Author's

Szerzői oldal

Palotai Dániel

Zöldülő pénzügyek

Bár a Föld napja már mögöttünk van, a tavaszi zöldülés minden évben jó apropó arra, hogy átgondoljuk személyes hozzájárulásunkat bolygónk élhetőségének fenntartásához. A környezetvédelmi megfontolások az üzleti életben is egyre nagyobb teret nyernek, az úgynevezett zöld finanszírozás a pénzügyi világ egyik legdinamikusabban fejlődő területévé vált.

Palotai Dániel | 2018.05.09., szerda 17:23

Új utakon a közgazdaságtan

Tavaly év végén közgazdász diákok és professzorok közösen tűzték ki 33 pontból álló kiáltványukat a világ egyik legnevesebb közgazdaság-tudományi egyeteme, a London School of Economics bejáratára, mellyel nemzetközi vitát robbantottak ki a közgazdaságtan megújításáról.

Palotai Dániel | 2018.04.18., szerda 17:05

Itthon a nemzet aranya

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy felpezsdítette a szakmai fórumokat és a közvéleményt a hír, hogy a Magyar Nemzeti Bank március 6-án bejelentette az ország aranytartalékának hazaszállítását. A gazdagság jelképének számító arany iránti érdeklődés nem meglepő, hiszen mint fizetőeszköz vagy a kincsfelhalmozás eszköze több ezer éve ismert az emberiség számára.

Palotai Dániel | 2018.03.21., szerda 18:52

Visszanyerte csillogását

Az emberiség kapcsolata az arannyal mintegy ötezer éves múltra tekint vissza. Fizikai és kémiai tulajdonságai – könnyen megmunkálható és nem korrodálódik – alkalmassá teszik arra, hogy értékmegőrző funkciót lásson el.

Palotai Dániel | 2018.02.28., szerda 17:11

Vissza a szakadék széléről

A magyar gazdaságban 2010 óta bekövetkezett változások elérték azt a kritikus mértéket, hogy gazdaságpolitikai fordulatként utaljunk rájuk.

Palotai Dániel | 2015.02.25., szerda 18:08

Szerzők /