valasz.hu/szerzo/ujsagiro/elo-anita-7

http://valasz.hu/szerzo/ujsagiro/elo-anita-7

Author's

V. Nagy Viktória

Szerzői oldal

V. Nagy Viktória

V. N. V.

„Budapest ma már a Wagner-szentélyt, Bayreuthot is megelőzi”

A Budapesti Wagner-napok kultuszhellyé avatta a Müpát, és sokak szerint Budapest ma már a Wagner-szentélyt, Bayreuthot is megelőzi. Idén a szerző legnehezebben megrendezhető operája, a Trisztán és Izolda a fesztivál új produkciója. Részletek a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

V. Nagy Viktória | 2018.06.15., péntek 18:00

V. N. V.

Nagy Ervin: „Nem bírom azt a manírt, hogy a hős legyen púpos, tornából felmentett”

„Mindig kívül voltam kicsit a szakmán, mert kicsit hisztis vagyok, vagy túl szókimondó” – mondja Nagy Ervin. A színész érez hasonlóságot Odüsszeusszal, az állandó színpadi deheroizálást manírnak tartja, figyeli az oktatásban zajló folyamatokat, nem fél rosszban lenni Andy Vajnával, és egyszer leülne beszélgetni Vidnyánszky Attilával. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

V. Nagy Viktória | 2018.06.10., vasárnap 08:00

V. N. V.

Ásványok ihlette festmények

Kertész Attila nagyméretű munkái vasárnapig láthatók a Paulay Ede utcában.

V. Nagy Viktória | 2018.06.01., péntek 15:30

V. N. V.

Júniusban minden hétvége a gyerekeké!

Most szombaton ismét a gyerekeké lesz a Hajógyári sziget, mi több: a helyszín egy mesés, játékos birodalommá változik négy hétvégén át, egész júniusban.

V. Nagy Viktória | 2018.06.01., péntek 14:15

V. N. V.

Július elsejéig oda kell érnie Balatonfüredre!

Tüdőbeteg, alkoholista alkotók és orvosuk közötti kötelékek formálták Levendel László képzőművészeti gyűjteményét. A tüdőgyógyász által irányított Korányi Intézet egyszerre volt menedék és lehetőség a traumákat túlélt művészeknek. A kollekcióból július 1-jéig Balatonfüreden látható tárlat azonban jóval több puszta képzőművészeti bemutatónál. Részletek a friss Heti Válaszban.

V. Nagy Viktória | 2018.05.25., péntek 07:00

V. N. V.

Mezőség és Kalotaszeg: jön a Budapest Folk Fest

Május 23-27-ig várja a népzene, néptánc kedvelőit és mindenki mást is az idei Budapest Folk Fest két helyszínen: a Fonóban és a Várkert Bazárban. Hagyományőrzőkkel és sztárfellépőkkel.

V. Nagy Viktória | 2018.05.18., péntek 17:00

V. N. V.

Circus Maximus – a cirkuszművészet felől jön az új kulturális államtitkár

Vannak, akik kifejezetten örülnek Fekete Péter kulturális államtitkárrá történő kinevezésének, egyesek agilisnak, mások törtetőnek-törekvőnek nevezik. Nem tudni, milyen tervekkel érkezik a kulturális életbe a cirkuszigazgató, de a vele kapcsolatos várakozás inkább bizakodó. Az új államtitkár portréja a friss Heti Válaszban.

V. Nagy Viktória | 2018.05.18., péntek 08:30

V. N. V.

Jöjjön ki Óbudára!

Óbudán komoly hagyománya van annak, hogy május első hétvégéjén színpompás forgataggal ünnepelnek a kerületben élők: az Óbuda Napja már 12. éve szórakoztatja az idelátogató közönségét, egyre nagyobb sikerrel.

V. Nagy Viktória | 2018.05.04., péntek 18:00

V. N. V.

Három napon át ünnepel a BMC

Kettős évfordulót ünnepel a Budapest Music Center (BMC) idén: 20 éve működik Budapest Music Center nevű zenei intézmény, és 5 éve nyílt meg a BMC Mátyás utcai központja.

V. Nagy Viktória | 2018.05.04., péntek 17:00

V. N. V.

Népművészeti nagyhatalom vagyunk – megnyílt az idei Nemzeti Szalon

A hagyomány nem egy porosodó, kőbe vésett, mozdulatlanságra ítélt valami, hanem folyamatosan változik, sőt, mi magunk is hagyományt teremtünk – erről is szól az idei, augusztus 20-ig látogatható Nemzeti Szalon a Műcsarnokban. A népművészet először mutatkozik be az intézményben, a siker borítékolható. Részletek a friss Heti Válaszban.

V. Nagy Viktória | 2018.04.26., csütörtök 13:00

V. N. V.

Csak vasárnapig! - 250 interaktív mese tölthető le ingyen

Kétszázötven interaktív mese tölthető le ingyenesen a BOOKR Kids Mesetárában ezen a hétvégén – a cég három éves születésnapját és új oktatási programját ünnepli így.

V. Nagy Viktória | 2018.04.20., péntek 16:30

V. N. V.

Boldog születésnapot, MúzeumCafé!

Tíz év nagy idő – főleg egy olyan periodika életében, amely elsősorban a szakmának készül, de a nagyközönség számára is érdekes szeretne lenni. Vékony mezsgyén kell lépkedni, könnyű elbillenni bármelyik oldalra. A MúzeumCafénak eddig sikerült megőrizni az egyensúlyát.

V. Nagy Viktória | 2018.04.20., péntek 15:00

V. N. V.

Michelangelo hídja

A 31 éves Michelangelo Buonarroti 1506-ban váratlan személytől kap felkérést egy nagyszabású munkára: II. Bajazid szultán hívja Konstantinápolyba, hogy megterveztesse vele az Aranyszarv-öböl felett átívelő hidat, az isztambuli öböl kellős közepén.

V. Nagy Viktória | 2018.04.18., szerda 17:22

V. N. V.

Mi lesz a Divatcsarnokkal? Új élményközpont születik

Állítólag lehetett volna Guggenheim Múzeum, legutóbb egy ideig könyváruház működött benne, jelenleg zárva van, de nem sokáig: a hónap végén élményközpont nyílik az egykori Divatcsarnokban. Részletek a friss Heti Válaszban.

V. Nagy Viktória | 2018.04.12., csütörtök 13:00

V. N. V.

Tudományos játszótér

Állítólag lehetett volna Guggenheim Múzeum, később pedig szerették volna maguknak az építészek és a zenészek is. Egy ideig könyváruház működött benne, jelenleg zárva van, de nem sokáig: a hónap végén élményközpont nyílik az egykori Divatcsarnokban.

V. Nagy Viktória | 2018.04.11., szerda 18:20

V. N. V.

Vacsora, koktélok, buli – egy helyen

Folyamatosan frissülő kínálat, főzőestek, teraszok – néhány terv a Kazinczy utcai BRKLYN-ból. Az étterem-bár-klub modellt eddig egyedüliként bevállaló hely konyháját 2017 ősze óta Krausz Gábor vezeti. Az étlapon a bisztrópub vonal az erősebb; vannak komoly főételek, de inkább a kisebb falatokat, snackeket keresik a vendégek.

V. Nagy Viktória | 2018.04.11., szerda 13:14

Szerzők /