heti-valasz.hu/techvilag/magyar-kozremukodessel-folytatodik-a-lett-sikersztori-a-prezi-megvette-az-infogramot-123828

http://heti-valasz.hu/techvilag/magyar-kozremukodessel-folytatodik-a-lett-sikersztori-a-prezi-megvette-az-infogramot-123828

Techvilág

A visszaszámlálás elindult: a megújult CEBIT soha nem tapasztalt élményeket ígér

/ 2018.03.27., kedd 11:00 /
A visszaszámlálás elindult: a megújult CEBIT soha nem tapasztalt élményeket ígér

A digitalizáció nyolc trendtémája határozza meg a forradalmian megújult a június 11 és 15 között Hannoverben zajló CEBIT kiállítást. Az alapkoncepció négy eleme – a d!conomy, a d!tec, a d!talk és a d!campus – közül az esemény “szíve” kétségtelenül az utóbbi lesz, ahol fesztivál hangulatban, streetfood kínálat, és élőzene mellett lehet majd üzleti kapcsolatokat építeni. A CEBIT 2018, mint Európa innovációs és digitalizációs üzleti fesztiválja bemutatja, hogy a B2B soha nem látott megoldásokat tud nyújtani a digitális mindennapokra, úgy, hogy közben szórakoztató is lehet.

A CEBIT 2018 forradalmian új lesz, ígérik a szervezők, s mindez szerintük az új témáknak, az új formátumnak, az optimalizált csarnokfelosztásnak, és az új, kora nyári időpontnak lesz köszönhető.  A szervezők azt is ígérik: az új üzleti fókusztól a rendezvény még érzelmesebb, még frissebb, és még intenzívebb lesz. A digitalizáció nyolc trendtémája határozza majd meg a kiállítást: a mesterséges intelligencia, az IoT, a kiterjesztett- és virtuális valóság (AR/VR), a biztonság, a blockchain, a drónok, jövőbeli mobilitás (Future Mobility) és a humanoid robotika (Human Robotics).

„Az új CEBIT átfogó képet nyújt a vállalatok, a közigazgatás és a társadalom digitalizálásáról” – magyarázza Hartwig von Saß, a CEBIT Press Team vezetője.  „Az informatikai szakemberek, a kereskedelmi látogatók, a digitális gazdaság és a felhasználói iparágak legfontosabb döntéshozói mellett egyre inkább el akarjuk érni a döntéshozók következő generációját az új koncepcióval rendelkező vállalatoknál” – teszi hozzá az ötletgazda.

Innovációk és víziók négy platformon

A kiállítás, a konferencia és kapcsolatépítő rendezvény hármas hatása átfogó képet ad a vállalatok, a közigazgatás és a társadalom digitalizálásáról.  Az új CEBIT koncepció négy elemre épül:

  • A d!conomy területén a vállalatok, a közszféra és a kereskedelem szakemberei valamint döntéshozói megtalálják mindazt, ami az üzleti és igazgatási digitalizáláshoz szükséges. A fő témák itt a digitális üzlet, a digitális adminisztráció, az IoT, a biztonság, a kommunikáció és hálózatok, a csatorna és elosztás, a mobil megoldások és az adatközpont.
  • A d!tec szakkiállítás a fejlesztőkről, az innovációkról és az induló vállalkozásokról szól, ahol startup üzleti modelleket, kutatók holnapi és a holnaputáni technológiákat mutatnak be.
  • A d!talk konferencia színpadán véleményvezérek, kreatívok és a világ minden tájáról érkező szakértők beszélnek.
  • Az új CEBIT “szíve” kétségtelenül a d!campus lesz, ahol fesztivál hangulatban, streetfood kínálat, és élőzene mellett lehet majd üzleti kapcsolatokat építeni.


Élő beszélgetések prominens véleményvezérekkel és ikonikus IT-szakemberekkel

  • A nyitónap Jaron Lanier vitaindítójával kezdődik. A Microsoft Research-nél dolgozó amerikai tudós a virtuális valóság mozgalmának egy ikonja, és a világháló egyik legfontosabb kritikai megfigyelője.
  • A világhírű szakértő, Miki Hypponen ,az F-Secure finn IT biztonsági cég kutatási vezetője 2018. június 12-én mesél arról, hol rejtőznek az IoT veszélyei és hogyan védekezhetnek a vállalatok a számítógépes támadásokkal szemben.
  • A „ki programoz kit?” izgalmas kérdést Ranga Yogeshwar válaszolja majd meg. Június 13-án Németország legismertebb tudományos újságírója intim betekintést nyújt az emberek és a számítógépek jövőbeni interakciójába.
  • Lenyűgöző bepillantást ígér az emberi pszichébe Dr.Julia Shaw memóriahacker előadása. A londoni emlékkutató 2018. június 13-án bemutatja, hogyan manipulálható az emberi emlékezet és felvázolja ennek hatásait a gyakorlati életünkre.
  • Dan Lyons, Steve Jobs titkos naplója című művének szerzője június 14-én ad exkluzív betekintést a csúcstechnológiával foglalkozó iparágak világába, és bemutatja, hogy a megfogalmazása szerint „startup-pokol” alkalmazottjaként mit élt át.

A rendezvényen olyan üzleti „nagyágyúk” lesznek jelen, mint az SAP (egy 40 db B2B megbeszélésekre alkalmas gondolás óriáskerékkel), Oracle, Vodafone, IBM, Intel, BWI, Huawei és várhatóan a VW.

Nyitva tartás és kulcsesemények

A CEBIT június 11-én konferencia- és médianappal kezdődik. A központi témák a Németország és Európa előtt álló digitális kihívások lesznek. A magas rangú németországi és külföldi politikusok részvételével zajló Welcome Night a következő három üzleti nap jelentőségét határozza meg.

A kiállítás 2008. június 12-én nyílik meg. A kiállítóhelyek a csarnokokban 10:00 és 19:00 óra között tartanak nyitva. A d!campuson azonban egészen 23:00 óráig tartanak a programok: digitális kultúra, ízletes streetfood-ok és élőzene garantálják a szórakozást, például Jan Delay koncertje június 13-án. A 9-13., 14-17., és 25-27. csarnokok, valamint az EXPO-tető körüli központi területek kihasználásával a CEBIT 2018 még több helyet kínál az aktivitásra, és a kapcsolatépítésre.

A „Digital Friday” június 15-én izgalmas eseménysorozatot és alacsonyabb jegyárakat kínál a digitális gondolkodású nagyközönség számára. Központi találkozója lesz a nemzetközi blogger szcénának, a szervezők hackathon-okat terveznek fejlesztőknek, versenyeket szerveznek drón pilótáknak és toborzási eseményeket a diákok és digitális szakértők számára. A CEBIT-péntek 10:00 és 17:00 óra között zajlik.

A CEBIT Events Worldwide-on keresztül a Deutsche Messe további platformokat kínál az üzleti kapcsolatok kialakítására a jövőbeni piacokon, mint Kína, Ausztrália, Thaiföld és Spanyolország.

A CEBIT 2018, mint Európa innovációs és digitalizációs üzleti fesztiválja bemutatja, hogy a B2B szórakoztató is lehet, és olyan megoldásokat tud nyújtani a digitális mindennapokra, mint eddig soha. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.