Author's

Zsuppán András

Szerzői oldal

Zsuppán András

A Heti Válasz újságírója.

Zs. A.

Zs. A.

Komáromban épül tovább a Liget Budapest

Baán László antik gipszmásolatokat telepít az elhagyatott erődítménybe, ami internálótábortól zöldségraktárig már minden volt történelme során. Látványterveket is mutatunk.

Zsuppán András | 2017.06.23., péntek 16:40

Zs. A.

Ami a hírekből kimaradt: főként bevándorlók a londoni háztűz áldozatai

Jórészt szegény ázsiai és fekete családok éltek a londoni toronyházban, amit az energiatakarékosságot szolgáló hőszigetelés változtatott lángoló fáklyává. A csütörtöki heti Válaszban bemutatjuk: a tömegkatasztrófa nem baleset volt, hanem a brit társadalom válságának tünete.

Zsuppán András | 2017.06.22., csütörtök 14:00

Zs. A.

Túltengő beton: kielemeztük a vizes vb fejlesztéseit

Az idei úszó-világbajnokság farvizén Budapest új Duna-parti sétányt és teljesen felújított Margitszigetet kapott. Milyen az, amikor a sportberuházások határozzák meg a városfejlesztést? Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2017.06.18., vasárnap 15:00

Zs. A.

Hidegháború tört ki a sivatagban

Az aprócska, de gazdag Katar ellen fordultak a szomszédai a „terrorizmus” támogatása miatt. Trump most tanulja meg, hogy az egész Közel-Kelet egy átláthatatlan aknamező.

Zsuppán András | 2017.06.06., kedd 17:30

Zs. A.

Nem volt politikai cenzúra – reagált a vádakra az Akadémia

Sértő és megengedhetetlen támadás a Magyar Tudományos Akadémia ellen, hogy azzal vádolják, politikai nyomásgyakorlás miatt zárkóztak el a Hegymenet című kötet publikálásától, mondja a Heti Válasznak Török Ádám, az MTA főtitkára. Hozzáteszi: Orbán Krisztián az index által közölt fejezetét valóban nem tartja tudományos publikációnak.

Zsuppán András | 2017.06.02., péntek 06:54

Zs. A.

Hazavittük a spanyoloknak Goyát

Pénzzavarba került bárónő, a gyűjteményért lobbizó államférfiak, pórul járt svájciak – 25 éves fennállását ünnepli a madridi Thyssen-Bornemisza Múzeum, amely egy félig magyar arisztokrata család gyűjtőszenvedélyének köszönheti a létrejöttét. A Heti Válasz a Szépművészeti Múzeum madridi kiállításán járt. Részletek a csütörtöki lapszámban.

Zsuppán András | 2017.05.31., szerda 20:00

Zs. A.

Botka kimondta: NEM épített volna kerítést

A kerítésbontó beszédnek volt egy sokkal súlyosabb része, ami arról tanúskodik, az MSZP kormányfőjelöltje nagyjából tényleg úgy gondolkodik, ahogyan a kormánysajtó leírta.

Zsuppán András | 2017.05.30., kedd 17:35

Zs. A.

Mindent visz az úszóvébé – ez lett a budapesti fejlesztésekből

Mi valósul meg 2018-ig a beharangozott kormányzati presztízsberuházásokból? Mivel a vizes vb felülírta a korábbi fővárosi fejlesztési terveket, a ciklus emblematikus épülete mindössze a Duna Aréna lesz. Nagyberuházás-leltár a friss Heti Válaszban!

Zsuppán András | 2017.05.21., vasárnap 16:00

Zs. A.

Miért támadják a leglátványosabb magyar várrekonstrukciót?

Citromdíjat adtak a műemlékvédelem szaktekintélyei a várrekonstrukciónak, amitől minden látogatónak leesik az álla. Pedig Füzéren nemcsak épületet, hanem falut és közösséget is mentenek. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2017.05.14., vasárnap 19:00

Zs. A.

Kincsek a mélyből: ezért mentünk az első közvetlen repülővel Calabriába

Az egész ókori görög bronzszobrászatnak mindössze néhány teljes értékű emléke maradt fenn a világon. Közülük kettő egy kevéssé ismert dél-olaszországi városban van, amely mostantól a magyarok számára is könnyen elérhető. Részletek a friss Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2017.05.05., péntek 12:50

Szerzők /