Author's

Szerzői oldal

Zs. A.

A Fidesz lett a legidősebb párt

A pártok nemcsak világnézeti alapon szoktak megszerveződni, hanem sokszor generációs kötődések szerint is. A Fidesz esetében közhely, hogy összetartó kollégiumi csapatként kezdtek politizálni. Az eredeti nemzedéki jelleg megmaradt: továbbra is a rendszerváltás akkoriban harmincas, ma már ötvenes korosztálya alkotja a kormánypárt derékhadát.

Zs. A. | 2018.04.04., szerda 17:22

Tanuljanak közgazdaságot a jogászok!

A piaci gondolkodás megértése a jog valamennyi területén nélkülözhetetlen. Ezért a gazdaság jogi ismeretekre egyre nagyobb hangsúlyt kell helyezni a képzésben, mondja dr. Menyhárd Attila, az ELTE Állam-és Jogtudományi Karának dékánja.

Zs. A. | 2017.01.18., szerda 15:48

Megelőző csapás?

Az első terrortámadást Brüsszel Zaventem repülőterén követték el kedden reggel nyolc órakor a várócsarnokban, a check-in pultok és egy Starbucks kávézó közelében.

Zs. A. | 2016.03.23., szerda 14:11

„Nem szokásom megfutamodni”

Főváros–kormány konfliktus Érthetetlen és ártalmas konfliktusnak tartja Tarlós István, ami a tömegközlekedés ügyében kialakult, de február közepétől nem finanszírozza tovább a főváros az agglomerációs járatokat.

Zs. A. | 2016.01.13., szerda 15:44

Esztergomiak kérdezik: mi került ezen a négy percen negyvenmilliárdba?

Hosszú évek után végre elkészült az esztergomi vasútvonal felújítása, használói mégsem tudnak felhőtlenül örülni neki. A néhány perces menetidő-nyereség vaskos milliárdokba került, a beruházás mégsem kidobott pénz. Amint ugyanakkor a csütörtöki Heti Válaszból kiderül, tanulságok bőven vannak.

Zs. A. | 2015.09.04., péntek 11:24

Ki van zárva, hogy Petőfi valaha is Szibériába került

A szabadságharc idején nem vittek magyar hadifoglyot Oroszországba – mondja Hermann Róbert. A hadtörténészt a barguzini leletek eltemetése után, a segesvári csata július 31-i évfordulója előtt kérdeztük a 30-as évek végi szélsőjobboldali legenda rendszerváltáskori felmelegítéséről. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Zs. A. | 2015.07.29., szerda 16:10

Bojkott: nem hajlandóak betenni a lábukat a kormány kedvenc egyetemére

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemet gyakran éri a vád, hogy kivételezett helyzetben van; legutóbb a jogi karokkal kerültek összeütközésbe. Tud-e a kormány úgy egyetemet építeni, hogy közben a többi intézmény ne sértődjön vérig? Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Zs. A. | 2015.07.24., péntek 15:37

Kicsoda Pákh Imre, a Munkácsy-gyűjtő milliárdos?

Érdemrendekkel kitüntetett kultúramecénás, a New York-i felső tízezer tagja, Torgyán József családi barátja és az őssejt-botrány elítéltje: Munkácsy Golgotájának tulajdonosa, Pákh Imre az ellentétek embere. Portrénk a friss Heti Válaszban.

Zs. A. | 2015.06.25., csütörtök 16:10

Megszólalt Makovecz fia – Komoly dolog készül

A 20. századi magyar építészet egyik legnagyobb mesterének hagyatékát gondozó alapítvány az emlékház, a tervek és a korai épületek ügyét szeretné rendezni. Közben Budapesten két új Makovecz-templom épülhet. Részletek a friss Heti Válaszban.

Zs. A. | 2015.06.18., csütörtök 08:17

Nálunk lehet a legolcsóbban berúgni egész Európában

Budapesten lehet legolcsóbban berúgni egész Európában: leginkább ennek köszönhető a bulinegyed rendkívüli népszerűsége. A környék mára saját sikerének áldozatává lett, de még mindig jobb bárminél, mint amit az íróasztalnál Budapestnek kitaláltak. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Zs. A. | 2015.06.11., csütörtök 08:11

Itt a közel-keleti katasztrófa eddigi veszteséglistája

Dermedten figyeli a világ, hogy elpusztítják-e az iszlamisták Palmürát, a világhírű szíriai romvárost, miután Irak világörökségi helyszíneit már szétdúlták. A második világháború óta nem érte ilyen súlyos veszteség az emberiség közös kulturális örökségét. A friss Heti Válasz számba vette a közel-keleti katasztrófa eddigi veszteséglistáját.

Zs. A. | 2015.06.04., csütörtök 11:08

Nem a bevándorlásra, de igen a budapesti mecsetépítésre?

Miközben a bevándorlás ellen harcol, nem ellenezné egy török óriásmecset megépítését Budapesten a kormányfő. Ankara kulturális terjeszkedést folytat világszerte, különösen a volt oszmán területeken. Exkluzív háttér a friss Heti Válaszban.

