Author's

Zsuppán András

Szerzői oldal

Zsuppán András

A Heti Válasz újságírója.

Zs. A.

Zs. A.

Épület egy hegytetőn – kevés megdöbbentőbb látvány van ma Magyarországon

Nemzetközi építészeti szenzáció lenne, ha nem a borsodi válságrégió legeldugottabb zugában születik meg. A Rudapithecus Látványtárban egyelőre nincs víz, villany és kiállítás, de talán megmenti Rudabányát a gettósodástól. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2017.08.23., szerda 18:00

Zs. A.

A nyugati baloldal esete Venezuelával

A nyugati baloldal sokáig csodálattal tekintett Venezuelára, a Föld egyetlen országára, ahol a 21. században vágtak bele a nagy szocialista kísérletbe. De mi a válaszuk most, amikor a helyiek a világ legnagyobb olajtartaléka fölött halnak éhen és lincselik meg egymást? Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2017.08.17., csütörtök 17:00

Zs. A.

Mentőakció Erdélyben: magyar műemlékek tucatjai menekülnek meg

Támogatást és szaktudást adnak ott, ahol a legnagyobb a szükség: Diószegi László, a Teleki László Alapítvány igazgatója szerint a Kárpát-medence magyar öröksége csak nekünk, magyaroknak fontos, ezért a műemlékek megmaradása is rajtunk áll. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2017.08.11., péntek 11:10

Zs. A.

Ezért épített tizenegy tornyot az alföldi falu

Megnéztük Tyukod elhíresült kilátóit: a szatmári síkságon olyan groteszk látványt találtunk, aminek létéről a német és holland adófizetőknek soha nem szabad értesülniük. Részletek a friss Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2017.08.10., csütörtök 12:00

Zs. A.

Akár önálló kiállítóhelyet is építhetnek a Seuso-kincsnek

Azért került sokkal többe a Seuso-kincs második fele, mert a jobb tárgyak voltak Lord Northamptonnál. Negyven évvel a megtalálása után a családi ezüst hazakerült, már csak tudni kell úgy bemutatni, hogy csodájára járjanak. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2017.07.20., csütörtök 14:00

Zs. A.

Csanád megye visszatér!

1950-ben tűnt el a neve Magyarország térképéről, de most Lázár János lobbizására feltámadhat Csanád megye. Legalábbis a neve.

Zsuppán András | 2017.07.18., kedd 19:00

Zs. A.

Vitézy: Kapkodva összetákolt félmegoldás

A főváros és a BKK szerint az elektronikus jegyvásárlás teljesen jól működik, bár a rendszert „folyamatos kibertámadások” érik. Vitézy Dávid szerint viszont egy teljesen alkalmatlan rendszert vezettek be elkapkodva.

Zsuppán András | 2017.07.18., kedd 18:00

Zs. A.

Itt a nagy mérleg: ezt adja Budapestnek a vizes vb

Összegyűjtöttük minden idők legnagyobb vizes vb-jének fővárosi beruházásait, és megnéztük, mi az, ami a rendezvénytől függetlenül tényleg hasznos és szükséges volt. Részletek a csütörtöki Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2017.07.16., vasárnap 10:00

Zs. A.

Visszavettük történelmünk egyik legjelentősebb emlékhelyét

Újra birtokba vették a nagyváradiak a magyar történelem egyik legjelentősebb emlékhelyét, a váradi várat. A csütörtöki Heti Válasz arról ír, hogy Szent László király sírhelye egyelőre nem került elő, de sok évtizedes elzártság után a nevezetes hely újra nyitva áll.

Zsuppán András | 2017.07.09., vasárnap 15:00

Zs. A.

Beázás miatt kerül lakat a legelső hazai képtárra

Aki szeretné még egyszer utoljára látni Magyarország legelső nyilvános képtárát, ma estig megteheti. Az Akadémia felbecsülhetetlen értékű művészeti gyűjteménye jórészt raktárba kerül.

Zsuppán András | 2017.07.07., péntek 15:20

Zs. A.

Ezért akar a kormány lőtereket telepíteni az iskolákba

A lövészet iskolai oktatásának ötlete összefügg a hadsereg létszámhiányával, de valószínűleg ugyanúgy kevés valósul meg belőle, mint a lovaglásból vagy a mindennapos éneklésből. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2017.07.02., vasárnap 18:00

Szerzők /