Háy-utánérzés

/ 2018.04.11., szerda 18:37 /

Kilenc ittas vezető a színpadon – stílusos fehér autóalkatrész-bútorok között –, akik csak akkor kaphatják vissza jogosítványukat, ha egy háromnapos „utánképzésen” is részt vesznek.

A csoportterápia összezárt közösségében ismerős karaktereket látunk: buta szöszi műkörmös, intézetis boltos, drogos fiatal férfi, kisember közös képviselő, görcsös projektmenedzser, szende újságíró, munkamániás marketinges, alkoholista vendéglátós és persze ott a két pszichológusnő, akik leginkább szakmájuk karikatúrái. A keserű komédia legnagyobb baja, hogy nem szívből, hanem kínunkban nevetünk, ha nevetünk egyáltalán. A figurák mindegyike túl harsány. Háy Jánost olvasva a legnagyobb borzalmakat, csavarokat is el tudjuk fogadni, sőt szeretjük, de karakterei a színpadon túljátszottak, így a történet is erejét veszti. Noha értékes pillanatokat is láthatunk emberi viselkedésekről, kapcsolatokról, a végeredmény sajnos gyenge.

Háy János: Utánképzés ittas vezetőknek – Magyar Színház
Rendező: Lengyel Ferenc
***

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.