Lét-nemlét határán

„Kell egy szakma” – mantrázza az édesanya a lányának, aki már versek, cikkek írásáról álmodik, főleg azután, hogy elnyerte New York egyik legismertebb női magazinjának ösztöndíját.

Ki lesz a következő?

Kinek arany gyertyatartóra, kinek földre, kinek más férjére fáj a foga Arthur Miller 1953-as drámájában, melyben csupa gyarló embert látunk.

Odüsszeia esztrád

Homérosz Odüsszeia című eposzát két fiatal szerző, Závada Péter és Szabó-Székely Ármin álmodta újra.

Kapuzárási pánik

Egy középkorú házaspárhoz vendégek érkeznek, méghozzá a férfi hasonló korú barátja, Patrick (Vasvári Csaba), az új barátnőjével.

Kanapéforradalmárok

Különös áthallásokra ad okot a még a választások előtt bemutatott Ibsen-mű – a magyar országgyűlési választások után talán még inkább.

Háy-utánérzés

Kilenc ittas vezető a színpadon – stílusos fehér autóalkatrész-bútorok között –, akik csak akkor kaphatják vissza jogosítványukat, ha egy háromnapos „utánképzésen” is részt vesznek.

Álom/utazás

„Kérdezni csak egy pillanatig kínos, nem kérdezni egy életen át az” – kapja a tanácsot Tamura Kafka Murakami Haruki Nobel-díjas író Kafka a tengerparton című regényében, amelynek európai ősbemutatója a székesfehérvári Vörösmarty Színházban volt.

Titkok és tévedések

„Ha a múltat nem tisztázzuk, hanem elhallgatjuk vagy elhazudjuk, az megrohasztja a jelent és a jövőt” – állítja Alföldi Róbert rendező, és ez a vezérgondolata a Kísértetek című drámának is, amelyben a nagy tiszteletnek örvendő Alving kapitány gazdag özvegye, férje halálának tizedik évfordulójára árvaházat építtet.

Leckék a tisztességről

Spiró György új, valós történeten alapuló kamaradrámájában rendkívül jól megrajzolt mai karaktereket látunk a jellemtelen gazdag ügyvédnőtől a középosztálybeli értelmiségin és az ő örök elégedetlen, szószátyár nyugdíjas anyján át a pénzéhes, mindenkin átgázoló fiatal szerencsevadászig.

Embermesék 2.0

Lengyel Nagy Anna Embermesék című rádióműsorában már jó pár hétköznapi vagy különleges sorsot ismerhettünk meg; írásai az Élet.történetek.hu sorozat keretében most színpadon is láthatók.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.