Author's

Szerzői oldal

Sólyom László

Kinek kell a Heti Válasz?

A Heti Válasz ragaszkodott autonómiájához. Meg is járta.

Sólyom László | 2018.06.15., péntek 15:00

A rendszerváltás becsülete az ország becsülete is

1. Vannak a jobboldali közvéleménynek kliséi a rendszerváltásról, amelyek igazságtartalmát sosem ellenőrizték, hanem érzelmi alapon váltak népszerűvé. Az elégedetlen vagy frusztrált ember számára könnyű kiút és megnyugvás, ha valamilyen rajta kívül álló okot talál. Ismerős szövegek, hogy "azért nem volt valódi rendszerváltás", mert "megmaradt a sztálini alkotmány"; "az Alkotmánybíróság megakadályozta a reprivatizációt", "nem engedte meg az igazságtételt", "miatta nem volt lusztráció", vagyis miatta nem lehetett feltárni a kommunista titkosszolgálatok működését és ügynökeit.

Sólyom László | 2014.01.08., szerda 16:50

0

A rendszerváltás becsülete az ország becsülete is

Vannak a jobboldali közvéleménynek kliséi a rendszerváltásról, amelyek igazságtartalmát sosem ellenőrizték, hanem érzelmi alapon váltak népszerűvé. Az elégedetlen vagy frusztrált ember számára könnyű kiút és megnyugvás, ha valamilyen rajta kívül álló okot talál. (Részletek az 1-2. heti lapszámban!)

Sólyom László | 2014.01.08., szerda 12:23

0

Agenda

Talán a hetvenes évek közepén találtam rá véletlenül Arany János Évnapra című költeményére. Hiányosan maradt meg emlékezetemben, így mondogattam magamban a jeltelenül elsikló október végi napokban: "Kelsz és lenyugszol észrevétlenül / végzetes évi nap!" A vigasztalanság tökéletes megtestesítőjének éreztem ezt a verset. Csak most jöttem rá, amikor a biztonság kedvéért megnéztem a szöveget, hogy kimaradt a második sor: "Innep volnál, de senki meg nem ül."

Sólyom László | 2006.10.19., csütörtök 15:25

0

Az Országgyűlés cselekedhet

Sólyom László köztársasági elnök vasárnap este hétkor, a 2006. évi önkormányzati választások lezárultakor beszédet mondott a Sándor-palotában. Az államfő jogosnak nevezte az ország felháborodását Gyurcsány Ferenc balatonőszödi beszéde miatt, és közölte: a megoldás kulcsa a parlamenti többség kezében van.

Sólyom László | 2006.10.05., csütörtök 17:46

0

TESTVÉRI KÖSZÖNET A LENGYEL NÉPNEK

Tisztelt elnök urak! Hölgyeim és uraim! A lengyel nép történelmének tanulsága a feltétel nélküli hit a szabadságban és a függetlenségben. Ez példát adott a világnak. A lengyel és a magyar történelem pedig egymással szoros összefüggésben alakult; nemegyszer kéz a kézben vívtuk szabadságharcainkat.

Sólyom László | 2005.09.01., csütörtök 17:03

0

Szerzők /