Author's

Zsuppán András

Szerzői oldal

Zsuppán András

A Heti Válasz újságírója.

Zs. A.

Zs. A.

Hát persze, hogy a tudatlan ügyfél a hibás!

Ebben az interjúban minden benne van, amiért az állami szféra Magyarországon reménytelenül rosszul működik. És egyébként is, tudja Ön, mi az, hogy csomag? Ha nem tudja, miért szól bele?

Zsuppán András | 2017.01.17., kedd 19:30

Zs. A.

Lenyűgöző gazdagság a Műcsarnokban

Példamutatóan tisztességes, művelt és nyitott kultúrpolitikusai és arisztokratái voltak az első világháború előtti Magyarországnak, „őket is szerettem volna visszahozni a történelmi emlékezetbe, rehabilitálni az emléküket” – mondja a friss Heti Válaszban Sármány-Parsons Ilona, a Műcsarnok lenyűgözően gazdag jubileumi tárlatának kurátora.

Zsuppán András | 2017.01.14., szombat 16:00

Zs. A.

Ez a politikai újságírás legalja

Volner János magánélete nem tartozik ránk. Tóbiás Józsefé se, kormánypárti politikusoké se. Mindenki csak veszíthet rajta, ha ez az undorító tempó meghonosodik.

Zsuppán András | 2016.12.30., péntek 12:00

Zs. A.

Mit tudunk most Berlinről?

A lényeg, hogy ki volt az elkövető, és szabadlábon van-e, még mindig nem derült ki. A német hatóságok meglehetősen zavarodottnak látszanak.

Zsuppán András | 2016.12.20., kedd 18:10

Zs. A.

Liberális ármánykodás a PISA-teszt? Nem teljesen

A PISA-teszteket lehet bírálni, de a 2015-ös felmérés eredménye ettől még figyelmeztetés, hogy lecsúszóban van a magyar közoktatás. A hanyatlás azonban már 2012-ben, a kormány reformjai előtt megkezdődött. Részletek a csütörtöki Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2016.12.17., szombat 18:00

Zs. A.

Kádár- és Ferenc József-évforduló: mit kezdjünk a zsarnokainkkal?

A Monarchia utolsó jelentős uralkodója halálának 100. évfordulóján ifj. Bertényi Iván, Cieger András és Gerő András történészek elemzik Ferenc József szerepét, kitárgyaljuk a szoborvitákat, és azt is eláruljuk, miben hasonlít az apostoli király a kereken 60 éve hatalomra került kommunista pártfőtitkárra. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!

Zsuppán András | 2016.12.17., szombat 08:00

Zs. A.

Disney-Dubrovnik: hogyan öli meg a népszerűség a világ legszebb helyeit?

Korlátozhatják a Dubrovnikba belépő turisták számát, és Velencében is hasonló rendszer bevezetését követelik a maradék helyiek. A világ legszebb helyein lehetetlen élni, és a tömegturizmus idővel megöli, amit birtokba vett. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2016.12.11., vasárnap 18:00

Zs. A.

Miért ilyen rosszak a PISA-eredményeink?

Tovább hanyatlott a magyar oktatás színvonala – de a miértre nincsenek egyszerű válaszok. Az állam döntéseinek alig van hatása arra, mi történik a tantermek zárt ajtói mögött.

Zsuppán András | 2016.12.06., kedd 17:40

Zs. A.

Na, bravó! Itt a Fidel Castrót éltető nyugati értelmiségiek listája

Úgy búcsúztatta a világsajtó egy része és a baloldal a 90 éves korában elhunyt brutális kubai diktátort, mintha tiszteletreméltó államférfi lett volna. Fidel Castro mítosza túlélheti a rendszerét. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2016.12.04., vasárnap 18:00

Zs. A.

Nagyon jön föl a Pázmány – itt a friss felsőoktatási rangsor

Tizenkettedik alkalommal jelenik meg a Heti Válasz felsőoktatási rangsora. Idén először olyan rangsorokat is készítettünk, amelyek az oktatók kiválósága szerint minősítik az intézményeket. Részletek a csütörtöki lapszámban.

Zsuppán András | 2016.11.26., szombat 08:45

Szerzők /