valasz.hu/szerzo/ujsagiro/gy-j-78?page=9

http://valasz.hu/szerzo/ujsagiro/gy-j-78?page=9

Author's

Zsuppán András

Szerzői oldal

Zsuppán András

A Heti Válasz újságírója.

Zs. A.

Zs. A.

Mibe bukott bele az akasztós román miniszterelnök?

A székely zászló miatt akasztással fenyegetőző román kormányfő gyorsan megbukott, de a botrányos eset rávilágít: fokozódik a magyarellenes hangulatkeltés Romániában. És a „centenáriumi év” éppen csak elkezdődött. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2018.01.17., szerda 20:00

Zs. A.

Kellenek nekünk legénybúcsús angolok?

Helyi referendumon dőlhet el, mi lesz a sorsa Budapest egyik fő turisztikai vonzerejének, az erzsébetvárosi bulinegyednek. A szórakozónegyed létéből az egész ország profitált – de az ártalmak mind a helyben lakókat sújtják. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2018.01.11., csütörtök 17:00

Zs. A.

Idáig fajulhat az iráni helyzet

Indokolt óvatosnak lenni, mert a rezsim bukását egyáltalán nem biztos, hogy valami jobb követné.

Zsuppán András | 2018.01.02., kedd 19:45

Zs. A.

Cenzúra és szocializmus – erre vágyik a millenniumi nemzedék

Kevesebb szabadságot és több érzékeny odafigyelést akarnak, érdeklődnek a szocializmus iránt, bár nem tudják, mi az, és nem igazán vallásosak – a millenniumi nemzedék 68-hoz hasonló nagy kulturális fordulatot hozhat a nyugati világban. Részletes háttér a Heti Válasz karácsonyi dupla számában.

Zsuppán András | 2017.12.21., csütörtök 08:30

Zs. A.

Feláldoztuk-e magunkat Európáért?

Kövér László szerint nyugodtan átengedhettük volna a törököt Bécsig. Csakhogy nem volt ilyen választási lehetőségünk.

Zsuppán András | 2017.12.19., kedd 18:15

Zs. A.

Tényleg iszlám lesz Európa? – végre itt a válasz

Néhány évtizeden belül muszlim többségűvé válhat Európa, jósolják sokan, míg mások ezt puszta riogatásnak, az iszlamofóbia megnyilvánulásának tartják. Egy rangos amerikai kutatóintézet viszont megmérte, mekkorára növekedhet az európai iszlám népesség a század közepére. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2017.12.17., vasárnap 19:00

Zs. A.

Milyen Soros? Ez Brüsszel igazi terve!

Az Európai Tanács elnöke migrációügyben minden idők legnormálisabb uniós tervével állt elő. Ez ráadásul valóban létezik is, bár igaz, hogy sokan támadják.

Zsuppán András | 2017.12.14., csütörtök 17:00

Zs. A.

Ez volt Donald Trump ösztönös felismerése Jeruzsálem ügyében

Izraelnek és a keresztény jobboldalnak tett rövidlátó gesztus vagy Donald Trump politikai tehetségének megnyilvánulása, hogy az amerikai elnök Jeruzsálemet Izrael fővárosának ismerte el? Az elnök élesebben látja a lényeget, mint kritikusai, de ettől még kockázatosat húzott. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2017.12.13., szerda 15:00

Zs. A.

Ez a 3-as metró spórolós felújításának legnagyobb negatívuma

Hoz bármilyen előrelépést a 3-as metró északi szakaszának felújítása, vagy csupán a sokáig elmaradt karbantartást pótolják? Kevés fejlesztés, simább üzemeltetés, liftek: a projekttől csodát nem érdemes várni. Részletek a friss Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2017.12.07., csütörtök 13:30

Zs. A.

Gigantikus építkezés készül a Váci úton

A csavargyár területén épít városrész méretű irodanegyedet a Magyar Nemzeti Bank alapítványi cége. Egy háttérdokumentum szerint toronyház is jöhet, de ezt közleményben cáfolják.

Zsuppán András | 2017.12.05., kedd 19:50

Zs. A.

Kidobni Jókait? – itt a nagy kötelezőolvasmány-vita!

Jókai, a Bánk bán és a Csongor és Tünde – három klasszikus, amit Fenyő D. György törölne a kötelező olvasmányok listájáról. Sokan felhördültek, hogy mondhat ilyet egy magyartanár, mások örültek, hogy „végre valaki kimondta”. Nényei Pál ezzel szemben ragaszkodna a zsenikhez, habár Jókait nem tartja annak. Nagy kötelezőolvasmány-vita a csütörtöki Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2017.11.29., szerda 16:30

Zs. A.

Orbán gratulált, jöhet a Tállai-modell

„Akkor mindenki intézze el!”, válaszolta a kormányfő az újságírónak, aki Tállai András világhírűvé vált lokális árcsökkentési akciójáról faggatta.

Zsuppán András | 2017.11.14., kedd 18:40

Zs. A.

Valami megmozdult a Fiumei Úti Sírkertben

Az ország legszebb temetője kezdi visszanyerni azt a reprezentatív szerepet, amit az elmúlt két évtizedben elvesztett. A szomszédos Salgótarjáni Utcai Zsidó Temető még világörökség is lehet. Részletek a friss Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2017.11.09., csütörtök 13:10

Szerzők /