valasz.hu/szerzo/ujsagiro/elo-anita-7

http://valasz.hu/szerzo/ujsagiro/elo-anita-7

Author's

Zsuppán András

Szerzői oldal

Zsuppán András

A Heti Válasz újságírója.

Zs. A.

Zs. A.

Magyar ’68: forradalom helyett Túró Rudi

A magyar 1968-ban a legfeltűnőbb a feszültség teljes hiánya: a fridzsider-szocializmust meg sem legyintette az Európán végigsöprő diákmozgalmi hullám. Az életmódi változások viszont a vasfüggöny mögött is megtörténtek. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2018.06.07., csütörtök 16:25

Zs. A.

Itt a teljes Stop Soros!

Akár egyéves börtönbüntetés is járhat annak, aki elősegíti a jogellenes bevándorlást. A törvényjavaslat keménynek tűnik, de kérdés, hogy fogják alkalmazni.

Zsuppán András | 2018.05.29., kedd 20:42

Zs. A.

Brüsszeli atom: ugorhat a támogatások negyede

A nyugatiak a saját problémás régióikra koncentrálnának a következő évtizedben, és Közép-Európával fizettetnék meg a Brexit árát.

Zsuppán András | 2018.05.29., kedd 19:00

Zs. A.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2018.05.23., szerda 17:03

Zs. A.

Ön tudja, valójában miért került a célkeresztbe Irán? Most megtudja!

Háborús dinamikát indított be, hogy Irán túlnyerte magát a közel-keleti konfliktusokban, és közvetlenül határossá vált Izraellel. Az atomalku amerikai felmondása tovább növeli a kockázatot – főként Európa számára. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2018.05.21., hétfő 15:00

Zs. A.

Gerő András: Újra kellene egyesíteni Budapestet!

A széttagolt főváros újraegyesítését és egy állami fejlesztéseket összehangoló kormánybiztosság felállítását javasolja Gerő András történész. A kutató szerint Budapest és a vidék lényeges vonásaiban különbözik, de az ellentét politikai célú kiélezése meddő és értelmetlen konfliktushoz vezet. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2018.05.10., csütörtök 14:00

Zs. A.

Zseniális kilátó épült a Bence-hegyen

Harminc éve hiányzott egy kilátó, ahonnan rálátni a Velencei-tóra. Az új Bence-hegyi torony ráadásul a legjobb magyar land art alkotás lett.

Zsuppán András | 2018.05.08., kedd 19:44

Zs. A.

A beszéd, ami vérpatakot jósolt a multikulti Európának

1968 egyik legmerészebb lázadója egy középkorú, klasszikus műveltségű brit konzervatív politikus volt: Enoch Powell. Tabudöntő jóslata a multikulturalizmus és a tömeges bevándorlás okozta katasztrófáról 50 év múltán is aktuális és vitára ingerel. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2018.05.03., csütörtök 08:00

Zs. A.

Az 1968-as esztendő – Orbán is ehhez képest határozza meg önmagát

Még huszadik századi mércével is kivételesen sűrű esztendő volt 1968. A fél évszázaddal ezelőtti történelmi sorsfordító a jelenből nézve gyökeresen eltérő értelmezéseket kap: egyeseknek Európa új tavaszát jelenti, másoknak a popkultúra kezdetét, vagy a hagyományos értékre épülő világ széthullását. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2018.04.30., hétfő 15:00

Zs. A.

Mihez kezd a Fidesz a Budapest nevű ellenzéki szigettel?

A választás nyilvánvalóvá tette: a Fidesz messze nem olyan népszerű a fővárosban, mint az ország többi részén. Újra napirendre kerülhet az önkormányzati rendszer átalakításának kérdése, de a kormány számára tökéletes megoldás nem látszik. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2018.04.19., csütörtök 12:50

Zs. A.

A rebellis város

A Fidesz messze nem olyan népszerű a fővárosban, mint az ország többi részén. Újra napirendre kerülhet az önkormányzati rendszer átalakítása, de a kormány számára tökéletes megoldás nem látszik.

Zsuppán András | 2018.04.18., szerda 15:34

Zs. A.

Ön szereti a kényelmet?

„Vaó, a hölgy szereti a kényelmet, utazni készül, titkára nincs, útlevél-, vízum-, menetjegy-, valuta- és szállásügyeinek intézését az IBUSZ-ra bízta.”

Zsuppán András | 2018.04.11., szerda 18:34

Zs. A.

Örök uralom demokráciában?

Nem példa nélküli, hogy egy párt évtizedekig kormányozzon teljesen vagy legalább nagyrészt demokratikus viszonyok között. Igaz, mindig különleges helyzetben szokott bekövetkezni hasonló állapot.

Zsuppán András | 2018.04.11., szerda 17:40

Zs. A.

Art Wars

Az egyetemek és a közterek után lassanként a múzeumokba is begyűrűzik a nyugati kultúrharc. A politikai korrektség és a multikulturalizmus ideológiája támadja és részben talán le is bontja a hagyományos kánont.

Zsuppán András | 2018.04.04., szerda 18:26

Zs. A.

Végleg megszabadítják az autóktól a Normafát!

A Hotel Olimpia most kezdődő bontásának elsődleges értelme az, hogy lehetővé válik a hegygerinc forgalommentesítése. A Normafa rehabilitációja igazi bezzeg-projekt: a mindent agyonbetonozó nagyberuházások korszakában üdítő kivétel. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2018.03.22., csütörtök 18:00

Zs. A.

Bezzeg a Normafa

Kádár-kori óriáshotelt bontanak le, hogy a Normafát megszabadítsák az autóforgalomtól. A kezdetben sok vitát kiváltó hegyvidéki nagyberuházást példamutató módon sikerült megszelídíteni.

Zsuppán András | 2018.03.21., szerda 18:41

Zs. A.

Nyerhet-e otthon Szél Bernadett?

A fővárost délnyugatról övező három körzet csak látszólag biztonságos hazai pálya a Fidesznek. Az ellenzéki jelöltek között felbukkan a saját városában induló Szél Bernadett és az SZDSZ Új Generáció egykori elnöke is. Részletes elemzésünk a március 15-i ünnep miatt már szerdán megjelenő Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2018.03.13., kedd 19:00

Szerzők /