Author's

Sztankóczy András

Szerzői oldal

Sztankóczy András

Miért nem beteg a horvát foci?

Miért egy 4,2 milliós kis nemzet játszott a foci világbajnokság döntőjében?

Sztankóczy András | 2018.07.18., szerda 13:30

Matteo, az igazságos?

Olaszország lehet az első nyugat-európai állam, ahol az új, populista jobboldal bedarálja a mérsékelt jobboldalt.

Sztankóczy András | 2018.07.17., kedd 12:25

Azt hitte, Németország túl van a migránsválság nehezén?

Pedig már azt lehetett hinni, Németország túl van a migránsválság nehezén: évről évre kevesebb menedékkérő érkezik az országba. De akkor miért pont most sodorta a bevándorlás az összeomlás határára a kormánykoalíciót?

Sztankóczy András | 2018.06.26., kedd 19:20

A diktátorokat kivégzik, ugye?

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun-egyezségtől sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rio japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a Heti Válasznak.

Sztankóczy András | 2018.06.26., kedd 08:00

Durva mondat Merkelről: „Nem bírok már együtt dolgozni azzal a nővel”

Milyen lehet az a kormány, ahol a legkisebb koalíciós partner minisztere így beszélhet a kormányfőről? És nemcsak hogy így beszélhet, hanem ultimátumot is adhat neki. A csütörtökön megjelenő digitális Heti Válasz azt nézi meg, hogyan juthatott ilyen helyzetbe Németország és Angela Merkel.

Sztankóczy András | 2018.06.24., vasárnap 07:00

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Sztankóczy András | 2018.06.21., csütörtök 18:00

Merkel azonnal mondjon le!

A világ egyik legnevesebb történésze nem fogta vissza magát.

Sztankóczy András | 2018.06.13., szerda 10:05

Hogyan lett Olaszország Európa legfontosabb országa?

Bár hajszálon múlt, egyelőre mégsem alakulhatott meg Nyugat-Európa első vegytisztán populista kormánya. Ám ennek ára, hogy Olaszország már nem csak gazdasági és politikai, hanem alkotmányos válságba is került. A friss Heti Válasz megmutatjuk, van-e kiút a krízisből.

Sztankóczy András | 2018.05.31., csütörtök 13:00

Újfajta antiszemitizmus terjed Nyugaton – ez a gyűlölet más, mint a korábbi

Újfajta antiszemitizmus terjed Európában. A legfontosabb európai országok vezetőinek egymás után kell felszólalniuk emiatt. A csütörtöki Heti Válaszból kiderül, hogy ez a zsidógyűlölet más, mint a korábbiak: forrása már nem a szélsőjobb, hanem a szélsőbal és a muszlim bevándorlók.

Sztankóczy András | 2018.05.13., vasárnap 13:00

Megint a zsidók járnak rosszul

A legfontosabb európai országok vezetőinek kell sorra felszólalniuk a növekvő antiszemitizmus ellen. Ez a zsidógyűlölet más, mint a korábbi: forrása már nem a szélsőjobb, hanem a szélsőbal és a muszlim bevándorlók.

Sztankóczy András | 2018.05.09., szerda 17:10

Ország a demográfiai összeomlás szélén

Horvátország nekünk vidámság, napfény és tenger, ám valójában még a magyarénál is mélyebb demográfiai krízisben van. És sokat tanulhatunk a horvát kormányoktól, mit hogyan nem szabad tenni.

Sztankóczy András | 2018.05.02., szerda 15:41

London: egyes negyedekben már ki sem lépnek kés nélkül az utcára

Londonban idén csaknem annyi gyilkosságot követtek el, mint a sokkal rosszabb hírű New Yorkban. Már hatvan fölött jár a halottak száma. A gyilkosok fiatalok, kedvenc fegyverük a kés. A friss Heti Válasz megmutatja a bűnözési hullám hátterét, amelyben korunk minden problémája a bevándorlástól a közösségi médiáig jelen van.

Sztankóczy András | 2018.04.27., péntek 11:30

Szerzők /