Author's

Szerzői oldal

Sobieski Tamás

Egy lantművész, aki nagyon nem Benkő Dániel

Nyolc fiatal tanár 16 éve feladott egy hirdetést. Tudni akarták, hogyan hat a reneszánsz és lovagi kultúra olyan általános iskolásokra, akik először látják egymást egy napközis táborban. Az esemény záróakkordja Róka Szabolcs históriás énekes, mesemondó, népzenész, vásári komédiás volt, akinek lantzenéjére a gyerekek végül csápolásba fogtak. Interjú.

Sobieski Tamás | 2014.06.17., kedd 19:25

BASZKFÖLD-INDULÁS

Baszkföldön választásokat tartanak vasárnap. A megmérettetés tétje a spanyol állam jövője.

Sobieski Tamás | 2005.04.14., csütörtök 12:03

0

Fejetlenül

A francia és spanyol hatóságok rajtaütöttek az ETA baszk szeparatista szervezeten, és letartóztatták a még szabadlábon lévő egyetlen csúcsvezetőjét. Az ETA eddigi története során mindig pótolni tudta elvesztett vezetőit. Elemzők felteszik a kérdést: mi lesz most?

Sobieski Tamás | 2004.10.14., csütörtök 08:25

0

Madridi spanyolcsizma

Rodríguez Zapatero spanyol miniszterelnök, betartva választási ígéretét, visszarendelte katonáit Irakból. A gyors akció mára már sok bajt okozott a szocialista politikusnak. Bush elnök minden fórumon érezteti neheztelését, és ennek komoly következményei vannak a két ország viszonyában. A spanyolok vesztésre állnak.

Sobieski Tamás | 2004.09.30., csütörtök 08:25

0

Hadüzenet a spanyol államnak

A március 11-i madridi merényletek után az egyik spanyol napilap rövid fényképes életrajzban mutatta be az értelmetlen mészárlásban életét vesztett 191 áldozatot. Több mint ezernégyszázan sérültek meg. A merénylet másnapján felvázolt, az al-Kaida vagy az ETA tettességére utaló érvek és ellenérvek mindenképpen gondolkodóba ejtették a nyomozókat. Annyira szövevényesek a szálak, hogy azt a lehetőséget sem lehet kizárni végérvényesen, hogy a két szervezet valamilyen formában együttműködött a szörnyűségben. Az ETA ugyan meggyengült az utóbbi években, de bármikor képes lehet meglepetést okozni.

Sobieski Tamás | 2004.08.19., csütörtök 08:24

0

Szerzők /