Gazdaság

A piacvezető ingatlan.com megvette a kelet-magyarországi régióban erős toplak.hu-t

/ 2014.04.02., szerda 13:40 /

A toplak.hu portál nem zár be, 2014. április 1-jétől az ingatlan.com fogja üzemeltetni.

Iparági feltételezések szerint egy Magyarország-méretű piac csak egyetlen nyereséges ingatlanhirdetési céget bír el. Az ingatlan.com-nak az elmúlt évtizedben számos kihívója akadt, az ingatlanhirdetési rendszerek működtetése azonban speciális tudást valamint jelentős anyagi ráfordítást igényel.

A multinacionális hátterű Inform Media a keleti megyékben tudott erős pozíciót elérni a toplak.hu-val. Ez a részpiac viszont kicsinek bizonyult a jövedelmező működéshez, ezért adta el a hirdetési oldalt az ingatlan.com-nak. Az elmúlt néhány hónapban több hasonló felvásárlás vagy bezárás történt, az egyik érdekesebb esemény, hogy a nagy múltú Expressz nemrég bejelentette, hogy a hónap végén beszüntetik működésüket. Ezek a változások egy hosszú korszakot zárnak le az iparágban.

Az ingatlan.com ingatlanközvetítéssel nem foglalkozik. Az ingatlanközvetítő cégek nem vetélytársai, hanem üzleti partnerei az ingatlan.com-nak, hirdetéseik megjelennek az oldalon. „A cég küldetése, hogy minden ingatlan az ingatlan.com-on találjon új gazdára. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy az oldal egyre hatékonyabban működjön, és a felhasználók a lehető legkönnyebben találják meg, amit keresnek. 2014-től az ingatlanok hirdetése mellett már energiatanúsítványt is kínálnak a hirdetőknek. Ezzel egy új stratégiai területre lépett az ingatlan.com, az energetikai tanúsítvány csak az első lépés, hogy a hirdetések mellett további megoldásokat is kínáljunk az  ingatlan tranzakcióval kapcsolatos teendőkben" - foglalja össze röviden a jövőbeli terveket Mészáros Dávid, alapító tulajdonos.

 


 
 

A tizenöt éves múlttal rendelkező ingatlan.com garázscégből vált mára hetven főt foglalkoztató, piacvezető, internetes vállalkozássá. A kezdetek óta kizárólagosan magyar tulajdonban van: alapítója, Mészáros Dávid elsőszámú tulajdonosként ma is aktívan részt vesz a cég irányításában.

Mára több mint ötszázezer hirdetést tartalmazó adatbázisuk van, kilencvenezer napi egyedi látogatóval.
 

Rosta

Szőnyi Szilárd

Találkozunk 2016-ban!

Tóra, magyar!

A hamarosan rajtoló Kékszalagra hajók keresik legénységüket, a Balatonon pedig ötödannyi hajó sincs, mint a Boden-tavon. Összeállításunkban azt próbáltuk körüljárni, kinek és hogyan lehetséges belevágnia ebbe a sportba.

Így alakulhat át az Európai Unió

A múlt heti uniós csúcson kiderült, hogy nagy változások előtt áll az EU: a francia–német tandem szándékai szerint a megerősített eurózóna lesz a közösség új gravitációs központja. Aki kimarad, lemarad? Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Ezért akar a kormány lőtereket telepíteni az iskolákba

A lövészet iskolai oktatásának ötlete összefügg a hadsereg létszámhiányával, de valószínűleg ugyanúgy kevés valósul meg belőle, mint a lovaglásból vagy a mindennapos éneklésből. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Miért szavaz sok LMBT-személy a radikális jobboldalra?

Három európai kormányfő homoszexuális; Angliában rekordot döntött a meleg képviselők száma; szélsőjobbos alakulatok, illetve Skóciában az összes mérvadó párt élén szintén zenész áll – derül ki a csütörtöki Heti Válaszból.