valasz.hu/szinhaz/csokolozni-e-mailben-40446/

http://valasz.hu/szinhaz/csokolozni-e-mailben-40446/

Függők és esendők

/ 2017.05.10., szerda 18:56 /

„Holnap abbahagyom a játékot” – ismételgeti Alekszej. A fiktív német fürdővárosban mindenki „tüzes bizsergést” érez, és nem tud a másiktól, az érzelmektől, de leginkább a pénztől való függésétől szabadulni.

Szinte valamennyien a nagymama halálára és pénzére pályáznak, Csomós Mari azonban berobban és megpörget mindenkit, akárcsak a rulettgolyót. Vilmányi Benett kontrollvesztett Alekszeje és Sodró Eliza rejtelmes Paulinája magával ragadó, mellettük Lovas Rozi pénzéhes, csinos Blanche-ként, Schneider Zoltán örökségre és a lehetőségre váró tábornokként, Molnár Áron haszonleső kérőként, Rusznák András visszafogott lordként mutatja meg a függés arcait. Izsák Lili csillogó díszletében izgalmasan jelenik meg a rulett és az állandó körforgás is. Az ötletgazdag és intenzív előadásban nincsenek gonoszok és jók, csak esendő emberek.

Dosztojevszkij: A játékos – Radnóti Színház
Rendező: Fehér Balázs Benő
*****

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Kovács Ákos: Leszállni az egovonatról

A Nyugat nagyon mást ért kultúrán, mint mi, ebben a tekintetben igazán szerencsésnek mondhatjuk magunkat – mondja Kovács Ákos énekes, dalszerző, akit nemrég bemutatott Arany János-estjéről és a jövő évi jubileumi koncertjéről is kérdeztünk. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Nyolcvanezres pezsgőt locsolt az egyik Mugabe-fiú

Voltak nála véreskezűbb afrikai vezetők is, de kártékonyabbak kevesen. Robert Mugabe nemcsak a gazdag Zimbabwét juttatta koldusbotra, de igyekezett egész Afrikát a Nyugat ellen hangolni. A csütörtöki Heti Válaszból kiderül, hogy bukása ennek ellenére miért is nem Nyugat diadala.

Morvai Krisztina: „Ez nem hűségeskü a Fidesz mellett”

Nem tudja, a Jobbikra szavaz-e jövőre a Jobbik európai parlamenti képviselője. Morvai Krisztina azt mondja: három éve nincs kapcsolatban Vona Gáborral, de nem a személyes sértettség, hanem az irányváltás bizonytalanította el. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Az EP nem fogadta el a kvótát, de választási ajándékot adott Orbánéknak

Nyugalom: nem igaz, hogy „állandó, felső kvóta nélküli migránsbetelepítési rendszert fogadtak el az Európai Parlamentben”. Cecilia Wikström svéd liberális képviselő tervezete maga az agyrém, de kizárt, hogy keresztülmenjen az EP-n és a Tanácson is. A választásra készülő Fidesz viszont komoly ajándékot kapott.