Author's

Szerzői oldal

Szentendrei Lajos

Vesét veszek, magas áron!

Az igencsak borsos, hat számjegyű ár mellett Ophira Dorint az lepte meg a legjobban, hogy milyen könnyen talált eladó vesét.

Szentendrei Lajos | 2014.10.22., szerda 12:36

Orbánékat másolják a franciák és a németek?

 „A gazdaság legyen a feladataik között a legfontosabb!” – hangzott el a nagykövetek szokásos évi gyűlésén. Most kivételesen nem a magyar misszióvezetői értekezletről beszélünk, hanem a franciáról. És a németről. Nem csak a magyar kormány gondolja tehát úgy, hogy a nagykövetek elsődleges dolga hazájuk gazdaságának segítése, a gazdasági érdekek előmozdítása.

Szentendrei Lajos | 2014.09.02., kedd 11:20

Aranygolyócskákkal az agydaganat ellen?

Az arany legapróbb – nano – részecskéi kulcsfontosságú, szerepet játszhatnak a glioblasztóma kezelésében.

Szentendrei Lajos | 2014.09.01., hétfő 08:01

Hogyan húzta csőbe a CIA az Al-Kaida jemeni vezérét?

Milyen módszerekkel dolgozik a nyugati titkosszolgálat a Közel-Keleten? Milyen merényleteket terveztek az Egyesült Államok ellen 2011 környékén? Az elmúlt évtized legveszélyesebbnek tartott dzsihádistái gondolkodásába nyújt betekintést a Storm ügynök: Életem az Al-Kaidában és a CIA-nél című, nemrég megjelent kötet.

Szentendrei Lajos | 2014.08.26., kedd 11:42

Elvitték és elrejtették Szaddám Huszein földi maradványait

Nyolc éve már, hogy fölakasztották, és a szülőfalujában, a Tikrít városához közeli Oujában, eltemették. Földi maradványai azonban már nincsenek a családi sírboltban. Híveinek egy csoportja, nevezetesen az Albu Naszír törzs vezetője elfecsegte a Reuters munkatársának: attól tartva, hogy a síita milicisták megrohanják és megszentségtelenítik a nyughelyet, immár nyolc hónapja elszállították Szaddám Huszein holttestét. 

Szentendrei Lajos | 2014.08.13., szerda 13:20

A szörny, amely kipusztíthatja az emberiséget

Van „valami”, ami mélyen az Arktisz és az Antarktisz, vagyis az Északi-sark és a Déli-sark jégpáncélja alatt rejtőzik, és ha egyszer kiszabadul onnan, sosem látott katasztrófát okozhat. Katasztrófát, ami az egész emberiséget veszélyezteti... Ez a valami: a metán.

Szentendrei Lajos | 2014.07.23., szerda 08:40

Beteg a foci vb magyar származású, amerikai csodakapusa

Tim Howard, az amerikai válogatott sztárkapusa nehéz és rögös utat tett meg, mire a brazíliai futball világbajnokságon eljutott a világhírnévig. Nagy-Britanniában örökös gúnyolódásnak volt kitéve különös szokásai, folytonos tikkelése miatt. Pedig a magyar származású, most sztárrá vált sportoló tízéves kora óta beteg. 

Szentendrei Lajos | 2014.07.10., csütörtök 09:40

Gyógyszerfelírás: jelentős változás közeleg

Hamarosan Európában is nyilvánosságra kell majd hozniuk a gyógyszer-gyártóknak azon orvosoknak a neveit, akiknek ilyen, vagy olyan címen pénzt adtak.

Szentendrei Lajos | 2014.04.28., hétfő 12:00

0

Susan Boyle gyógyíthatatlan betegségéről vallott

„Három évvel ezelőtt megtudtam, hogy mi is a baj velem, s azóta értem, hogy a többiek mit nem értettek, ha rólam volt szó..." - írja az Egyesült Királyság egyik legnépszerűbb személyisége.

Szentendrei Lajos | 2014.04.22., kedd 13:30

0

Szerzők /