Gazdaság

Bezáratták a legrosszabb budapesti éttermet

Az internetes értékelések hatalma

/ 2013.07.16., kedd 14:39 /
Bezáratták a legrosszabb budapesti éttermet

A média hírverése és az önkormányzat fellépése együttesen vezetett ahhoz, hogy bezárt a város három legrosszabb minősítésű étterme. A turisták egymást mentik meg a „lehúzós” helyektől.

 

„Műszaki okok miatt zárva", áll a kiragasztott cetlin a Dorottya utcai Frizzante étterem ajtaján. A műszaki ok valójában a közösségi média, amelynek egy hónap alatt sikerült felszámolnia a város egyik leggátlástalanabb turistafosztogató vendéglőjét. Az első beszámoló május 14-én jelent meg egy népszerű fogyasztóvédelmi blogon, és az esetleírás mellé egy 73 700 forintos számla fényképét is mellékelték. A borsos összeg nem egy tízfogásos lakoma ára volt, csupán 2,5 deciliter tokaji aszú, két koktél és egy kupica pálinka került ennyibe. A beszámolót felkapta a sajtó, országos botrány kerekedett, és Rogán Antal belvárosi polgármester felkérte az épület tulajdonosait, hogy mondják fel a bérleti szerződést a Frizzantéval, akik eleget tettek a kérésnek. Június közepére az étterem ajtajára lakat került.

Mindez azonban nem történhetett volna meg a legnagyobb internetes utazási honlap, a Tripadvisor nélkül. Az ottani beszámolók tették ugyanis egyértelművé, hogy nem egyszeri esetről, hanem az étterem rendszeres gyakorlatáról volt szó.

A Váci utcai Galilei éttermet szintén a Tripadvisor adatai alapján minősítette a 444.hu portál nemrégiben Budapest legrosszabb éttermének. A cikksorozat után - szezon közepén - a vendéglő bezárt, a hasonlóan gyatra megítélésű Café Pertu ajtajára ugyancsak lakat került.

„A Galilei étterem és a Pertu Café terasz létesítésére vonatkozó közterület-használati engedélyét körülbelül két héttel ezelőtt az V. kerületi önkormányzat visszavonta. A három étteremmel kapcsolatos panaszok nem hozzánk, hanem az V. kerületi rendőrkapitányságra érkeznek. A Galilei esetében konkrét panasz nem volt, a Frizzante esetében viszont - a rendőrségen keresztül - négy panaszról van tudomásunk. A Pertuban és a Galileiben a kerület jegyzője helyszíni ellenőrzést rendelt el, melynek eredményeként értesítettük a fogyasztóvédelmet arról, hogy egyik helyen sem kielégítő az ártájékoztatás", tájékoztatta a Heti Választ Zalka Szilvia, az önkormányzat sajtóreferense.

A három Váci utcai hely mellett a budapesti vendéglátás legalját a közösségi értékelés szerint a Szent István téri Montmartre, a Vigadó utcai Bella Italia fagyasztott pizzái és a Korzó 1990-es évekbeli időkapszulaként működő thai étterme (Sala Thai Rim Naan) jelenti - e helyekről gyakorlatilag senkinek nincs egyetlen jó szava sem.

További részletek a Heti Válasz július 18-án, csütörtökön utcára kerülő számában. Lapunk - digitális formában - a Digitalstand.hu-n is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.