Gazdaság

A Faluház sikere

/ 2010.03.25., csütörtök 16:31 /
A Faluház sikere

Bekerült az óbudai Faluház felújítása az európai Fenntartható Energia Díjra esélyes legjobb öt beruházás közé.

Az elismerést 2005 óta az Európai Bizottság Energiaügyi és Közlekedési Főigazgatósága a "Bemutatás és népszerűsítés" kategóriában azoknak a projekteknek ítéli oda, amelyek a legjobb példái az unió éghajlatvédelmi és fenntartható energiagazdálkodási törekvéseinek. A mintegy 3000 embernek otthont adó panelház új szigetelést kapott, kicserélték a nyílászáróit, és 1500 négyzetméternyi napkollektort szereltek fel a tetejére. Egyedülálló megoldás volt a távhőszolgáltatás és a napkollektoros melegvíz-ellátó rendszer összekapcsolása is.

A beruházást a panelházak energiahatékony felújítását népszerűsítő Staccato program segítette, e program partnerei voltak a hollandok és a bolgárok is, de sem az Amszterdam Noord, sem a Szófia Oboriste kerületében álló, hasonlóan házgyári technológiával készült épületek felújítását nem tudták még megkezdeni. Az óbudai polgármesteri hivatal februárban kétnapos konferencián mutatta be a Faluházat az Európai Bizottság képviselőinek. A hatalmas társasház rekonstrukciójának híre sokfelé eljutott. A hazánkba látogató azerbajdzsáni delegáció tagjai - köztük Sahin Musztafajev gazdasági miniszter - Bús Balázs polgármesterrel a helyszínen vették szemügyre a nagyszabású beruházást.

A díjra való jelölést a felújítással elért ötvenszázalékos energiamegtakarítás mellett az is indokolta, hogy fekvésének és gigantikus méretének köszönhetően az épület naponta több ezer ember figyelmét hívja fel az energiatakarékosság fontosságára. A díjátadó március végén lesz Brüsszelben.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.