Ez volt Wichman Tamás kocsmájának titka

Nemsokára bezár a főváros egyik kultikus kocsmája. Az egykori kenus legenda, Wichmann Tamás Kazinczy utcai italozója körül Európa egyik leghíresebb bulinegyede épült fel, odabenn semmi sem változott a nyolcvanas évek óta. És épp ez volt a titka.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.

Szélmalomharcok

Az idei cannes-i filmfesztiválon mutatták be Terry Gilliam (Gyalog galopp, Brian élete) rendező Az ember, aki megölte Don Quijotét című elátkozott alkotását.

A világ dióhéjban

Gyakran panaszkodunk e rovatban a magyar nyelven elérhető minőségi tartalom hiányára. Szerencsére vannak kivételek: a Kurzgesagt – In a Nutshell című csatorna szinte mindegyik videója megnézhető – több tucat más nyelv mellett – magyar felirattal is.

Gazdagok és szépek

„Anya, apa, az összes osztálytársam magasabb, izmosabb, gyorsabb és szebb nálam. Nem tudtatok volna kicsit többet költeni a génjeimre?” Talán már nincs távol az az idő, amikor ilyen szemrehányást tehetnek a természetes úton született gyermekek.

A Jurassic Park filozófiája

Buta, cserébe gyors és hangos szörnyfilm – ez volt a Jurassic Park-franchise újraindításának első, 2015-ös darabja, a Jurassic World. A héten mozikba kerülő második rész (Bukott birodalom alcímmel) sem ígér többet. Pedig Michael Crichton kifejezetten filozofikus művet írt az őslényparkról.

Merj főzni!

Vannak szerencsés nemzetek, ahol egy séf először megszerez három Michelin-csillagot, és utána kiderül róla, hogy nemzedéke egyik legtehetségesebb showmanje.

Autóból koporsó

Ceglédbercelnél, a 4-es főúton egy román rendszámú kisbusz frontálisan ütközött május 23-án egy homokot szállító teherautóval. A balesetet a busz egyetlen utasa sem élte túl, mind a kilencen a helyszínen meghaltak. A vétkes jármű vezetője Facebook-oldalán élőben közvetítette a baleset előtti másodperceket is, miközben előzött. Ez, illetve a hozzászólások olvasása vonta el a figyelmét.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.