valasz.hu/szerzo/ujsagiro/vegh-alpar-sandor-1795

http://valasz.hu/szerzo/ujsagiro/vegh-alpar-sandor-1795

Author's

V. Nagy Viktória

Szerzői oldal

V. Nagy Viktória

V. N. V.

Egyszervolt kincseink – magyar főúri és nagypolgári gyűjtemények nyomában

A századforduló és a két világháború közötti Magyarország, illetve öt legendás műgyűjtő alakja rajzolódik ki az Elveszett örökség című kötetből. A kollekciók nagy része szétszóródott, de mit tehetünk azért, hogy a világ tudjon róla: jó néhány remekmű valaha magyar tulajdonban volt. Részletek a friss Heti Válaszban.

V. Nagy Viktória | 2017.11.17., péntek 12:30

V. N. V.

Neve is van: Budapest

November 13-án jelenik meg a Budapest Bár új, tematikus lemeze Budapest – Volume 7. címmel. A lemezbemutatót a MOM Kulturális Központban tartják, Presser Gáborral kiegészülve, este hétkor.

V. Nagy Viktória | 2017.11.10., péntek 19:00

V. N. V.

Ki volt az albán Sisi?

Az szeretnék lenni az albánoknak, mint ami Erzsébet királyné volt a magyaroknak – mondta Apponyi Geraldine, miután az albán király felesége lett. A trónon rövid idő jutott neki, ám kultusza ma is eleven. Alakját a friss Heti Válaszban idézzük fel.

V. Nagy Viktória | 2017.11.10., péntek 16:30

V. N. V.

Állatkerti halloween az őszi szünetben

Állatkerti halloweent tartanak az őszi iskolai szünetben és a hozzá kapcsolódó hétvégéken a Fővárosi Állatkertben. A 14 éven aluli gyerekek október 28. és november 5. között ingyen látogathatják az intézményt, és a nagyszülők is kedvezményesen juthatnak be.

V. Nagy Viktória | 2017.10.27., péntek 18:00

V. N. V.

Miért rángatnak elő folyton új karmesterzseniket?

Milyen esélyei vannak egy pályakezdőknek, és milyen a megbecsültsége a befutott maestróknak? Előnyt jelentenek-e a versenyeredmények, számít-e az üzlet, és mit ér a karmester, ha nő? A legfrissebb Heti Válaszban kerestük a válaszokat.

V. Nagy Viktória | 2017.10.26., csütörtök 20:00

V. N. V.

Fekete György utódja: „Ide ne hozzon senki pártpolitikát!”

Karmester vagyok, és az is maradok, nem lettem politikus attól, hogy MMA-elnöknek választottak – mondja Vashegyi György, aki november elejétől három évig vezeti a köztestületet. Az új elnökkel minőségről, ízlésdiktatúráról és az együttműködés hiányáról is beszélgettünk a friss Heti Válaszban.

V. Nagy Viktória | 2017.10.19., csütörtök 12:41

V. N. V.

Születéssel hozott traumák

Vajon hogyan befolyásolják az életünket a születésünk körülményei, örökölhető-e a trauma, és ki milyen stratégiát választ a múlt feldolgozásához? Ezekre a kérdésekre is keresi a választ az On The Spot legújabb dokumentumfilm-sorozata.

V. Nagy Viktória | 2017.10.13., péntek 17:00

V. N. V.

Feltűnt már, hogy van valami furcsa a Széchenyi téren?

Egész hétvégén látogatható a Millenárison az Art Market Budapest. De a kortárs képzőművészeti vásár programjai, installációi a főváros más helyszínein is felbukkannak.

V. Nagy Viktória | 2017.10.13., péntek 16:00

V. N. V.

A Néprajzi Múzeumban nem történik semmi? Mert épp költöznek!

Itt ugyanúgy egy tárgynak számít egy hímes tojás, mint egy kétajtós szekrény – mondja Kemecsi Lajos, a Néprajzi Múzeum főigazgatója. Az intézmény november 30-ig a Kossuth téren várja a látogatókat, de a műtárgyak csomagolását már elkezdték. Részletek a friss Heti Válaszban.

V. Nagy Viktória | 2017.10.13., péntek 13:44

V. N. V.

Korniss Péter: „Egy fotográfus, ha kell, hason csúszik a porban”

A mi Kárpát-medencei sorsunkban több a közös, ami összeköt, mint a különbség, ami elválaszt – mondja Korniss Péter. A fotográfust a Nemzeti Galériában nyílt új tárlatáról, bizalomról, tiszteletről, és a Magyar Művészeti Akadémiából való kilépésről is kérdeztük. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

V. Nagy Viktória | 2017.10.06., péntek 10:00

V. N. V.

Meghalt Devich János

A gordonkaművész 80 éves volt.

V. Nagy Viktória | 2017.09.27., szerda 14:05

V. N. V.

Holnap kinyitnak a templomok

Ma kezdődik az Ars Sacra Fesztivál, szombaton pedig Nyitott Templomok Napja lesz, országszerte.

V. Nagy Viktória | 2017.09.15., péntek 16:00

V. N. V.

Kínaiak, oroszok és egy angol

Először ad koncertet a Zeneakadémián a Sencseni Szimfonikus Zenekar. Nem mellesleg a kínai városnak magyar vonatkozása is van.

V. Nagy Viktória | 2017.09.15., péntek 14:00

V. N. V.

Marad-e a helyén Ókovács Szilveszter?

Csúszással, de elkezdődött az Operaház új logisztikai bázisának a bontása és építése, a bezárt Ybl-palotában pedig arra várnak, hogy megkezdhessék az épület korszerűsítését, és mindeközben kiírták a pályázatot a főigazgatói posztra. Marad-e főigazgató Ókovács Szilveszter, illetve kik lehetnek még jelöltek? Részletek a friss Heti Válaszban.

V. Nagy Viktória | 2017.09.14., csütörtök 08:00

Szerzők /