Author's

Szerzői oldal

Vöő György

Útilapu-kötöde

Politikai kinevezettek helyett szakemberek - a baloldali sajtóban így nevezték azt a folyamatot, amelyet viszont a polgári pártok tömeges tisztogatásnak tartanak. Medgyessy Péter mindeközben miniszterelnökségének első hetében ellentmondásba keveredett saját nyilatkozatával

Vöő György | 2002.06.07., péntek 07:47

0

Nyomra vezető bűnjelek?

Kik lehetnek az elkövetők és az esetleges bűnsegédek? Hol tartózkodnak? Mi volt a céljuk a nyolc halálos áldozatot követelő vérengzéssel? Miért épp a móri bankfiókot rabolták ki? Bár több mint három hét telt el a mészárlás óta, a rendőrség adós a válaszokkal, ugyanakkor vádalkut kötne akár szökésben lévő gyanúsítottal is. Az új belügyminiszter fölmentette Orbán Péter országos főkapitányt.

Vöő György | 2002.05.31., péntek 07:47

0

Érdekes emberek

Hiába a másfél évtizednyi szakszervezeti ténykedés: az MSZOSZ elnöki székéből távozó Sándor Lászlóért sem a szövetség tagszervezetei, sem az országos konföderációk nem hullajtottak könnyeket. Miközben a volt elnök új munkahelyet keres, a tagszervezeteket az utódlás mellett a hátrahagyott vagyoni helyzet is foglalkoztatja.

Vöő György | 2002.05.24., péntek 07:47

0

Építési szünetjelek

Múzeum, hangversenyterem, kongresszusi központ, többfunkciós kiállítócsarnok, kaszinó, termálszálló: mindez egy helyen. Miközben a kormányváltás miatt bizonytalanná vált, hogy a Ferencvárosban megépülhet-e a millenniumi városközpont, addig Varsónak és Prágának ilyen impozáns, turistacsalogató látványosságra fáj a foga.

Vöő György | 2002.05.17., péntek 07:46

0

Benépesül a T. Ház

Jövő szerdán Mádl Ferenc államfő nyitja meg az új Országgyűlés alakuló ülését. Az előkészületek javában zajlanak, a négy parlamenti párt várhatóan addig sem köt "fegyverszünetet", viszont egyeztetnek a bizottsági helyekről.

Vöő György | 2002.05.10., péntek 07:46

0

Közszolgálati (tragiko)média?

Bár az európai uniós csatlakozás ügyét cseppet sem szolgálná, újabb médiaháború veszélyezteti Magyarországot. A kormányalakításra esélyes MSZP az első ütközetet a közszolgálati Magyar Televízió csúcsvezetésével vívja meg.

Vöő György | 2002.05.03., péntek 07:46

0

Terülj, terülj, svédasztal

A Gripen-ellentételezési program megvalósulását segítő adatbankot hoztak létre áprilisban, a kockázati tőkealap júliusban kezdi meg működését. A program révén 34 milliárd forintnyi működő tőke érkezik Magyarországra, csaknem 9 ezer új munkahely létesül, főként az elmaradott régiókban, és mintegy 80 milliárd forintnyi magyar árut vásárol Svédország.

Vöő György | 2002.04.26., péntek 07:46

0

Balra át: egy-kettő!

A választási kampány a szakszervezeti szövetségeket is megosztotta. Bár nem egy konföderáció a pártsemlegességét, a függetlenségét hangoztatja, gyakorlatilag az MSZP szekerét tolta az elmúlt hónapokban.

Vöő György | 2002.04.26., péntek 07:46

0

Tiszta választást!

Az első fordulóban jó néhány településen nem várt események befolyásolták a választás eredményét. Akárcsak az országos, több helyi választási bizottság sem unatkozott az elmúlt napokban. A voksolókat arra figyelmeztetik: vasárnap nem árt az éberség.

Vöő György | 2002.04.19., péntek 07:46

0

A kihívás napjai meg vannak számlálva

Még nem tudni, lesz-e nyilvános vita Orbán Viktor és Medgyessy Péter között. A miniszterelnök és a szocialisták kormányfőjelöltje is fontosnak tartaná a vita megtartását még az első választási forduló, április 7. előtt, ám az időpont ügyében nem közeledtek az álláspontok.

Vöő György | 2002.03.15., péntek 07:45

0

Mátészalka lázban van

Szülőhelyén, Mátészalkán száll ringbe az egyéni parlamenti mandátumért Torgyán József. Az FKGP elnökét a Fidesz-MDF közös jelöltje, Fülöp István alpolgármester és az MSZP országgyűlési képviselője, Kertész István is nehéz feladat elé állíthatja.

Vöő György | 2002.03.08., péntek 07:45

0

Milliárdos borászé a kisgazdaszékház

Szenet lapátolt, majd orvosi egyetemre járt itthon; a bécsi földalatti gépészmérnökeként dolgozott, Iránban növényt termesztett a sivatagban, most 1300 embernek ad munkát Nigériában, ahol távvezeték-hálózatot építtet. Szeremley Huba Magyarországon csaknem 1400 hektárnyi földön gazdálkodik, badacsonyi borászként nevéhez fűződik a kéknyelű megújítása, üzletemberként pedig az FKGP-székház megvásárlása.

