Author's

V. Nagy Viktória

Szerzői oldal

V. Nagy Viktória

V. N. V.

Holnap kinyitnak a templomok

Ma kezdődik az Ars Sacra Fesztivál, szombaton pedig Nyitott Templomok Napja lesz, országszerte.

V. Nagy Viktória | 2017.09.15., péntek 16:00

V. N. V.

Kínaiak, oroszok és egy angol

Először ad koncertet a Zeneakadémián a Sencseni Szimfonikus Zenekar. Nem mellesleg a kínai városnak magyar vonatkozása is van.

V. Nagy Viktória | 2017.09.15., péntek 14:00

V. N. V.

Marad-e a helyén Ókovács Szilveszter?

Csúszással, de elkezdődött az Operaház új logisztikai bázisának a bontása és építése, a bezárt Ybl-palotában pedig arra várnak, hogy megkezdhessék az épület korszerűsítését, és mindeközben kiírták a pályázatot a főigazgatói posztra. Marad-e főigazgató Ókovács Szilveszter, illetve kik lehetnek még jelöltek? Részletek a friss Heti Válaszban.

V. Nagy Viktória | 2017.09.14., csütörtök 08:00

V. N. V.

Megszállta az adóhatóság a pécsi Zsolnay-gyárat

Huszonötmilliárd forint állami pénzből újul meg a múlt hét végén bezárt Iparművészeti Múzeum. A műemléki rekonstrukció mellett új szárnnyal bővül az Üllői úti épület, de a legizgalmasabb feladatnak a Zsolnay-elemek pótlása ígérkezik. Részletek a csütörtöki Heti Válaszban.

V. Nagy Viktória | 2017.09.08., péntek 11:54

V. N. V.

Art Park a Városligetben, gyerekeknek

A Magyar Nemzeti Galéria, a Szépművészeti Múzeum és a Néprajzi Múzeum kiköltözteti egy napra a művészetet a Városligetbe, a gyerekek kedvéért.

V. Nagy Viktória | 2017.09.01., péntek 16:30

V. N. V.

Vizsoly, Tokaj és Finnország a Budavári Könyvünnepen

A Budavári Önkormányzat és a Litea Könyvesbolt idén is megrendezi a Magyar Nyelv és Könyv Ünnepét szeptember 1-3. között, a Budai Várban, a Szentháromság téren. A díszvendég ezúttal Tokaj és – a reformáció 500. évfordulójának tiszteletére –Vizsoly lesz.

V. Nagy Viktória | 2017.09.01., péntek 15:30

V. N. V.

Bartók Béla fia eddig senkinek sem adott interjút? De, adott

Bartók Béla fia, az Egyesült Államokban élő Péter, eddig soha senkinek sem adott interjút – futott végig a hír az elmúlt napokban a médián. Pedig adott, a Heti Válasznak, 2005-ben, Floridában.

V. Nagy Viktória | 2017.08.24., csütörtök 17:30

V. N. V.

Örüljön velünk a sikernek! Magyar sólyom hódít Amerikában

„Bárhol dolgozom a világon, büszkén vállalom, hogy magyar vagyok” – mondja Szőke Gábor Miklós. A főleg nagyméretű, állatokat formázó faszobrairól ismert, külföldön is keresett művészt morális vállalásról, szoborfelgyújtásról és madarakról kérdeztük. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija.

V. Nagy Viktória | 2017.08.06., vasárnap 18:00

V. N. V.

Tündérkerti históriák Viszákon

Elérkezett az ideje, hogy állandóságot teremtve, fiatal korosztállyal folytassák a már nem csak befogadó szándékú munkát az őrségi faluban.

V. Nagy Viktória | 2017.07.14., péntek 16:30

V. N. V.

Szerzetesből lett tévés, a Virtuózok arca – Bősze Ádám a Heti Válasznak

„Partjelzői szerepem van a magyar zenei életben, nem focizom a pályán” – mondja Bősze Ádám. A rádiós-tévés műsorvezetőt, antikváriust stand upról és szerzetességről, megfelelni vágyásról, távolságtartásról és kiégésről is kérdeztük. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

V. Nagy Viktória | 2017.07.07., péntek 13:00

V. N. V.

Tökéletes pillanatok

A 89 évesen is aktív fotóművésznek, a párizsi születésű, de az Egyesült Államokban élő Elliott Erwittnek rendeztek retrospektív tárlatot a Capa Központban.

V. Nagy Viktória | 2017.07.05., szerda 17:29

V. N. V.

„Talán nem válok teljesen kérges lelkűvé”

„Partjelzői szerepem van a magyar zenei életben, nem focizom a pályán” – mondja Bősze Ádám. A műsorvezetőt, antikváriust stand upról, szerzetességről, megfelelni vágyásról, távolságtartásról és kiégésről kérdeztük.

V. Nagy Viktória | 2017.07.05., szerda 17:08

V. N. V.

Für Anikó: „Engem a falvédőről vettek fel a színművészetire”

„Voltam szadista gyilkos, gátlásos szociálisotthon-igazgató, spleenes díva, sértett feleség, de pislogós, elomló naivaként nem gondoltak rám” – mondja Für Anikó. Az Örkény Színház színésznőjét a POSZT-díjat érő szerepéről, a jó versmondásról és a Földnek ártó emberiségről kérdeztük. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

V. Nagy Viktória | 2017.06.30., péntek 18:00

V. N. V.

Arany a szigeten, Toldi a palotakertben

Ha már úgy alakult, hogy Arany János-emlékév lett az idei, akkor tulajdonképpen magától értetődő, hogy egyetlen nyári rendezvény, egyetlen intézmény sem szeretne kimaradni a költő ünnepléséből. Két nagyszerű programot is ajánlunk a következő napokra.

V. Nagy Viktória | 2017.06.30., péntek 17:00

V. N. V.

Egyetlen lemezt terveztek, tíz év lett belőle – eddig

A zenei palettán alig szerepelt hasonló atmoszférát képviselő zenekar, a múltat idéző kávéházi stílus és a régi dalok, feldolgozások elkapták az énekesek és a hallgatóság szívét.

V. Nagy Viktória | 2017.06.30., péntek 16:00

V. N. V.

„Sarkig tárjuk a spájzajtót”

„Voltam szadista gyilkos, gátlásos szociálisotthon-igazgató, spleenes díva, sértett feleség, de pislogós, elomló naivaként nem gondoltak rám” – mondja Für Anikó. Az Örkény Színház színésznője a POSZT-díjat érő szerepéről, a jó versmondásról és a Földnek ártó emberiségről.

V. Nagy Viktória | 2017.06.28., szerda 15:27

Szerzők /