Author's

Zsuppán András

Szerzői oldal

Zsuppán András

A Heti Válasz újságírója.

Zs. A.

Zs. A.

Mihez kezd a Fidesz a Budapest nevű ellenzéki szigettel?

A választás nyilvánvalóvá tette: a Fidesz messze nem olyan népszerű a fővárosban, mint az ország többi részén. Újra napirendre kerülhet az önkormányzati rendszer átalakításának kérdése, de a kormány számára tökéletes megoldás nem látszik. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2018.04.19., csütörtök 12:50

Zs. A.

Végleg megszabadítják az autóktól a Normafát!

A Hotel Olimpia most kezdődő bontásának elsődleges értelme az, hogy lehetővé válik a hegygerinc forgalommentesítése. A Normafa rehabilitációja igazi bezzeg-projekt: a mindent agyonbetonozó nagyberuházások korszakában üdítő kivétel. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2018.03.22., csütörtök 18:00

Zs. A.

Nyerhet-e otthon Szél Bernadett?

A fővárost délnyugatról övező három körzet csak látszólag biztonságos hazai pálya a Fidesznek. Az ellenzéki jelöltek között felbukkan a saját városában induló Szél Bernadett és az SZDSZ Új Generáció egykori elnöke is. Részletes elemzésünk a március 15-i ünnep miatt már szerdán megjelenő Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2018.03.13., kedd 19:00

Zs. A.

Ezért vont párhuzamot a migránsok és cigányok között Orbán Viktor

Telepfelszámolás, közbiztonság, a kórház helyzete – ezek a miskolci választás slágertémái. A borsodi megyeszékhelyen négy éve gyengén szerepelt a Fidesz, de idén Orbán Viktor miniszterelnök „cigányozós” mondatokkal megpróbálta jobbról megelőzni a Jobbikot. A Heti Válasz választási elemzéssorozata a csütörtöki lapszámban Miskolccal folytatódik.

Zsuppán András | 2018.03.08., csütörtök 09:45

Zs. A.

Miért dobják ki az értékeket a templomokból?

Sorra esnek át vitatható megújulásokon a magyar templomok. A belső tereket leegyszerűsítik, az értékes berendezési tárgyakat megrostálják: a minimalista divat a műemlékvédelem leépülése után utat tört az egyházban. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2018.02.28., szerda 19:00

Zs. A.

Indiana Jones tevéi

Szaúd-Arábia északnyugati részén, a kopár, élettelen kősivatagban előkerült ókori lelőhely valóra vált régészálom: a sziklarögök oldalán életnagyságú, látványos faragott tevék menetelnek.

Zsuppán András | 2018.02.22., csütörtök 16:52

Zs. A.

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2018.02.22., csütörtök 08:00

Zs. A.

Panel és kártyavár

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet. Van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is.

Zsuppán András | 2018.02.21., szerda 15:59

Zs. A.

Salgótarján nem Szeged – billegő körzetek Nógrádban

Makacs szegénység, elöregedés, lassú fogyatkozás: az ország legvidékiesebb megyéjében lenne ok a protestszavazásra. A megyeszékhelyen erős a baloldal, de a háromosztatú politikai térben a kormánypártnak a legjobbak az esélyei. A Heti Válasz választási sorozata ezúttal a két nógrádi választókerületet mutatja be. Részletek a friss lapszámban.

Zsuppán András | 2018.02.17., szombat 19:00

Zs. A.

Az Alföld lelke

A vásárhelyi festészeti hagyomány kivételesen gazdag, sokoldalú és karakteres. Igaz, csak a XX. század elejére teremtődött olyan kulturális közeg, amelyben a festészet kivirágozhatott, de ezután a ’70-es évek elejéig Kecskemét és Szolnok mellett Vásárhely volt az Alföld harmadik nagy művészeti központja.

Zsuppán András | 2018.02.14., szerda 17:54

Zs. A.

Választás görbeországban

Makacs szegénység, elöregedés, lassú fogyatkozás: az ország legvidékiesebb megyéjében lenne ok a protestszavazásra. A nógrádi megyeszékhelyen erős a baloldal, de a háromosztatú politikai térben a kormánypártnak a legjobbak az esélyei.

Zsuppán András | 2018.02.14., szerda 16:03

Zs. A.

Erdogan hódítani kezdett

Ugye senki nem gondolja, hogy a törökök valaha is feladják azokat a területeket, amelyeket most elfoglalnak Szíriában?

Zsuppán András | 2018.02.13., kedd 19:49

Zs. A.

Nagy építész távozott

Zalaváry Lajos többek között a Duna-parti Hotel Atrium-Hyatt és az Astorián álló East-West Business Center építésze volt. 95 éves korában hunyt el.

Zsuppán András | 2018.02.13., kedd 18:00

Zs. A.

Ahol odaveszett a kétharmad – őrült harc várható Veszprém megyében

Kétszer bukott időközi választást a kormánypárt Veszprém megyében 2015 tavaszán, és az elsőre a kétharmados parlamenti többsége is ráment. Négyből két körzetben ma is esélyes az ellenzék, de jóval nehezebb dolga lesz, mint három éve. Részletek a csütörtöki Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2018.02.11., vasárnap 14:00

Zs. A.

Ahol elveszett a kétharmad

Kétszer bukott időközi választást a kormánypárt Veszprém megyében 2015 tavaszán. Négyből két körzetben ma is esélyes az ellenzék, de nehezebb dolga lesz, mint három éve.

Zsuppán András | 2018.02.07., szerda 17:25

Szerzők /