Vöő György | 2002.02.22., péntek 07:45

0

Érdekes kirándulások után

A Fidesz szombati kongresszusa előtt szinte az utolsó pillanatban derült ki, hol indul egyéni képviselőjelöltként Trombitás Zoltán. A politikus 1993-94-ben a fiatal demokraták alelnöke, nyolc évig pedig parlamenti jegyző volt. Az elmúlt években kivonult a pártpolitizálásból, most Pokorni Zoltán munkatársa.

Vöő György | 2002.02.15., péntek 07:44

0

Elszervezett székháztulajdon?

Miközben az MSZP miniszterelnök-jelöltje, Medgyessy Péter együttműködési megállapodást írt alá 35 MSZOSZ-tagszervezettel, szocialista politikusokhoz köthető perek árnyékolják be az MSZOSZ és a többi szakszervezeti szövetség viszonyát. Csatáznak a Dózsa György úti egykori székház, illetve a Népszava című lap tulajdonjogáért is

Vöő György | 2002.01.25., péntek 07:44

0

Játék a tűzzel a kampány hevében

Kampánytéma lett a kedvezménytörvény végrehajtásához kapcsolódó magyar-román egyetértési nyilatkozat. Az MSZP úgy véli, fel kellene függeszteni az egyezséget, mert veszélyezteti a magyar munkaerőpiacot, a kormány szerint viszont olyan kompromisszum született, amely a határon túli magyarok érdekeit szolgálja.

Vöő György | 2002.01.11., péntek 07:43

0

Elavult törvényekkel küzd a szószóló

A jelek szerint az Országgyűlés bizalmat szavaz lapzártánk után, kedden este Péterfalvi Attilának, aki Mádl Ferenc államfő harmadik jelöltje az adatvédelmi biztosi posztra. A parlamenti pártok egyöntetűen támogatták a jelöltet.

Vöő György | 2001.12.14., péntek 07:43

0

Közrendi ügyeink

Világcsúcsnak tartja a beregi újjáépítést Pintér Sándor. A belügyminiszter úgy véli: a kalocsaiak munkahelyeket, beruházásokat nyernek a befogadó állomás létrehozásával, ahová hat hónapig nem helyeznek el afgán menekülteket.

Vöő György | 2001.11.23., péntek 07:42

0

Kereskedelmi tévék büntetése

Az Országos Rádió- és Televíziótestület büntetést rótt ki a két országos kereskedelmi tévécsatornára, és nem fogadta el a tv2 féléves beszámolóját, mert nem teljesültek a vállalt közszolgálati feladatok. Közben dúl a vita arról, hogy mi számít közszolgálati műsornak.

Vöő György | 2001.11.23., péntek 07:42

0

Birtokrendezés állami segítséggel

Parázs vitát váltott ki a parlamentben a földtörvénycsomag. A birtokviszonyokat gyökeresen átrendező három törvényjavaslatot a Fidesz támogatja, az FKGP és az MDF módosításokkal fogadná el, az MSZP, az SZDSZ és a MIÉP elutasítja.

Vöő György | 2001.11.16., péntek 07:42

0

Formálódó Fidesz-listák

A Heti Válasz értesülése szerint Orbán Viktor és Dávid Ibolya mögött Harrach Péter, az MKDSZ társelnöke lesz a Fidesz- MDF közös lista harmadik helyén. A Fidesz és a koalíciót támogató kisgazda politikusok már egyeztetnek,Turi-Kovács Béla miniszter szerint "egy tucatot meghaladó" kisgazda érdemes a választási együttműködésre.

Vöő György | 2001.11.09., péntek 07:42

0

Nem árultak zsákbamacskát

Színházi körökben heves vitát váltott ki, hogy a főváros vezetése több, jelenleg költségvetési intézményként működő teátrumot közhasznú társasággá akar átalakítani. Az érintett színházak vezetői attól tartanak, hogy kevesebb támogatást kapnak, mint eddig.

Vöő György | 2001.11.02., péntek 07:42

0

Összvonalas egyezkedés

Ha a főváros vezetése is úgy akarja, már januártól bevezethető az úgynevezett közös bérlet, amellyel olcsóbban lehet utazni Budapesten. Újabb kedvezményt jelentene sokaknak, ha az utazási távolság befolyásolná a menetjegy árát.

Vöő György | 2001.10.26., péntek 07:41

0

Évente százezer gyermeket

Napokon belül megalakul a nemzeti népesedési kormánybizottság, amely átfogó programot dolgoz ki a kedvezőtlen demográfiai folyamatok megállítására. A születéskor várható élettartam meghosszabbítása mellett a célok között szerepel az is, hogy a családok több gyermeket vállaljanak.

Vöő György | 2001.10.19., péntek 07:41

0

Szerzők /