Author's

Szerzői oldal

Sólyom Beáta

Miért kellenek az apák?

A meleglobbi botránykeltésétől tartva szinte titokban mutatta be pár héttel ezelőtt a Sapientia Hittudományi Főiskolán Joseph Nicolosi a homoszexualitás megelőzéséről feleségével, Linda Ames Nicolosival írt könyvét.

Sólyom Beáta | 2016.10.26., szerda 17:14

Korai nyelvoktatás - csapdákkal

Az előrelátó anya akár a szülészetről egyeztethet időpontot a babamagazinban hirdetett nyelviskolával.

Moldoványi Tibor, Sólyom Beáta | 2010.02.09., kedd 16:12

0

Minőségi népzenét!

Ugyan hagyományos paraszti kultúra már alig létezik, az általa teremtett népzene nem kerül múzeumba. Óriási iránta az érdeklődés, ami új veszélyforrás is egyben: túl sokan játsszák felkészületlenül, s hoznak létre dilettáns, giccses produkciókat - vallja lapunknak Richter Pál. S hogy ez ne így legyen, a zenetudós vezetésével tavaly ősszel a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen elindult a népzenei tanszak, amely most új otthonra lelt.

Sólyom Beáta | 2008.04.02., szerda 18:00

0

Élet a halál előtt

Egyszerre hódít és taszít. Rajongóinak tábora növekszik, miközben a szakma egy része elutasítja terápiás eljárásai miatt. A szellemiségét népszerűsítő Feldmár Intézet idén lépett színre első akciójával, a Nők Iskolája előadássorozatával.

Sólyom Beáta | 2008.03.01., szombat 12:10

0

Műtét géppisztolyok közt

Géppisztollyal felügyelték és nem gyógyították a betegeket az első kerületi Sziklakórházban 1956 novemberében. Az intézményben mindössze tizenöt súlyos sérült feküdt, akiket egy kivételével, mihelyt állapotuk engedte, börtönbe szállítottak.

Sólyom Beáta | 2007.10.21., vasárnap 19:50

0

Kórház a föld alatt

Sokkoló kiállítást hozott létre a Hadtörténeti Intézet és a Szent János Kórház. A Várhegy alatti barlanglabirintusban 1944-ben kiépített és az ötvenes évektől a közelmúltig titkos katonai kórház a napokban nyílik meg.

Sólyom Beáta | 2007.07.26., csütörtök 14:55

0

BESZÉLŐ HEGEDŰ

Öreg széki cigány úgy játszik a hegedűjén, mintha beszélne, nevetne, sírna. Családi öröksége ez a több száz éves zenei nyelv, mely formájában nem más, mint az utolsó egységes művészettörténeti korszak, a barokk nyelvezete. Az erdélyi hangszeres népzene gyökereiről az Óbudai Népzeneiskola tanárával, Jánosi Andrással beszélgettünk, akinek zenekara, a Jánosi Együttes nemrég ünnepelte 30. születésnapját.

Sólyom Beáta | 2006.09.21., csütörtök 16:19

0

Képes személyiségmagyarázat

Gyanakodva tekint a gondolkodó ember az asztrológiára, nem illeszkedik a zsidó-keresztény kinyilatkoztatás rendjébe: okkult tartalom ezoterikus formában, valláspótlék, álmisztika, szélhámosság... Csakhogy az asztrológia nem egyenlő a csillagjóslással. A csillagképek szimbólumértékéről és önismereti használhatóságáról Tick Ervin asztropszichológus fejti ki gondolatait.

Sólyom Beáta | 2001.06.29., péntek 07:51

0

Szerzők /