heti-valasz.hu/szinhaz/nok-es-tigrisek-126236

http://heti-valasz.hu/szinhaz/nok-es-tigrisek-126236

Kapuzárási pánik

/ 2018.05.09., szerda 17:45 /

Egy középkorú házaspárhoz vendégek érkeznek, méghozzá a férfi hasonló korú barátja, Patrick (Vasvári Csaba), az új barátnőjével.

Patrick érte hagyta ott a feleségét, akivel a vendéglátó pár szintén nagyon jóban volt: ők négyen mindig együtt nyaraltak, és a házigazda feleség, Isabelle azóta is naponta beszél az elhagyott nővel telefonon. Kínos helyzet, amelyben a színészek mégis önfeledten komédiáznak: a házigazda férj szerepében Kardos Róbert bumfordiskodik, kicsit sem akarja leplezni, mennyire tetszik neki a fiatal, lélegzetelállítóan karcsú Emma (Sztarenki Dóra), és már-már maga is elgondolkodik azon, tényleg passzolnak-e egymáshoz a nejével. Hiszen Patricknak is akkor múltak el a gyomorbántalmai, amikor mert lépni. A Spolarics Andrea által életre keltett feleség viszont annyira vicces – ahogy direkt csoszog, ahogy a legváratlanabb pillanatban teszi fel a legkellemetlenebb kérdést, és ahogy elnéző iróniával szemléli férje szerencsétlenkedéseit –, hogy nem lehet kérdés, ki mellett teszi le a voksot a férj és a francia kortárs szerző is. Csak azt nem értjük, hogy miközben jókat derülünk, miért érzünk valami szúrást a gyomrunk tájékán.

Florian Zeller: A kulisszák mögött – a Szentendrei Teátrum és a Rózsavölgyi Szalon közös produkciója
Rendező: Ördög Tamás
****

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Összeomlott a magyar ellenzék – csődbiztos kerestetik

Budapest V. és VIII. kerületében győzelmet remélt az ellenzék a július 8-i időközi erőpróbákon, hiszen a parlamenti szavazáshoz képest egységesebb formában indult – ráadásul a főváros Fidesz-kritikusabb, mint az ország. Aztán jött a feketeleves, illetve a tanácstalanság: jövőre milyen felállásban lenne célszerű „elszenvedni” az uniós és az önkormányzati választást? Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.