valasz.hu/szinhaz/a-szinesz-vilaga-123970

http://valasz.hu/szinhaz/a-szinesz-vilaga-123970

A színész világa

/ 2017.05.24., szerda 15:52 /

Jean Paul Sartre izgalmas filozofikus gondolatokkal töltötte meg Alexandre Dumas 1836-os művét, így az 1953-ban bemutatott komédia nemcsak szórakoztató, hanem egzisztenciális, erkölcsi és társadalmi kérdéseket is felvet.

A XIX. századi angol sztárszínész élete siker és csillogás, de csak a színpadon – éjszaka kocsmákban iszik, hiszen csupán másodrendű állampolgár, akit leginkább arra használ a hatalom, hogy szórakoztasson. A sok színlelés után Kean besokall és fellázad.

A címszerepben Szervét Tibor lubickol, az öntelt bonviván minden pillanatát élvezi, de a színészi lét ellentmondásosságáról szóló, húsbavágó mondatai is hitelesek. A cinikus walesi herceg szerepében szintén közönségkedvenc Csányi Sándor. Az együgyű dán nagykövetet Pindroch Csaba, feleségét, a nagybetűs szerelemre áhítozó Elenát Gubás Gabi kelti életre. Az igaz barát Charlotte karakterében Molnár Piroska mutatja be kiválóan a humort és a drámát.

Kean, a színész – Thália Színház
Rendező: Kelemen József
*****

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Izraeli történészre figyel Orbán Viktor – tényleg átalakul az emberi faj?

Világszenzációk lettek, és állítólag Orán Viktor érdeklődését is felkeltették Yuval Noah Harari izraeli történész könyvei az emberiség múltjáról és jövőjéről. Legutóbbi műve szerint az emberi faj „szuperképességű”, illetve azzal nem rendelkező csoportokra válik szét. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Kinek kampányol idén Szörényi Levente és Bródy János? Meg fog lepődni...

Évtizedeken át lázban égett választások előtt a legendás szerző- és ellentétpár, Szörényi Levente és Bródy János, idén viszont egyikük sem lesz látható kampányemelvényen. Az Arénában annál inkább, ahol február 16-án újra játszik a Fonográf. A Heti Válasz az egyik próbán beszélgetett a két zenésszel. Páros interjúnk a csütörtöki lapszámban.

Magyar siker és Putyin a vízben

Globálisan tragikus balesetek és környezeti katasztrófák jellemzik a hét képeit. De magyar siker is volt az elmúlt napokban.

Magyar történész kutatása a Batman és a Peter Pan rendezőinek új filmjei mögött

Négy hónapon belül két sikerfilm is landolt a mozikban, ami a II. világháború történetének elfelejtett mozzanatát, a Dinamó hadműveletet járja körül. Vajon aktuálisabb Dunkirk és Churchill híres „Harcolni fogunk!” beszéde most, mint bármikor az elmúlt hetven évben? Hogyan alakította a Hollywoodban befutott rendezők gondolkodását John Lukacs magyar történész? Részletes háttér a Heti Válasz január 18-i lapszámában!

Bereményi Géza: „Cseh Tamás azt hitte, besúgó vagyok”

Tegnap A jobbik részemet dúdolgattam – mondja Bereményi Géza, aki igazából magának írta a dalszövegeket. Január 21-én ő is ott lesz a Cseh Tamás 75. születésnapjára emlékező koncerten a MOMSportban. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.