A nagylányok nem sírnak

/ 2017.08.16., szerda 18:34 /

Neil Simon Furcsa pár című klasszikus komédiájából létezik női változat is, melyet maga a szerző írt az 1965-ös férfiverzió után húsz évvel.

A Spirit Színház előadásában a hat barátnő New Yorkban él és jár össze minden pénteken beszélgetni és játszani, ennek ellenére kapunk pár magyar poént és nagy adag retrót is. Noha a díszlet és a ruhák is az elmúlt tíz év divatját idézik (Szitás Bernadett munkája), a zenéket – ki tudja, miért – a ’60-as évekből választották: Big girls don’t cry – hangzik fel a darab végén. Kocsis Judit bár kiválókomika, most mégis túl sok a hanyag és nagyszájú Olive-ként, Igó Éva azonban remekel az idegesítően aggódó és pedáns, válófélben lévő Florence hálás szerepében. Bár a könnyed humorú előadásban szó esik barátságról, válásról, egymástól valófüggésről, ez a női természetet, butaságot, rigolyákat, ragaszkodást bemutató történet inkább kissé ügyefogyott, mint szórakoztató.

Furcsa pár
Spirit Színház
Rendező: Szitás Barbara
***

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.