heti-valasz.hu/szinhaz/a-feher-otven-arnyalata-127256

http://heti-valasz.hu/szinhaz/a-feher-otven-arnyalata-127256

Ki nevet a végén?

/ 2017.04.26., szerda 16:31 /

A darab egy 2015-ös bűntényt dolgoz fel fekete-fehér aktadíszletben.

Egy fiatal lányt bestiálisan meggyilkolnak Budapest VIII. kerületében, a néző pedig a gyilkos után kutató két rendőrhöz csatlakozik. Az egyik profi (Hevér Gábor határozott, majd összeomló zsaruja), a másik zöldfülű, ráadásul szerencsejáték-függő (Molnár Gusztáv született vesztese). Segítségként ott a rendőrségi szakértő (Thuróczy Szabolcs hidegvérű specialistája). A bulvár-krimi csak az utolsó mondattal rontja el az addig felépített izgalmas játékot. Kár érte.

Kihallgatás? – Átrium Film-Színház
Rendező: Dömötör Tamás
****

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elhunyt Kányádi Sándor

Életének 90. évében elhunyt Kányádi Sándor. A Kossuth-díjas költő, író, műfordítót szerda hajnalban érte a halál Budapesten - tájékoztatta a család szerdán az MTI-t.

A nő, akit Trump elnök megnyugtat

Közös megoldásra van szükség migrációügyben, Oroszországgal pedig világosan kell beszélni – véli Észtország elnöke. Kersti Kaljulaid a Heti Válasznak azt mondta: nevén kell nevezni, mi folyik Ukrajnában, különben hozzászokunk, és ezt a hibát egyszer már elkövettük.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.

A konzervativizmus értékrend, nem párthűség

A konzervatív értelmiség most azt kapja jutalmul, amit a baloldali büntetésül kapott – mondja Nyáry Krisztián. A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatói posztját is betöltő sikerszerző úgy látja: épp kihúzzák a szellemi talajt a konzervatívok lába alól.

Így zajlik a nyugdíjrendszer rejtett reformja

Sosem látott mértékben maradnak el a nyugdíjak a keresetek növekedése mögött, és szegényednek el az idősek az aktívakhoz viszonyítva. A rejtett nyugdíjreform furcsasága, hogy mindez az érintettek legnagyobb megelégedésére történik.

Ugyanúgy?

„Ahogy ma az állam már a Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül költséghatékony módon kezeli az állami hirdetéseket, ugyanúgy központosítani lehetne a kulturális mecenatúrára fordított pénzeszközöket”, nyilatkozta Szakács Árpád a Figyelőnek. A Médiaworks főszerkesztője a Magyar Időkben indított sorozatával a kulturális mecenatúrát, annak visszásságait vette célba, kritizálva, mi több, támadva a baloldali gondolatok előtt teret nyitó állami intézményvezetőket.