valasz.hu/uzlet/a-leleplezesek-foldrengesszeru-valtozasokat-indithatnak-el-a-vilag-sok-orszagaban-62587/?page=1054

http://valasz.hu/uzlet/a-leleplezesek-foldrengesszeru-valtozasokat-indithatnak-el-a-vilag-sok-orszagaban-62587/?page=1054

Gazdaság

A gyermekrákos Balogh lenyomta a teljes magyar médiát

Sajnos a NOL.hu nyomta le a médiát - javítás

/ 2014.08.22., péntek 08:44 /

Frissítés 2: Az alapinformációt közlő NOL.hu által közölt javítást vagyok kénytelen idemásolni. Másokkal együtt jómagam is bedőltem a cikknek. Tehát szó nincs róla, hogy a magyarság ennyire tájékozatlanul ajánlaná föl adója egy százalékát: "Update: A cikk elkészítése során technikai hiba miatt nem a megfelelő évek adatait hasonlította össze munkatársunk. A cikkben közölt számok egy évvel korábbra vonatkoznak, azaz a felsorolt szervezetek tavalyi és tavalyelőtti felajánlásait tartalmazzák. A tévedésért olvasóink és az érintettek elnézését kérjük!"

Gondolhattuk: az Index cikksorozatát meg az ügyészség által hűtlen kezelés miatt indított vizsgálatát követően a Gyermekrák Alapítványnak annyi, nem lesz, aki támogatja a gyanús ügyeiről elhíresült szervezetet.

De ez itten Magyarország, úgyhogy pont fordítva: az alapítvány számára több mint kétezerrel többen ajánlották fel személyi jövedelemadójuk egy százalékát, így az több mint tizennyolcmillió forinttal több támogatást kapott az idei bevallási adatok szerint, mint tavaly - írja a Népszabadság.

Konkrétan: 64 ezer magánszemély vélte úgy, hogy adója egy százalékának a Gyermekrák Alapítványnál lesz a legjobb helye, így a szervezet összesen 221,8 millió forintot kapott. Vagyis sem a videó, amin a Budapesten az alapítvány mentőjével keresztülrobogó Balogh Istvánt láthattuk, sem az ügyészségi figyelmeztetés, sem több gyermekkórház alapítványellenes panaszáradata nem hatotta meg a népet. Avagy fordítva: épp ez hatotta meg.

Gyaníthatóan azonban a harmadik verzió lesz a rejtély megoldása: a média hiába hiszi önnön mindenhatóságát, jelentős tömegek nem fárasztják magukat napi szinten a közélet történéseinek fogyasztásával. Lásd még az előző, a lappiac adatainak alakulásáról szóló begyezést.

Frissítés: kedves olvasótól érkezett levél, miszerint ez még a tavalyi, vagyis az eggyel ezelőtti felajánlási körre vonatkozó lista, ezért technikai okok miatt vannak benne áthúzódások. Bár nem pontosan értem, hogy ez mit jelent, de úgy tűnik, hogy mégsem kell messzemenő következtetéseket levonni a listából.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.