Gazdaság

Elkészültek a tárcáknál a spórolási javaslatok

/ 2012.03.20., kedd 06:35 /

Minden egyes tárca megtette javaslatait a költségvetési kiigazításokról a múlt heti határidőig, a kabinet a következő ülésein dönt a tervekről - írta a Világgazdaság kedden a Kormányszóvivői Iroda közlése alapján.

A lap emlékeztet, hogy a kormány összeg említése nélkül februárban szólította fel az érintett tárcákat: február 29-ig és március 14-ig nyújtsák be ötleteiket, hogyan spórolható meg pénz az idén és jövőre a fővárosi tömegközlekedés és a gyógyszerkassza átalakításával, valamint az elektronikus útdíj 2013. júliusi bevezetésével.

A Világgazdaság úgy tudja, a gyógyszerkasszát érintően több javaslat is a kabinet elé került, részben azért, mert a januári adatok alapján az idei, a 2011-eshez képest százmilliárd forinttal csökkentett büdzsét sem sikerül tartani, részben azért, mert a megszorítások újabb variációi közül a kormány nem tartja elfogadhatónak azt, amely a betegterheket növelné. Ilyen lenne például az, amely minden vényköteles orvosságra kiterjesztené a jelenleg a 100 százalékos támogatottságúaknál kötelező 300 forintos receptdíjat. Van olyan javaslat is, amely a készítmények támogatásánál vezetne be újabb szigorításokat, hogy mérsékeljék a pénzkiáramlást - írta a lap.

A BKV finanszírozásáról a Főpolgármesteri Hivatal a Világgazdaság megkeresésére annyit közölt: a főpolgármester továbbra is tárgyal a kormány képviselőivel. 

Az elektronikus útdíjjal kapcsolatban a lap az index.hu korábbi információját idézi, amely szerint a díj teherautókra vonatkozna, és a megtett kilométer után kellene fizetni, eleinte 20 forintot, később akár ennek dupláját. A rendszer kiépítése 50 milliárdos tétel, az üzemeltetési költségekkel csökkentett bevétel pedig az első teljes évben csaknem 90 milliárd lenne.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.