valasz.hu/szinhaz/valodi-szivszakadas-123398

http://valasz.hu/szinhaz/valodi-szivszakadas-123398

Politika, kabaré

/ 2018.02.14., szerda 17:58 /

„Miközben rajtuk röhögünk, ők rajtunk röhögnek” – szól A politikusok lelkivilága című közéleti kabaré mottója.

A tucatnyi jelenetből összeálló előadás alig hetven perc, mégis sokféle helyzetet mutat be, melyek középpontjában mindig a politikus áll. Manipulatív polgármester, politikusokat gyűlölő szülők, politikusnak készülő gyerek, kommunikációs stratégák és nagymellényű képviselők, megannyi abszurd epizódban. Bánki Gergely, Egger Géza, Hay Anna és Szabó Zoltán több szerepben nyűgözi le a nézőket, a dumaszínházas Litkai Gergely és Vinnai András közreműködésével (is) készült előadás ennek ellenére sem igazán szórakoztató. Néha olyan, mintha Örkény-egyperceseket, máskor meg mintha altesti humorra épülő, olcsó kabarét néznénk. Az egyes jelenetek változó színvonala miatt a végeredmény is vegyes, legtöbbször inkább kínunkban nevetünk – persze ez sokszor a mai magyar politikai életre is igaz.

A politikusok lelkivilága – Jurányi Ház
Rendező: Bánki Gergely
** és fél

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elhunyt Kányádi Sándor

Életének 90. évében elhunyt Kányádi Sándor. A Kossuth-díjas költő, író, műfordítót szerda hajnalban érte a halál Budapesten - tájékoztatta a család szerdán az MTI-t.

A nő, akit Trump elnök megnyugtat

Közös megoldásra van szükség migrációügyben, Oroszországgal pedig világosan kell beszélni – véli Észtország elnöke. Kersti Kaljulaid a Heti Válasznak azt mondta: nevén kell nevezni, mi folyik Ukrajnában, különben hozzászokunk, és ezt a hibát egyszer már elkövettük.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.

A konzervativizmus értékrend, nem párthűség

A konzervatív értelmiség most azt kapja jutalmul, amit a baloldali büntetésül kapott – mondja Nyáry Krisztián. A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatói posztját is betöltő sikerszerző úgy látja: épp kihúzzák a szellemi talajt a konzervatívok lába alól.

Így zajlik a nyugdíjrendszer rejtett reformja

Sosem látott mértékben maradnak el a nyugdíjak a keresetek növekedése mögött, és szegényednek el az idősek az aktívakhoz viszonyítva. A rejtett nyugdíjreform furcsasága, hogy mindez az érintettek legnagyobb megelégedésére történik.

Ugyanúgy?

„Ahogy ma az állam már a Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül költséghatékony módon kezeli az állami hirdetéseket, ugyanúgy központosítani lehetne a kulturális mecenatúrára fordított pénzeszközöket”, nyilatkozta Szakács Árpád a Figyelőnek. A Médiaworks főszerkesztője a Magyar Időkben indított sorozatával a kulturális mecenatúrát, annak visszásságait vette célba, kritizálva, mi több, támadva a baloldali gondolatok előtt teret nyitó állami intézményvezetőket.