Vidéki csemegék

/ 2017.08.30., szerda 17:19 /

A budapesti színházi évad hatodik alkalommal indul a legjobb vidéki előadásokkal, s ez remek lehetőség a fővárosiaknak arra, hogy megnézzék a vidéki sikereket.

A szombathelyi Weöres Sándor Színház Csehov Ivanovját (rendező: Lukáts Andor) mutatja be Bányai Kelemen Barna és Bánfalvi Eszter főszereplésével. Másnap kerül színpadra a Pécsi Nemzeti Színház előadásában a kultikus film színpadi adaptációja, az Ádám almái (Paczolay Béla). A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház a Sánta Ferenc regényéből készült Az ötödik pecsét című produkciót (Csiszár Imre), a székesfehérvári Vörösmarty Színház Brian Friel Apák és fiúk című Turgenyev-adaptációját (Bagó Bertalan), a Békéscsabai Jókai Színház Örkény Macskajátékát (Juhász Róza) mutatja be (képünkön). Látható lesz a La Mancha lovagja című világhírű musical is, a Miskolci Nemzeti Színháztól. A tatabányai Jászai Mari Színház – Népház Spiró György Az imposztor című darabját (Szikszai Rémusz), a Szegedi Nemzeti Színház Háy János Utánképzés (ittas vezetőknek) című előadását (Szőcs Artur), a kecskeméti Katona József Színház pedig Csehov Apátlanul (Platonov) című művét (Szász János) hozza: utóbbi az idei POSZT-on három díjat is nyert, ebből kettőt a címszereplő, Kocsis Pál kapott.

Vidéki Színházak Fesztiválja – Thália Színház Szeptember 4–10.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.