Kapuzárási pánik

/ 2018.05.09., szerda 17:45 /

Egy középkorú házaspárhoz vendégek érkeznek, méghozzá a férfi hasonló korú barátja, Patrick (Vasvári Csaba), az új barátnőjével.

Patrick érte hagyta ott a feleségét, akivel a vendéglátó pár szintén nagyon jóban volt: ők négyen mindig együtt nyaraltak, és a házigazda feleség, Isabelle azóta is naponta beszél az elhagyott nővel telefonon. Kínos helyzet, amelyben a színészek mégis önfeledten komédiáznak: a házigazda férj szerepében Kardos Róbert bumfordiskodik, kicsit sem akarja leplezni, mennyire tetszik neki a fiatal, lélegzetelállítóan karcsú Emma (Sztarenki Dóra), és már-már maga is elgondolkodik azon, tényleg passzolnak-e egymáshoz a nejével. Hiszen Patricknak is akkor múltak el a gyomorbántalmai, amikor mert lépni. A Spolarics Andrea által életre keltett feleség viszont annyira vicces – ahogy direkt csoszog, ahogy a legváratlanabb pillanatban teszi fel a legkellemetlenebb kérdést, és ahogy elnéző iróniával szemléli férje szerencsétlenkedéseit –, hogy nem lehet kérdés, ki mellett teszi le a voksot a férj és a francia kortárs szerző is. Csak azt nem értjük, hogy miközben jókat derülünk, miért érzünk valami szúrást a gyomrunk tájékán.

Florian Zeller: A kulisszák mögött – a Szentendrei Teátrum és a Rózsavölgyi Szalon közös produkciója
Rendező: Ördög Tamás
****

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.