valasz.hu/szinhaz/csokolozni-e-mailben-40446/

http://valasz.hu/szinhaz/csokolozni-e-mailben-40446/

Pesti mese

/ 2017.05.10., szerda 18:58 /

Gyere, te nímand!, Van a Bajza utca sarkán egy kis palota, Mi muzsikus lelkek, Éjjel az omnibusz tetején – csupa olyan dal, melyet még azok is ismernek, akik sosem látták a darabot.

Az 1926-os bájos operett egy feltörekvő színinövendék és a józsefvárosi Nagytemplom utca – szerelmi – életéről szól. A pesti mese visszafogott, ízléses díszletben és jelmezben épp annyi vizuális látványossággal jelenik meg, amennyi a műfajhoz kell. Kocsis Judit szubrettként végigsziporkázza az előadást, ahogy Jakus Szilvia és a többi színész is mindent megtesz a szórakoztatásunkért. Kevesebb a csillogás, viszont több a szív és a humor.

Zerkovitz Béla: Csókos asszony – József Attila Színház
Rendező: Böhm György
*****

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Kovács Ákos: Leszállni az egovonatról

A Nyugat nagyon mást ért kultúrán, mint mi, ebben a tekintetben igazán szerencsésnek mondhatjuk magunkat – mondja Kovács Ákos énekes, dalszerző, akit nemrég bemutatott Arany János-estjéről és a jövő évi jubileumi koncertjéről is kérdeztünk. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Nyolcvanezres pezsgőt locsolt az egyik Mugabe-fiú

Voltak nála véreskezűbb afrikai vezetők is, de kártékonyabbak kevesen. Robert Mugabe nemcsak a gazdag Zimbabwét juttatta koldusbotra, de igyekezett egész Afrikát a Nyugat ellen hangolni. A csütörtöki Heti Válaszból kiderül, hogy bukása ennek ellenére miért is nem Nyugat diadala.

Morvai Krisztina: „Ez nem hűségeskü a Fidesz mellett”

Nem tudja, a Jobbikra szavaz-e jövőre a Jobbik európai parlamenti képviselője. Morvai Krisztina azt mondja: három éve nincs kapcsolatban Vona Gáborral, de nem a személyes sértettség, hanem az irányváltás bizonytalanította el. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Az EP nem fogadta el a kvótát, de választási ajándékot adott Orbánéknak

Nyugalom: nem igaz, hogy „állandó, felső kvóta nélküli migránsbetelepítési rendszert fogadtak el az Európai Parlamentben”. Cecilia Wikström svéd liberális képviselő tervezete maga az agyrém, de kizárt, hogy keresztülmenjen az EP-n és a Tanácson is. A választásra készülő Fidesz viszont komoly ajándékot kapott.