Author's

Zsuppán András

Szerzői oldal

Zsuppán András

A Heti Válasz újságírója.

Zs. A.

Zs. A.

Erdélyi magyar politikus Katalóniáról: „Nekünk ez egyértelműen rossz”

Egyértelműen árt az erdélyi magyaroknak a katalóniai függetlenségi krízis – mondja Korodi Attila, az RMDSZ képviselője, aki szerint a Székelyföldnek Dél-Tirol lehet követendő minta. December 1. évfordulója nyomasztó árnyékot vet, de az ukrán oktatási törvény ellen sikerült vállvetve küzdeni a románokkal. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2017.10.18., szerda 19:45

Zs. A.

Sorosozás exportra – így honosítják meg Habony receptjét Macedóniában

Orbán Viktor és vezető fideszes politikusok is bekapcsolódtak a macedón önkormányzati választások kampányába, melynek fő témája a migránsok betelepítését célzó Soros-terv. De hogyan lett a Fidesz legfontosabb balkáni szövetségese a Belső Macedón Forradalmi Szervezet? Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2017.10.12., csütörtök 08:07

Zs. A.

Katalónia - felfüggesztik a függetlenséget

Elhúzódó bizonytalanság, intézményi káosz, legrosszabb esetben fegyveres konfliktus is lehet. Spanyolország és az Európai Unió számára nagy kihívást jelent a helyzet kezelése, mert ma csak a legrosszabbat sikerült elkerülni.

Zsuppán András | 2017.10.10., kedd 20:17

Zs. A.

Magyar szemmel nincs minek drukkolni Katalónia ügyében!

Négy évtized eredményeit tette tönkre a katalán nacionalisták felelőtlensége: Európa egyik legsikeresebb, követendő mintaként emlegetett kisebbségi autonómiája sodródott káoszba. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2017.10.08., vasárnap 14:00

Zs. A.

Gyönyörű lett! - Ilyen a helyreállított Colosseum

Fehéren ragyognak a homlokzatok, a közönség elől 40 éve elzárt részek váltak látogathatóvá. Rómában a nagy cégek adják a pénzt a világhírű műemlékek felújításához.

Zsuppán András | 2017.10.03., kedd 19:00

Zs. A.

Ceauşescu nyomában? – Ezért szüntették meg a műemlékvédelmet

A kormány szereti a műemlékeket, de nem szereti a műemlékvédelmet – Európában egyedülálló módon teljesen megszűnt a kulturális örökség intézményes védelme. A művészettörténész kutatókat a Miniszterelnökség átirányította borítékot címkézni. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2017.09.13., szerda 19:10

Zs. A.

Lehet más a politika - Ron Werberrel?

Leigazolta a szocialisták hírhedt kampánytanácsadóját az LMP. A pártnak egyetlen értéke volt, a morális tőkéje, amit épp most sikerül lenullázni.

Zsuppán András | 2017.09.05., kedd 18:00

Zs. A.

Itt a figyelmeztető jel: Európára is átterjedhet az amerikai szoborrombolás

Már Kolumbusz, Washington és Nelson is célpontjává vált a nyugaton tomboló szobordöntési dühnek. A csütörtöki Heti Válasz arról ír, hogy a radikális baloldal és a kisebbségi aktivisták koalíciója nemcsak a déliek, hanem a „fehér férfiak” egész kultúrája ellen hirdetett háborút.

Zsuppán András | 2017.08.30., szerda 15:00

Zs. A.

Épület egy hegytetőn – kevés megdöbbentőbb látvány van ma Magyarországon

Nemzetközi építészeti szenzáció lenne, ha nem a borsodi válságrégió legeldugottabb zugában születik meg. A Rudapithecus Látványtárban egyelőre nincs víz, villany és kiállítás, de talán megmenti Rudabányát a gettósodástól. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2017.08.27., vasárnap 13:00

Zs. A.

A nyugati baloldal esete Venezuelával

A nyugati baloldal sokáig csodálattal tekintett Venezuelára, a Föld egyetlen országára, ahol a 21. században vágtak bele a nagy szocialista kísérletbe. De mi a válaszuk most, amikor a helyiek a világ legnagyobb olajtartaléka fölött halnak éhen és lincselik meg egymást? Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2017.08.17., csütörtök 17:00

Zs. A.

Mentőakció Erdélyben: magyar műemlékek tucatjai menekülnek meg

Támogatást és szaktudást adnak ott, ahol a legnagyobb a szükség: Diószegi László, a Teleki László Alapítvány igazgatója szerint a Kárpát-medence magyar öröksége csak nekünk, magyaroknak fontos, ezért a műemlékek megmaradása is rajtunk áll. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2017.08.11., péntek 11:10

Zs. A.

Ezért épített tizenegy tornyot az alföldi falu

Megnéztük Tyukod elhíresült kilátóit: a szatmári síkságon olyan groteszk látványt találtunk, aminek létéről a német és holland adófizetőknek soha nem szabad értesülniük. Részletek a friss Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2017.08.10., csütörtök 12:00

Szerzők /