Author's

Sztankóczy András

Szerzői oldal

Sztankóczy András

Hogyan tette tönkre a menekültkérdés a német koalíciós tárgyalásokat?

Nagy várakozások után nagy csalódások – ez a német koalíciós próbálkozások eddigi mérlege. Hogyan sodródott a mindig kiszámítható Németország a kormányozhatatlanság küszöbére? És miért van, hogy ezzel is Angela Merkel járhat jól? Részletes háttér a friss Heti Válasz.

Sztankóczy András | 2017.11.29., szerda 18:30

Nyolcvanezres pezsgőt locsolt az egyik Mugabe-fiú

Voltak nála véreskezűbb afrikai vezetők is, de kártékonyabbak kevesen. Robert Mugabe nemcsak a gazdag Zimbabwét juttatta koldusbotra, de igyekezett egész Afrikát a Nyugat ellen hangolni. A csütörtöki Heti Válaszból kiderül, hogy bukása ennek ellenére miért is nem Nyugat diadala.

Sztankóczy András | 2017.11.22., szerda 19:30

Még az eddiginél is durvább lehet Szaúd-Arábia és Irán vetélkedése

A kezdeti öröm után inkább a rémület lett az uralkodó érzés a világban a reformokat ígérő szaúdi palotaforradalom miatt. Az amúgy is kaotikus Közel-Keletet még több zűrzavar fenyegeti: az első áldozat Libanon lehet – derül ki a friss Heti Válaszból.

Sztankóczy András | 2017.11.17., péntek 08:00

Gazdaságpolitikusok

Nem a cseh Andrej Babiš az első, aki kihasználja a kiábrándult választók reményeit, hogy egy kívülről érkező üzletember felrázhatja a politikát, s gazdag lévén kevésbé lesz korrupt. Az élet általában nem igazolja ezeket a várakozásokat.

Sztankóczy András | 2017.10.25., szerda 15:46

Joggal örül a Fidesz az osztrák „kölyökkancellárnak”?

A jobboldal elsöprő győzelmét hozták a hétvégi osztrák választások, amelyek eredménye minden idők legfiatalabb kancellárja lehet. A friss Heti Válaszból megtudhatja, vajon joggal örülhet-e a magyar kormány.

Sztankóczy András | 2017.10.19., csütörtök 08:00

A kölyökkancellár

A jobboldal elsöprő győzelmét hozták az osztrák választások, amelyek eredménye minden idők legfiatalabb kancellárja lehet. A magyar kormány sem szomorú.

Sztankóczy András | 2017.10.18., szerda 17:26

Orbán Viktornak megint igaza van - félig

Az egész mögött minden dicséretes iraki iskolaépítés ellenére nagyon nehéz a jószándékot, és nem pedig a választási kampányt látni.

Sztankóczy András | 2017.10.14., szombat 08:26

A vereség napjai jönnek

Az idei már eddig is a baloldal fekete éve volt, s hol van még a vége? Berlin után Bécs és Prága lehetnek a következő vereségek helyszínei, s lassan már csak mutatóban marad szocdem kormány Európában.

Sztankóczy András | 2017.10.11., szerda 16:13

Rekordsebességgel ábrándultak ki Európa politikussztárjából – ki az?

Szavazóinak egy része gyorsan kiábrándult a francia elnökből. Nemcsak Emmanuel Macron esete, hanem részben a német választások eredményei is mutatják, hogy a szavazók szeszélyesebbek lettek. A csütörtöki Heti Válaszból megtudhatja, miért sújtja ez különösen a baloldali pártokat.

Sztankóczy András | 2017.09.28., csütörtök 19:00

Szerzők /