Gazdaság

Exkluzív Puch-interjú: "Gyurcsány elmenekült, elhagyta a zászlót"

/ 2011.05.18., szerda 13:46 /
Exkluzív Puch-interjú:

A Heti Válasz holnap utcára kerülő számában terjedelmes, az MSZP belső életét feltáró interjút közlünk Puch Lászlóval.


A Gyurcsány Ferenc párton belüli ellensúlyának tekintett szürke eminenciás (jelenlegi pártigazgató, korábbi pénztárnok) határozottan állítja: nem ő adott utasítást a Gyurcsány-támogató Gréczy Zsolt blogjának eltávolítására a Stop.hu oldalról, és nem ő szedette le a korábbi újságíró cikkét a Népszava honlapjáról. Emlékezetes, az eset kapcsán a volt miniszterelnök Aczél Györgyhöz, a kádári diktatúra főcenzorához hasonlította Puchot.

„Gondoljunk bármit a hivatalban lévő miniszterelnökről, ő soha nem a nyilvános bírálatban látta az 1994 után megroggyant jobboldal újjáépítésének legfőbb eszközét. Orbán nem kritizálta saját pártját, Gyurcsányról ezt nem mondhatjuk el. Utóbbi olyan politikus, aki a biztos vereség tudatában elmenekült, elhagyta a zászlót, és most mégis vinni akarja" - szögezi le Puch László. Hozzáteszi: bár sok szimpatizáns jelenik meg a bukott miniszterelnök fórumain, a párton belül a kisebbségi álláspont az övé. „A korábbi kormányfő egy szervezettel vitatkozik. Az MSZP több platformja, a Szociáldemokrata Társulás és a Baloldali tömörülés múlt pénteki - Hiller István, Lendvai Ildikó, valamint Kiss Péter által jegyzett - állásfoglalása világosan leszögezte, hogy »rossz irány, ha az MSZP a Fidesz baloldali tükörképe akar lenni; nem pártvezérre, hanem csapatkapitányra van szükség«" - mondja a pártigazgató. És hogy mi Puch véleménye Gyurcsány szerepéről a sukorói kaszinó-beruházásban, egyebek mellett ez is kiderül a Heti Válasz május 19-i számából.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.