Gazdaság

Beleszerettek a palotába

/ 2001.04.27., péntek 07:41 /

A palotát eredetileg a New York Biztosítótársaság grandiózus reklámötlete alapján építették, s pazarul díszítették, hogy a cég gazdagságát reprezentálja.
A kávéházba 1945-ben perzsavásár települt. A legnagyobb szentségtörés 1949-ben következett be, amikor sportszer-kereskedelmi központtá alakították át. 1954-ben aztán Hungária néven éledt újjá a kávéház. A '70-es években a műemlék épületnek a Pallas Lap- és Könyvkiadó lett a tulajdonosa, s azt tervezte, hogy felújítja. A Pallas tervei azért fulladtak kudarcba, mert a vállalatot Grósz Károly sugallatára egyesítették a Hírlapkiadó Vállalattal. 1993-ban az épület a Postabankhoz tartozó Profit Invest Rt.-hez került, s kis híján színház lett belőle. Princz Gábor, a Postabank volt elnök-vezérigazgatója ugyanis olyan ajánlatot tett, hogy itt alakítsák ki az új Nemzeti Színházat. Ez ügyben politikai küldöttség is járt Horn Gyula akkori kormányfőnél, de mint ismeretes, végül elvetették a tervet. 1997-ben a palota tulajdonjoga az ÁPV Rt.-hez került, s többévi sikertelen pályáztatás után 2000-ben az olasz - Franciaországban, Olaszországban és Csehországban összesen 19 szállodát tulajdonló - Boscolo-csoport vette meg.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.