valasz.hu/szinhaz/pesti-mese-123775

http://valasz.hu/szinhaz/pesti-mese-123775

Pesti mese

/ 2017.05.10., szerda 18:58 /

Gyere, te nímand!, Van a Bajza utca sarkán egy kis palota, Mi muzsikus lelkek, Éjjel az omnibusz tetején – csupa olyan dal, melyet még azok is ismernek, akik sosem látták a darabot.

Az 1926-os bájos operett egy feltörekvő színinövendék és a józsefvárosi Nagytemplom utca – szerelmi – életéről szól. A pesti mese visszafogott, ízléses díszletben és jelmezben épp annyi vizuális látványossággal jelenik meg, amennyi a műfajhoz kell. Kocsis Judit szubrettként végigsziporkázza az előadást, ahogy Jakus Szilvia és a többi színész is mindent megtesz a szórakoztatásunkért. Kevesebb a csillogás, viszont több a szív és a humor.

Zerkovitz Béla: Csókos asszony – József Attila Színház
Rendező: Böhm György
*****

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Alakul a Budapest–Tel-Aviv-tengely – kulcsszerepben Finkelstein

Hasonlóan gondolkodik az izraeli és a magyar kormány Soros Györgyről és a migrációról. De Benjamin Netanjahu budapesti útja azt is jelzi: a zsidó állam nyit az őt a nyugatiakkal ellentétben alig kritizáló visegrádiak felé. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Schiffer András: „Így nem lesz itt kormányváltás”

Az ellenzék újra matekozik ahelyett, hogy az országgal foglalkozna, és versenyt üvölt Orbán ellen, akinek pedig igenis jól működött a szimata migrációügyben – ismeri el Schiffer András. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Cirkusz a Szigeten

A Cirque du Sziget programhelyszín már bemutatkozásakor magasra tette a lécet, azóta is minden évben nagyszerű hazai és nemzetközi újcirkuszi produkciókat állít színpadra.