Odüsszeia esztrád

/ 2018.05.23., szerda 18:11 /

Homérosz Odüsszeia című eposzát két fiatal szerző, Závada Péter és Szabó-Székely Ármin álmodta újra.

A zenés-táncos előadásban Madách Tragédiájának mondatai ugyanúgy elférnek, mint az Európa Kiadó zenekar Mocskos idők című száma. A csillogó kék díszlet – a tenger és a csillagos ég mellett – éjszakai lokált juttathat eszünkbe. Odüsszeusz pedig, aki „a héroszok hérosza, férfiideál, apa, férj, politikus, felfedező, filozófus, womanizer”, nem magasztos alakként jelenik meg, inkább esendő, öntelt férfiként, aki bár húsz éve vágyik vissza Ithakába, az útjába akadó hölgyek valahogy mindig letérítik a hazavezető útról. Nagy Ervin lubickol az alfahím Odüsszeusz szerepében, de Fullajtár Andrea domina Kalüpszója, Rujder Vivien táncos hókaru Nauszikaája, Mészáros Blanka akrobatikus Pallasz Athénéje, Jordán Adél rocksztár szirénje, Ónodi Eszter „művésznő” Kirkéje vagy Rezes Judit urát váró Pénelopéja is találóan megrajzolt portré. Kiss Eszter Küklopsza és Bodnár Erika Antikleiája szintén remek. A vendégszövegekkel, mai slágerekkel, szóviccekkel színesített előadás olyan röviden és szórakoztatóan meséli el az ókori eposzt, ahogy még sosem láthattuk.

Ithaka – Katona József Színház, Budapest
Rendező: Székely Kriszta
**** és fél

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.