Gazdaság

A piacvezető ingatlan.com megvette a kelet-magyarországi régióban erős toplak.hu-t

/ 2014.04.02., szerda 13:40 /

A toplak.hu portál nem zár be, 2014. április 1-jétől az ingatlan.com fogja üzemeltetni.

Iparági feltételezések szerint egy Magyarország-méretű piac csak egyetlen nyereséges ingatlanhirdetési céget bír el. Az ingatlan.com-nak az elmúlt évtizedben számos kihívója akadt, az ingatlanhirdetési rendszerek működtetése azonban speciális tudást valamint jelentős anyagi ráfordítást igényel.

A multinacionális hátterű Inform Media a keleti megyékben tudott erős pozíciót elérni a toplak.hu-val. Ez a részpiac viszont kicsinek bizonyult a jövedelmező működéshez, ezért adta el a hirdetési oldalt az ingatlan.com-nak. Az elmúlt néhány hónapban több hasonló felvásárlás vagy bezárás történt, az egyik érdekesebb esemény, hogy a nagy múltú Expressz nemrég bejelentette, hogy a hónap végén beszüntetik működésüket. Ezek a változások egy hosszú korszakot zárnak le az iparágban.

Az ingatlan.com ingatlanközvetítéssel nem foglalkozik. Az ingatlanközvetítő cégek nem vetélytársai, hanem üzleti partnerei az ingatlan.com-nak, hirdetéseik megjelennek az oldalon. „A cég küldetése, hogy minden ingatlan az ingatlan.com-on találjon új gazdára. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy az oldal egyre hatékonyabban működjön, és a felhasználók a lehető legkönnyebben találják meg, amit keresnek. 2014-től az ingatlanok hirdetése mellett már energiatanúsítványt is kínálnak a hirdetőknek. Ezzel egy új stratégiai területre lépett az ingatlan.com, az energetikai tanúsítvány csak az első lépés, hogy a hirdetések mellett további megoldásokat is kínáljunk az  ingatlan tranzakcióval kapcsolatos teendőkben" - foglalja össze röviden a jövőbeli terveket Mészáros Dávid, alapító tulajdonos.

 


 
 

A tizenöt éves múlttal rendelkező ingatlan.com garázscégből vált mára hetven főt foglalkoztató, piacvezető, internetes vállalkozássá. A kezdetek óta kizárólagosan magyar tulajdonban van: alapítója, Mészáros Dávid elsőszámú tulajdonosként ma is aktívan részt vesz a cég irányításában.

Mára több mint ötszázezer hirdetést tartalmazó adatbázisuk van, kilencvenezer napi egyedi látogatóval.
 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.