Author's

Szerzői oldal

Nábelek Zsófia

Csokiból és málnából a sok sem elég

Kívül fényes, finoman roppanó, belül ragacsosan lágy és krémes, amelyet a tetejére szórt málnaszemek frissítenek. Íme a kedvenc málnás boriwnie-receptünk, de más gyümölcsökkel, fűszerekkel és önmagában is tökéletes. Nábelek Zsófia receptje.

Nábelek Zsófia | 2018.07.18., szerda 10:04

Húsleves, minden mennyiségben

Pohner Ádám a balatonszemesi Kistücsök séfhelyettese versenyez a Bocuse d'Or európai döntőjén Torinóban. Korábban a családi hagyományokról, a mama főztjéről, a húsleves és a hájas tészta evolúciójáról mesélt nekünk.

Nábelek Zsófia | 2018.06.12., kedd 09:28

Gombóc, pezsgő és kaviár

A pünkösdi hétvégén rendezik meg a nyolcadik Gourmet Fesztivált, amire idén is érdemes lesz kinézni, hiszen újra meg lehet nézni, hol tart jelenleg a magyar csúcsgasztronómia, mit adnak a legjobb cukrászdák, borászatok és a világ 10. legjobb éttermének séfje is a fesztiválra érkezik.

Nábelek Zsófia | 2018.04.26., csütörtök 10:15

Litauszki Zsolt a Gundel élén

Litauszki a magyar gasztronómia egyik meghatározó alakja, aki évekig a Zsidai Group kreatív séfje volt, majd egy kétéves Costa Ricai állomás után mostantól az egyik legrégebbi, legnevesebb helyen, a Gundel Étteremben folytatja.

Nábelek Zsófia | 2018.04.11., szerda 11:14

Ez nem menza!

Az egri Eszterházy Károly Egyetem új tanétterme nem egyszerű menza, hanem a hallgatók és oktatók igényeihez igazított bisztró, amely egész nap készen áll a vendégek fogadására. Beszélgetve, teát és bort iszogatva, finom ételeket fogyasztva tölthetik itt az idejüket a hallgatók – ez a tér pedig télen nem fagyos, nyáron nem forró, és mindez még pénzbe sem kerül, mert az épület úgynevezett aktív ház.

Nábelek Zsófia | 2018.03.29., csütörtök 10:56

Ha szakácsok járnák a világot, mindenhol béke lenne

A hosszú ősz, copfos hajával és a fehér szemüvegével először inkább tudóshoz hasonlít Shaul Ben Aderet, de úgy mozog a konyhában és a vendégtérben, úgy beszél az ételekről, hogy kétségtelen, a főzésben érzi igazán jól magát. Imádja a Smiths-t, bírja, ha nők vannak a konyhán és szereti az olívaolajat. Sokszínű közel-keleti konyha és világbéke az izraeli sztárszakácstól.

Nábelek Zsófia | 2018.03.12., hétfő 15:15

Miből főznek a Bocuse d’Or-on?

A Sirha kiállítás első napján kihirdették a holnapi Bocuse d’Or hazai döntőjének két meglepetésalapanyagát, megnéztük, hogyan vásárolnak be egy ilyen megmérettetéshez a versenyzők, és megvan az idei év Desszert Versenyének győztese is.

Nábelek Zsófia | 2018.02.08., csütörtök 16:47

Szarvasgombásszal az erdőben

A szarvasgomba az egyik legtitokzatosabb élőlény, még a gombák között is misztikus – a fejlődésétől kezdve a gyűjtéséig –, főleg, hogy csak segítséggel lehet megtalálni. Kutyákról, gyűjtésről és a hazai szarvasgombáról mesélt Lencsés Imre szarvasgombász.

Nábelek Zsófia | 2017.11.21., kedd 12:15

Szerzők /