Függők és esendők

/ 2017.05.10., szerda 18:56 /

„Holnap abbahagyom a játékot” – ismételgeti Alekszej. A fiktív német fürdővárosban mindenki „tüzes bizsergést” érez, és nem tud a másiktól, az érzelmektől, de leginkább a pénztől való függésétől szabadulni.

Szinte valamennyien a nagymama halálára és pénzére pályáznak, Csomós Mari azonban berobban és megpörget mindenkit, akárcsak a rulettgolyót. Vilmányi Benett kontrollvesztett Alekszeje és Sodró Eliza rejtelmes Paulinája magával ragadó, mellettük Lovas Rozi pénzéhes, csinos Blanche-ként, Schneider Zoltán örökségre és a lehetőségre váró tábornokként, Molnár Áron haszonleső kérőként, Rusznák András visszafogott lordként mutatja meg a függés arcait. Izsák Lili csillogó díszletében izgalmasan jelenik meg a rulett és az állandó körforgás is. Az ötletgazdag és intenzív előadásban nincsenek gonoszok és jók, csak esendő emberek.

Dosztojevszkij: A játékos – Radnóti Színház
Rendező: Fehér Balázs Benő
*****

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ima Magyarországért Madridban

A Kodály-év alkalmából Gráf Zsuzsanna, az Angelica Leánykar vezetője fesztivált rendezett, és a kórus hamarosan Spanyolországba viszi Kodály és a magyar zene hírét.

Ha ezt elolvassa, lehet, hogy elmegy a kedve a válástól

Döbbenetes a hasonlóság Cserna Antal és az általa alakított pap, Iván élete között: a Pécsi Nemzeti Színház előadásában, az Ádám almáiban játszott szerepéért megkapta a Vidéki Színházak Fesztiválján a legjobb férfi színésznek járó díjat. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Árnyékkormánnyal rukkolhat elő az LMP

Árnyékkormányt alakíthat az LMP miniszterelnök-jelöltje. Szél Bernadett a Heti Válasznak a Ron Werber és pártja közötti kapcsolat hátterét is felfedi. Nagyinterjúnk a csütörtöki lapszámban.

Orbán Viktor nagyon akarja, hogy maradjon Angela Merkel

A hétvégi német választások előtt lapunk tudósítója önfeláldozó bátorsággal a törökök és a szélsőjobb kedvenc berlini negyedeibe is alámerült, hogy felbukkanva megállapítsa: talán túl sokat is imádkozott Orbán Viktor a német kancellár győzelméért. A csütörtöki Heti Válaszból megtudhatja, miért van ez így, illetve mire lehet számítani a jövőben.

Mi történik a dunaszerdahelyi stadionban?

Teltházas otthoni mérkőzések, fantasztikus hangulat, a kárpát-medencei magyarok találkozóhelye. Ezt jelenti az FC DAC 1904 Dunaszerdahely futballcsapata. A fiúkat a gödörből tavaly kihúzó edző, László Csaba szerint ez nem véletlen. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.