Zs. A. | 2015.05.28., csütörtök 17:31

Áder újra szembemegy a kormánnyal?

Egyszerre csatázik a régészekkel és a természetvédőkkel a kormány az autópálya-építések és a nemzeti parkok miatt. Pedig az értékőrzés elvileg közelebb állhatna egy konzervatív kormány gondolkodásmódjához. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Zs. A. | 2015.05.21., csütörtök 11:34

Mégse sámándob – így fest a magyar pavilon a milánói expón

Kimentünk Milánóba, hogy a helyszínen nézzük meg a sokat kritizált magyar pavilont, ami egyáltalán nem kínos. Az már sokkal inkább az, hogy egyelőre nem sikerült az eseményhez illő tartalommal megtölteni. Magyarország most egy csodazongorával szól hozzá a fenntartható élelemtermelés témájához, de állítólag lesz ez még másként. Részletek a friss Heti Válaszban.

Zs. A. | 2015.05.14., csütörtök 11:04

Kicsinálják a Millenárist? Akcióban a HVG ex-főszerkesztője

Pert nyertek a zajtól szenvedő lakók a Millenárissal szemben: a rendezvényközpontot minden hangosítással járó szabadtéri programtól eltiltották. A példátlanul szigorú ítéletet nehéz lesz betartatni, és megölheti Buda legnépszerűbb közösségi helyét. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Zs. A. | 2015.05.07., csütörtök 07:57

Ezért hátrált meg újra az Orbán-kormány

Azért kerülhetett célkeresztbe a nemzetközi tanulmányok szak, hogy helyet csináljanak a Ludovika új diplomataképzésének. A botrány kitörése után a felsőoktatási államtitkár tűzoltásba kezdett. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Zs. A. | 2015.04.30., csütörtök 08:00

Zoboki-Baán-csörte: mi lesz a Liget Budapesttel?

A következő hetekben dől el a harmadik Orbán-kormány legjelentősebb jelképes nagyberuházásának sorsa. A Baán László-féle Liget Budapest projekt ellen támadást indított Zoboki Gábor és L. Simon László – éppen akkor, amikor lezárult az Új Nemzeti Galéria tervpályázata.

Zs. A. | 2015.04.23., csütörtök 17:09

Tarlós valószínűleg nem indul 2019-ben, de ez még sokat árthat neki

Demszky vállalta, Tarlós lobbizik ellene Brüsszelben: a döntés a dugódíjról már nem sokáig halogatható. A behajtási díj népszerűtlen, de hasznos eszköz lehetne a forgalom csökkentésére és a tömegközlekedés finanszírozására. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Zs. A. | 2015.04.17., péntek 08:49

Újabb ellentét feszíti a Fideszt – meglesz a kétharmad?

Aradi Csaba, a Hortobágyi Nemzeti Park nyugalmazott igazgatója szerint önös érdekeket szolgálhat, és kétségbeejtő helyzetbe hozhatja a nemzeti parkokat a tervezet, mely szerint minden állami földet átadnak a Nemzeti Földalapnak. Az ügy a Fideszben is feszültséget kelt, kérdés, hogy meglesz-e a kétharmados támogatás. Exkluzív háttér a friss Heti Válaszban.

Zs. A. | 2015.04.09., csütörtök 08:05

„Ahol a Nyugat eddig beavatkozott, csak nagyobb bajt csinált”

Április közepén dőlhet el, részt vesz-e Magyarország az Egyesült Államok kérésére az Iszlám Állam elleni harcban. Ahol a nyugatiak eddig beavatkoztak a Közel-Keleten, csak még nagyobb bajt csináltak. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Zs. A. | 2015.04.02., csütörtök 14:30

Ki nyer Tapolcán? – friss jelentés a frontról

Egy kórházvédő jobbikos SS-gyanús tetoválásokkal, egy idősebb szakszervezeti vezető és egy iskolamentő fideszes tanár: az ő összecsapásuk dönti el, hogy a tapolcai-ajkai időközi választáson megáll-e a Fidesz tavaly ősz óta tartó kudarcsorozata. Riportunk a friss Heti Válaszban.

Zs. A. | 2015.03.19., csütörtök 11:01

Már Róma elfoglalásáról álmodozik az Iszlám Állam

Líbia széthullása közvetlen veszélyt jelent Európára: az olasz partoktól néhány száz kilométerre megvetette a lábát az Iszlám Állam. A Földközi-tenger túl keskeny, hogy megvédje Európát a menekültáradattól. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Zs. A. | 2015.03.05., csütörtök 15:40

Szélsőségesnek bélyegzett pártok fenyegetik Európát

Dél-Európában a radikális baloldali, északon és nyugaton a radikális jobboldali pártok profitálnak a hagyományos pártok válságából. Európa két fele más bajoktól szenved: délen a megszorítások, északon a bevándorlás miatt borult fel az egyensúly. Elemzésünk a friss Heti Válaszban.

Zs. A. | 2015.02.27., péntek 08:10

Szerzők /