Gazdaság

A Hír Tv és a Magyar Nemzet is odavert a reklámadónak

/ 2014.06.03., kedd 08:15 /

Hétfő délutánig a reklámadó kézenfekvő interpretációja volt, hogy az intézkedés nem más, mint az RTL-csoportot gyaluló, előre kitervelt szemétkedés. (Ha a tervezett formában valósul meg, persze.) Az est sztárja már az RTL Klub tökös hírműsora volt, ahol konkrétan a Barátok közt megszűnésének lehetőségét lengették be. Akkor most nézzük újra együtt a Hír Tv esti adását is!

Az esti híradó 3:52 terjedelmű, reklámadóról szóló anyaga:

  • 55 másodpercben idézte Urbán Zsoltot a Magyar Reklámszövetségtől;
  • 1 perc 15 másodpercben citálta a Tv2 panaszait;
  • 15 másodpercben Hoppál Péter Fidesz-szóvivőt arról, hogy ez az egész még nem is frakcióálláspont;
  • és csak szűk 20 másodpercben L. Simon Lászlót arról, miért is lesz jó ez az intézkedés.

(A fennmaradó rész a narráció.)

De ez még semmi. Olvassunk mai Magyar Nemzetet is, Csermely Péter főszerkesztő-helyettes vezércikkét! Erős mondatok következnek.

A kétharmad most valóban rá akar lépni a sajtószabadság torkára. A reklámadónakugyanis sem más értelme, sem más üzenete nincs.

A közteherviselésre való hivatkozás tehát nem állja meg a helyét, arról nem is szólva, hogy a magyar gazdaság ma lényegesen jobb állapotban van, mint volt néhány évvel ezelőtt.

Magáról a törvénytervezetről és annak színvonaláról csak néhány szót érdemes ejteni. A kreatív törvényalkotó megadóztatná az önreklámot (e műfaj nélkül semmiféle média nem képzelhető el), magyarán akár az összes műsorelőzetest, sőt, ha belegondolunk, azt is, ha én ideírom: Olvassanak Magyar Nemzetet!

 

A fentiek alapján úgy sejtem, izgalmas fejlemények jönnek.

Reklámadó

A tervezet szerint az adóalap félmilliárd forintot meg nem haladó része után nem kell a cégeknek reklámadót fizetniük.

  • 5 milliárd forintig 1 százalékot,
  • az adóalap 5 milliárd forintot meghaladó, de 10 milliárd forintot meg nem haladó része után 10 százalékot,
  • 10 milliárd forintot meghaladó, de 15 milliárd forint alatt 20 százalékot,
  • 15 és 20 milliárd között 30 százalékot,
  • 20 milliárd forintot meghaladó rész után 40 százalékot kell adózniuk a médiavállalatoknak.

 

@borbasbarna Twitteren

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.