Gazdaság

A piacvezető ingatlan.com megvette a kelet-magyarországi régióban erős toplak.hu-t

/ 2014.04.02., szerda 13:40 /

A toplak.hu portál nem zár be, 2014. április 1-jétől az ingatlan.com fogja üzemeltetni.

Iparági feltételezések szerint egy Magyarország-méretű piac csak egyetlen nyereséges ingatlanhirdetési céget bír el. Az ingatlan.com-nak az elmúlt évtizedben számos kihívója akadt, az ingatlanhirdetési rendszerek működtetése azonban speciális tudást valamint jelentős anyagi ráfordítást igényel.

A multinacionális hátterű Inform Media a keleti megyékben tudott erős pozíciót elérni a toplak.hu-val. Ez a részpiac viszont kicsinek bizonyult a jövedelmező működéshez, ezért adta el a hirdetési oldalt az ingatlan.com-nak. Az elmúlt néhány hónapban több hasonló felvásárlás vagy bezárás történt, az egyik érdekesebb esemény, hogy a nagy múltú Expressz nemrég bejelentette, hogy a hónap végén beszüntetik működésüket. Ezek a változások egy hosszú korszakot zárnak le az iparágban.

Az ingatlan.com ingatlanközvetítéssel nem foglalkozik. Az ingatlanközvetítő cégek nem vetélytársai, hanem üzleti partnerei az ingatlan.com-nak, hirdetéseik megjelennek az oldalon. „A cég küldetése, hogy minden ingatlan az ingatlan.com-on találjon új gazdára. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy az oldal egyre hatékonyabban működjön, és a felhasználók a lehető legkönnyebben találják meg, amit keresnek. 2014-től az ingatlanok hirdetése mellett már energiatanúsítványt is kínálnak a hirdetőknek. Ezzel egy új stratégiai területre lépett az ingatlan.com, az energetikai tanúsítvány csak az első lépés, hogy a hirdetések mellett további megoldásokat is kínáljunk az  ingatlan tranzakcióval kapcsolatos teendőkben" - foglalja össze röviden a jövőbeli terveket Mészáros Dávid, alapító tulajdonos.

 


 
 

A tizenöt éves múlttal rendelkező ingatlan.com garázscégből vált mára hetven főt foglalkoztató, piacvezető, internetes vállalkozássá. A kezdetek óta kizárólagosan magyar tulajdonban van: alapítója, Mészáros Dávid elsőszámú tulajdonosként ma is aktívan részt vesz a cég irányításában.

Mára több mint ötszázezer hirdetést tartalmazó adatbázisuk van, kilencvenezer napi egyedi látogatóval.
 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Pancserlehallgatók

Ha a HVG-nek igaza van, a világ legbénább lehallgatói keltenek botrányt Magyarországon.

Őrfi József bátorsága és lelki ereje mindent vitt az idei gálán

Mesébe illő Őrfi József piliscsabai házának története. Nem tündérmesébe, hanem olyan magyar népmesébe, amelyben a hősnek számos próbát kell kiállnia. Az építész-családfő bátorsága és lelki ereje a Média Építészeti Díja idei gáláján mindent vitt. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Famaffia Romániában – Adjátok vissza az erdeinket!

Egy friss botrány és egy dokumentumfilm is felhívja a figyelmet az Európa utolsó érintetlen vadonjainak otthont adó Romániában dúló illegális fakitermelésre. Nemcsak a korrupt politika vagy a profitéhes multi a hibás: székely falusi közösségeket is megvadított a fából szerezhető könnyű pénz. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Rockenbauer 30 – Pali mögött volt értelme gyalogolni

Pali után nem lehet ilyen filmet csinálni – vélik a Másfélmillió lépés Magyarországon alkotói. Rockenbauer Pál halálának 30. évfordulóján azt kutatjuk a friss Heti Válaszban, mi a titka a sorozat népszerűségének, és miért nem született azóta sem hasonló.

Nyolcvanezres pezsgőt locsolt az egyik Mugabe-fiú

Voltak nála véreskezűbb afrikai vezetők is, de kártékonyabbak kevesen. Robert Mugabe nemcsak a gazdag Zimbabwét juttatta koldusbotra, de igyekezett egész Afrikát a Nyugat ellen hangolni. A csütörtöki Heti Válaszból kiderül, hogy bukása ennek ellenére miért is nem Nyugat diadala.

Morvai Krisztina: „Ez nem hűségeskü a Fidesz mellett”

Nem tudja, a Jobbikra szavaz-e jövőre a Jobbik európai parlamenti képviselője. Morvai Krisztina azt mondja: három éve nincs kapcsolatban Vona Gáborral, de nem a személyes sértettség, hanem az irányváltás bizonytalanította el. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Kovács Ákos: Leszállni az egovonatról

A Nyugat nagyon mást ért kultúrán, mint mi, ebben a tekintetben igazán szerencsésnek mondhatjuk magunkat – mondja Kovács Ákos énekes, dalszerző, akit nemrég bemutatott Arany János-estjéről és a jövő évi jubileumi koncertjéről is kérdeztünk. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.