Author's

Sztankóczy András

Szerzői oldal

Sztankóczy András

Itt a madaras Adidas – életképes lehet-e egy „nemzeti sportmárka”?

Sportszermárka ekkora lendülettel nem indult még, mint Mészáros Lőrinc 2Rule-ja. Igaz, ennyi támadást sem kapott soha más. A digitális Heti Válasz legfrissebb számában megvizsgáljuk, életképes lehet-e üzletileg egy nemzeti sportmárka és egyáltalán létezik-e ez a kategória?

Sztankóczy András | 2018.08.01., szerda 20:00

Miért nem beteg a horvát foci?

Miért egy 4,2 milliós kis nemzet játszott a foci világbajnokság döntőjében?

Sztankóczy András | 2018.07.21., szombat 08:30

Matteo, az igazságos?

Olaszország lehet az első nyugat-európai állam, ahol az új, populista jobboldal bedarálja a mérsékelt jobboldalt.

Sztankóczy András | 2018.07.17., kedd 12:25

Azt hitte, Németország túl van a migránsválság nehezén?

Pedig már azt lehetett hinni, Németország túl van a migránsválság nehezén: évről évre kevesebb menedékkérő érkezik az országba. De akkor miért pont most sodorta a bevándorlás az összeomlás határára a kormánykoalíciót?

Sztankóczy András | 2018.06.26., kedd 19:20

A diktátorokat kivégzik, ugye?

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun-egyezségtől sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rio japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a Heti Válasznak.

Sztankóczy András | 2018.06.26., kedd 08:00

Durva mondat Merkelről: „Nem bírok már együtt dolgozni azzal a nővel”

Milyen lehet az a kormány, ahol a legkisebb koalíciós partner minisztere így beszélhet a kormányfőről? És nemcsak hogy így beszélhet, hanem ultimátumot is adhat neki. A csütörtökön megjelenő digitális Heti Válasz azt nézi meg, hogyan juthatott ilyen helyzetbe Németország és Angela Merkel.

Sztankóczy András | 2018.06.24., vasárnap 07:00

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Sztankóczy András | 2018.06.21., csütörtök 18:00

Merkel azonnal mondjon le!

A világ egyik legnevesebb történésze nem fogta vissza magát.

Sztankóczy András | 2018.06.13., szerda 10:05

Hogyan lett Olaszország Európa legfontosabb országa?

Bár hajszálon múlt, egyelőre mégsem alakulhatott meg Nyugat-Európa első vegytisztán populista kormánya. Ám ennek ára, hogy Olaszország már nem csak gazdasági és politikai, hanem alkotmányos válságba is került. A friss Heti Válasz megmutatjuk, van-e kiút a krízisből.

Sztankóczy András | 2018.05.31., csütörtök 13:00

Voks populi

Bár hajszálon múlt, egyelőre mégsem alakulhatott meg Nyugat-Európa első vegytisztán populista kormánya. Ám ennek ára, hogy Olaszország már nemcsak gazdasági és politikai, hanem alkotmányos válságba is került. Kiutat nem látni.

Sztankóczy András | 2018.05.30., szerda 15:32

Újfajta antiszemitizmus terjed Nyugaton – ez a gyűlölet más, mint a korábbi

Újfajta antiszemitizmus terjed Európában. A legfontosabb európai országok vezetőinek egymás után kell felszólalniuk emiatt. A csütörtöki Heti Válaszból kiderül, hogy ez a zsidógyűlölet más, mint a korábbiak: forrása már nem a szélsőjobb, hanem a szélsőbal és a muszlim bevándorlók.

Sztankóczy András | 2018.05.13., vasárnap 13:00

Megint a zsidók járnak rosszul

A legfontosabb európai országok vezetőinek kell sorra felszólalniuk a növekvő antiszemitizmus ellen. Ez a zsidógyűlölet más, mint a korábbi: forrása már nem a szélsőjobb, hanem a szélsőbal és a muszlim bevándorlók.

Sztankóczy András | 2018.05.09., szerda 17:10

Szerzők /