heti-valasz.hu/szinhaz/a-feher-otven-arnyalata-127256

http://heti-valasz.hu/szinhaz/a-feher-otven-arnyalata-127256

Függők és esendők

/ 2017.05.10., szerda 18:56 /

„Holnap abbahagyom a játékot” – ismételgeti Alekszej. A fiktív német fürdővárosban mindenki „tüzes bizsergést” érez, és nem tud a másiktól, az érzelmektől, de leginkább a pénztől való függésétől szabadulni.

Szinte valamennyien a nagymama halálára és pénzére pályáznak, Csomós Mari azonban berobban és megpörget mindenkit, akárcsak a rulettgolyót. Vilmányi Benett kontrollvesztett Alekszeje és Sodró Eliza rejtelmes Paulinája magával ragadó, mellettük Lovas Rozi pénzéhes, csinos Blanche-ként, Schneider Zoltán örökségre és a lehetőségre váró tábornokként, Molnár Áron haszonleső kérőként, Rusznák András visszafogott lordként mutatja meg a függés arcait. Izsák Lili csillogó díszletében izgalmasan jelenik meg a rulett és az állandó körforgás is. Az ötletgazdag és intenzív előadásban nincsenek gonoszok és jók, csak esendő emberek.

Dosztojevszkij: A játékos – Radnóti Színház
Rendező: Fehér Balázs Benő
*****

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elhunyt Kányádi Sándor

Életének 90. évében elhunyt Kányádi Sándor. A Kossuth-díjas költő, író, műfordítót szerda hajnalban érte a halál Budapesten - tájékoztatta a család szerdán az MTI-t.

A nő, akit Trump elnök megnyugtat

Közös megoldásra van szükség migrációügyben, Oroszországgal pedig világosan kell beszélni – véli Észtország elnöke. Kersti Kaljulaid a Heti Válasznak azt mondta: nevén kell nevezni, mi folyik Ukrajnában, különben hozzászokunk, és ezt a hibát egyszer már elkövettük.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.

A konzervativizmus értékrend, nem párthűség

A konzervatív értelmiség most azt kapja jutalmul, amit a baloldali büntetésül kapott – mondja Nyáry Krisztián. A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatói posztját is betöltő sikerszerző úgy látja: épp kihúzzák a szellemi talajt a konzervatívok lába alól.

Így zajlik a nyugdíjrendszer rejtett reformja

Sosem látott mértékben maradnak el a nyugdíjak a keresetek növekedése mögött, és szegényednek el az idősek az aktívakhoz viszonyítva. A rejtett nyugdíjreform furcsasága, hogy mindez az érintettek legnagyobb megelégedésére történik.

Ugyanúgy?

„Ahogy ma az állam már a Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül költséghatékony módon kezeli az állami hirdetéseket, ugyanúgy központosítani lehetne a kulturális mecenatúrára fordított pénzeszközöket”, nyilatkozta Szakács Árpád a Figyelőnek. A Médiaworks főszerkesztője a Magyar Időkben indított sorozatával a kulturális mecenatúrát, annak visszásságait vette célba, kritizálva, mi több, támadva a baloldali gondolatok előtt teret nyitó állami intézményvezetőket.