valasz.hu/uzlet/a-szokatlanul-meleg-ido-a-kartevok-elszaporodasanak-kedvez-71851

http://valasz.hu/uzlet/a-szokatlanul-meleg-ido-a-kartevok-elszaporodasanak-kedvez-71851

Gazdaság

Exkluzív Puch-interjú: "Gyurcsány elmenekült, elhagyta a zászlót"

/ 2011.05.18., szerda 13:46 /
Exkluzív Puch-interjú:

A Heti Válasz holnap utcára kerülő számában terjedelmes, az MSZP belső életét feltáró interjút közlünk Puch Lászlóval.


A Gyurcsány Ferenc párton belüli ellensúlyának tekintett szürke eminenciás (jelenlegi pártigazgató, korábbi pénztárnok) határozottan állítja: nem ő adott utasítást a Gyurcsány-támogató Gréczy Zsolt blogjának eltávolítására a Stop.hu oldalról, és nem ő szedette le a korábbi újságíró cikkét a Népszava honlapjáról. Emlékezetes, az eset kapcsán a volt miniszterelnök Aczél Györgyhöz, a kádári diktatúra főcenzorához hasonlította Puchot.

„Gondoljunk bármit a hivatalban lévő miniszterelnökről, ő soha nem a nyilvános bírálatban látta az 1994 után megroggyant jobboldal újjáépítésének legfőbb eszközét. Orbán nem kritizálta saját pártját, Gyurcsányról ezt nem mondhatjuk el. Utóbbi olyan politikus, aki a biztos vereség tudatában elmenekült, elhagyta a zászlót, és most mégis vinni akarja" - szögezi le Puch László. Hozzáteszi: bár sok szimpatizáns jelenik meg a bukott miniszterelnök fórumain, a párton belül a kisebbségi álláspont az övé. „A korábbi kormányfő egy szervezettel vitatkozik. Az MSZP több platformja, a Szociáldemokrata Társulás és a Baloldali tömörülés múlt pénteki - Hiller István, Lendvai Ildikó, valamint Kiss Péter által jegyzett - állásfoglalása világosan leszögezte, hogy »rossz irány, ha az MSZP a Fidesz baloldali tükörképe akar lenni; nem pártvezérre, hanem csapatkapitányra van szükség«" - mondja a pártigazgató. És hogy mi Puch véleménye Gyurcsány szerepéről a sukorói kaszinó-beruházásban, egyebek mellett ez is kiderül a Heti Válasz május 19-i számából.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – felvidéki szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Durva mondat Merkelről: „Nem bírok már együtt dolgozni azzal a nővel”

Milyen lehet az a kormány, ahol a legkisebb koalíciós partner minisztere így beszélhet a kormányfőről? És nemcsak hogy így beszélhet, hanem ultimátumot is adhat neki. A csütörtökön megjelenő digitális Heti Válasz azt nézi meg, hogyan juthatott ilyen helyzetbe Németország és Angela Merkel.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.