valasz.hu/uzlet/van-e-ertelme-betiltani-a-muanyagszatyrot-es-a-szivoszalat-129146

http://valasz.hu/uzlet/van-e-ertelme-betiltani-a-muanyagszatyrot-es-a-szivoszalat-129146

Gazdaság

2009-ben még pártot alapított az Orbán-ellenes bohócforradalmár

/ 2011.06.15., szerda 17:17 /
2009-ben még pártot alapított az Orbán-ellenes bohócforradalmár

A bohócforradalom kirobbantóinak egyike a minap még az MSZP-s Kiss Péter köreinek támogatását élvezte, másika pártot alapított a 2010-es választások előtt.

 

A holnapi úgynevezett bohócforradalom egyik szervezőjének már van pártalapítási tapasztalata - derül ki a holnap utcára kerülő Heti Válaszból. Árok Kornél 2009. április 22-én (109 érdekképviseleti társával) Pilisszentkereszten pártot alapított Szövetség az Egységes Magyarországért - Közbiztonság és Demokratikus Közélet Szövetsége (SZEM) néven. Árok rögtön az első kongresszuson az országos választmány elnöke lett, s e minőségében jelentette be, hogy a SZEM székhelye ugyanott lesz, ahol a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetéé. E pártról sokan gondolták akkoriban, hogy a Fidesz-KDNP konkurenciája akar lenni (ilyenformán az MSZP áttételes érdekeit szolgálja), mivel alapszabályban mondta ki: tiszteli „a patriotizmust, a nemzet javát szolgáló hagyományok mának is szóló üzeneteit", valamint „a keresztényi kultúra szellemi és erkölcsi értékeit".

A pártocska végül rajthoz állni sem tudott a 2010-es választáson - valakinek mégis hasznot hajtott a léte. Gaskó István szakszervezeti vezér e politikai kalandra hivatkozva tudta kiebrudalni a pártsemlegességét hangsúlyozó Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájából az Árok-féle tűzoltókat is tömörítő Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségét (FRDÉSZ). Utóbbi a Liga ernyője alá gyűlt tagszervezetek legerősebbike volt, az Árokék pártosodását eltűrő Kónya Péter FRDÉSZ-elnök tehát napi szinten veszélyeztette Gaskó elnöki hatalmát. A Liga ráadásul 2006-2007-től az ellenzéki jobboldal külsős, „pártsemleges" szövetségeseként mutatkozott (pláne az egészségbiztosítás privatizálása elleni akciók során), Kónya pedig 1998 óta balos karakterű Che Guevara-klónként irányítja az FRDÉSZ-t. A Szovjetunió - jelenleg Ukrajnához tartozó - Lvovi Műszaki Egyetemén tanult haditudósítást, majd némi újságíróskodás és sajtószóvivősködés után lett függetlenített szakszervezetis. Annak is híre ment, hogy a FRDÉSZ az előző kormányzati ciklus végén olyan megállapodást tudott kötni a szocialista Kiss Péter miniszteri felügyeletével működő Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvánnyal, melynek révén töredékáron jutott nagy értékű üdülésicsekk-állományhoz.

A szakszervezeti világ e gesztust máig úgy értelmezi, hogy az MSZP azért támogatta Kónyát (illetve rendvédelmi szövetségét), mert vele akarta megpuccsoltatni a jobbra húzó Gaskót a Ligán belül. Egy biztos: a FRDÉSZ és az üdülési alapítvány közti megállapodások nyilvánosságra hozataláért néhány hónapja az a - Szima Judit vezette - Tettrekész nevű rendőrszakszervezet indított pert, amely korábban a Jobbik szövetségeseként vált ismertté, ma pedig - lássunk csodát - a FRDÉSZ-es „bohócforradalom" támogatására sarkallja tagjait.

De hogy a balos fertályon kedvelt Kónya Péterék miért álltak rá arra az utcai-forradalmi pályára, amit a Tettrekészt vezető Szima Judit jelölt ki az érdeksérelmet szenvedő rendvédelmisek számára - egyebek mellett ez is kiderül a Heti Válasz június 16-i számából.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.