogabb foglya. A Heti Válasz karácsonyi dupla számának címlapján Olofsson Placid, aki december 23-án ünnepli századik születésnapját. Különleges ajándékként éljük meg, hogy válaszolt kérdéseinkre.

László Dóra | 2016.12.24., szombat 08:00

L. D.

„Csakazértis”

Placid atyára segítői vigyáznak, hogy ne terhelje meg magát, mivel két percnél hosszabb beszédre nem futja az erejéből, és alig hall. Derűje, lelkiereje viszont töretlen, és jól lát, ezért írásban feltett kérdéseinkre válaszolt.

László Dóra | 2016.12.21., szerda 16:03

L. D.

A Gulag legboldogabb foglya

Bencés szerzetes, paptanár, három diplomával mosodás, de legfőképpen a Gulag legboldogabb politikai foglya. Az idén december 23-án százéves Olofsson Placid tíz év rabság után bencésből „kincés” lett.

László Dóra | 2016.12.21., szerda 16:00

L. D.

Újjászületett a Hild-villa

Birtokba vehette a nettó 823 millió forintból újjáépített épületet a Magyar Művészeti Akadémia a Budakeszi úton

László Dóra | 2016.12.20., kedd 19:17

L. D.

Olofsson Placid atya 100 éves

Olofsson Placid, a Gulag egykori politikai foglya december 23-án ünnepli századik születésnapját. A jeles napra egész ünnepségsorozattal készülnek tisztelői.

László Dóra | 2016.12.15., csütörtök 17:00

L. D.

Dicsérd a férjedet, dicsérd!

A boldog házasság titkait kutatja a néhai Kopp Mária és Skrabski Árpád A boldogságkeresés útjai című, a Heti Válasz kiadónál megjelent kötete, amelynek újabb kiadását gyermekeik, Skrabski Luca és Fruzsina kezdeményezték.

László Dóra | 2016.11.24., csütörtök 09:30

L. D.

Trombitagombától a galócáig

Ősz elején, amikor a friss avar még őriz valamit a nyár illatából, de hordoz már valamit a fáradt őszi esők aromájából is, boldog-boldogtalan gombászni indul – így tettek a Magyar Konyha munkatársai is. A neves gombaszakértő hírében álló Csathó Pál grafikusművész mellé szegődtünk röpke időre, hogy átéljünk valamit a gombászéletérzésből. Mert gombásznak lenni életforma.

László Dóra | 2016.10.27., csütörtök 16:33

L. D.

„Nagycsaládként működünk”

Egy üdülőhely, amely arra büszke, hogy itt a legtöbb az egy négyzetméterre jutó, babakocsit toló apukák száma: a Kolping Hotel húszéves jubileumát ünnepli. Baldauf Csaba igazgató az első kapavágás óta kötődik az intézményhez.Egy üdülőhely, amely arra büszke, hogy itt a legtöbb az egy négyzetméterre jutó, babakocsit toló apukák száma: a Kolping Hotel húszéves jubileumát ünnepli. Baldauf Csaba igazgató az első kapavágás óta kötődik az intézményhez.

László Dóra | 2016.10.05., szerda 16:43

L. D.

Startol a második Cziffra Fesztivál

Cziffra György zongoraművészről azt tartották: beborította a zongorát kénesővel, füstfelhővel. A fél világ a lábai előtt hevert, ehhez képest idehaza ezerből egy ember, ha tudja, ki volt Cziffra György – így indokolta tavaly Balázs János zongoraművész, hogy miért is indít útjára egy, az előadóművész emlékét ápoló fesztivált. Hamarosan jön a folytatás.

László Dóra | 2016.09.22., csütörtök 08:28

L. D.

Újra itt a „nulla hulladék” elve!

Míg a világ egyik felén kevés az ennivaló, a másik fele élelmiszer-hulladékban fuldoklik, és az egyenletnek nincs megoldása. A kereslet-kínálat kiegyenlítését viszont már okoseszközök is segítik, és egyre több ország szabályozza az ételmaradékok sorsát. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

László Dóra | 2016.09.11., vasárnap 13:00

L. D.

Helló, jó dolgok!

Talán a török időkben volt olyan tolongás az egri vár tövében, mint amilyen mostanában tapasztalható, amióta Macsinka János lett a Macok Bisztró és Borbár séfje. A hétvégente ide zarándokló gasztroturisták a bizonyságai annak, hogy van élet Budapesten túl is.

László Dóra | 2016.09.09., péntek 13:11

L. D.

Sok a jóból

Míg a világ egyik felén kevés az ennivaló, a másik fele élelmiszer-hulladékban fuldoklik, és az egyenletnek nincs megoldása. A kereslet-kínálat kiegyenlítését viszont már törvények szabályozzák, és okoseszközök is segítik.

László Dóra | 2016.09.07., szerda 17:12

L. D.

Megszólal a Sziget orvosa: „Ez nem kábítószeres fetrengés!”

Országos botrány kerekedett abból, hogy a kanadai DVBBS testvérpár eszméletlen lányokat hagyott az öltözőjében a Balaton Soundon. Mindig is ilyen volt ez a popszakma – mondják erre sokan, ám az eset korántsem intézhető el egy kézlegyintéssel. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

László Dóra | 2016.08.07., vasárnap 12:00

L. D.

Szex, drogok, rock and roll

Országos botrány kerekedett abból, hogy a kanadai DVBBS testvérpár eszméletlen lányokat hagyott az öltözőjében. Ilyen ez a popszakma – mondhatják erre sokan, ám az eset korántsem intézhető el egy kézlegyintéssel.

László Dóra | 2016.08.03., szerda 15:57

L. D.

Így lett csoda az ózdi romhalmazból: a Digitális Erőműben jártunk

„Digitális erőmű” épült fel az ózdi kohászati művek romjain, benne filmtörténeti élményparkkal. Bar a magyar filmnek nem az illúziókeltés a fő erőssége, a kulturális innovációtól olyan sokat várnak, mint egykor az acélművektől. Riportunk a friss Heti Válaszban!

László Dóra | 2016.07.23., szombat 09:00

Szerzők /