valasz.hu/szinhaz/pesti-mese-123775

http://valasz.hu/szinhaz/pesti-mese-123775

Függők és esendők

/ 2017.05.10., szerda 18:56 /

„Holnap abbahagyom a játékot” – ismételgeti Alekszej. A fiktív német fürdővárosban mindenki „tüzes bizsergést” érez, és nem tud a másiktól, az érzelmektől, de leginkább a pénztől való függésétől szabadulni.

Szinte valamennyien a nagymama halálára és pénzére pályáznak, Csomós Mari azonban berobban és megpörget mindenkit, akárcsak a rulettgolyót. Vilmányi Benett kontrollvesztett Alekszeje és Sodró Eliza rejtelmes Paulinája magával ragadó, mellettük Lovas Rozi pénzéhes, csinos Blanche-ként, Schneider Zoltán örökségre és a lehetőségre váró tábornokként, Molnár Áron haszonleső kérőként, Rusznák András visszafogott lordként mutatja meg a függés arcait. Izsák Lili csillogó díszletében izgalmasan jelenik meg a rulett és az állandó körforgás is. Az ötletgazdag és intenzív előadásban nincsenek gonoszok és jók, csak esendő emberek.

Dosztojevszkij: A játékos – Radnóti Színház
Rendező: Fehér Balázs Benő
*****

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Alakul a Budapest–Tel-Aviv-tengely – kulcsszerepben Finkelstein

Hasonlóan gondolkodik az izraeli és a magyar kormány Soros Györgyről és a migrációról. De Benjamin Netanjahu budapesti útja azt is jelzi: a zsidó állam nyit az őt a nyugatiakkal ellentétben alig kritizáló visegrádiak felé. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Schiffer András: „Így nem lesz itt kormányváltás”

Az ellenzék újra matekozik ahelyett, hogy az országgal foglalkozna, és versenyt üvölt Orbán ellen, akinek pedig igenis jól működött a szimata migrációügyben – ismeri el Schiffer András. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Cirkusz a Szigeten

A Cirque du Sziget programhelyszín már bemutatkozásakor magasra tette a lécet, azóta is minden évben nagyszerű hazai és nemzetközi újcirkuszi produkciókat állít színpadra.