Merj főzni!

L. Z. / 2018.05.30., szerda 17:17 /

Vannak szerencsés nemzetek, ahol egy séf először megszerez három Michelin-csillagot, és utána kiderül róla, hogy nemzedéke egyik legtehetségesebb showmanje.

Nálunk alig tíz éve indult be a gasztropörgés, nincs Gordon Ramsay-nk, sőt Jamie Oliverünk sem, s a tévében nem mindig azok főznek, akik a legjobbak a szakmában. Van viszont Fördős Zénk. Ő nem dolgozott csillagos konyhán, nem stázsolt Ferran Adriá-nál, de önszorgalomból megtanult tisztességesen főzni, és olyan természetesen mozog és beszél a kamera előtt, hogy elhisszük neki: tényleg úgy kell tökéletes T-bone steaket sütni, ahogy ő teszi. Talán egy magyar sztárséf sincs ma, aki képes úgy megtalálni a közös hangot a tizen-huszonévesekkel, mint ő. És ennek jelentőségét ne becsüljük alá. Ők vannak a leginkább kitéve a gyorséttermek és neten rendelt pizzák csapdájának. Fontos küldetés megmutatni nekik, hogy jobban megéri megvásárolni néhány friss alapanyagot, és kísérletezni receptekkel, technikákkal. Fördős Zé már hatvanezer feliratkozónál jár a YouTube-on, és ez ritkán sikerül olyan magyar videósnak, aki nem videójátékokkal vagy sminkeléssel foglalkozik. Még az is elnézhető neki, hogy szponzorált videóknál olykor kommersz barnasör kerül a lábasba. A kaják megúszósak, a tartalom nem.

* * *

Top 3 videó

1. 3 extra laktató szendvics, ha éhen halsz (273 828 megtekintés)
Egy szendvicset még a legnagyobb konyhai antitalentum is képes összedobni. Akár olyan finomat is, mint Fördős Zé gombás grilled cheese-es verziója.

2. A tökéletes sajtos omlett (116 911 megtekintés)
Hozzá se kezdj a bonyolultabb receptekhez, ha nem tudsz megcsinálni egy rendes omlettet. Avagy: ha újonc vagy a konyhában, kezdd a tanulást tojással!

3. A legjobb és legzöldebb zöldborsófőzelék (65 602 megtekintés)
Fördős Zé sok tartalma gyorséttermi ételek otthoni elkészítéséről szól. A borsófőzelék nem divatos fogás, de a videóból kedvet kapunk hozzá.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.