BlackBerry jelentés: kevesebb felhasználó, nagy nyereség

/ 2013.03.29., péntek 15:25 /

Az elmúlt negyedév 94 millió dollárt hozott a kanadai vállalat konyhájára.

A BlackBerry egy lapra pakolt fel mindent új operációs rendszerével; többen rebesgették is, hogyha a cég valamit elront, végleg lehúzhatják a rolót. A BlackBerry 10 OS végül megérkezett, az első pénzügyi jelentés pedig már olvasható.

A BlackBerry CEO-jának van miért örülnie és van miért szomorkodnia. A jó hír számára, hogy a cég bevétele az elmúlt három hónapban 2,7 milliárd dollár volt, melyből a tiszta profit 94 millió dollár. Ez azért is örömteli a kanadai cég számára, mert az előző időszakban mindössze 14 millió dollár nyereséget termeltek. Rossz hír viszont, hogy hiába a sok változtatás és a megújulás hajszolása, az elmúlt időszak 6 millió eladott készülékéből csak 1 millió volt BlackBerry Z10.

A jelentés a felhasználói tábor változásaira is kitért. A száraz adatok értelmében a BlackBerry 10 megjelenése óta 3 millió felhasználót veszített a korábban RIM-ként futó cég. Jelenleg 76 millió BlackBerry-st tartanak számon.

A BlackBerry CEO-ja Throsten Heins a fenti problémát egy kedvezőbb árfekvésű mobillal orvosolná. Elmondása szerint eddig is hatalmas igény volt egy középkategóriás BB-re – szeptember magaságában megérkezhet az első.

Rosta

Lukácsy György

Rosta legközelebb hétfő reggel 8-tól. A hét bejegyzései a Rosta címre kattintva olvashatók!

Meghalt Kemény Endre

Az 56-os forradalom után ő alapította a Bartók Béla Kamarazenekart, amely rendszeres szereplője lett Budapest koncertéletének.

Miért lépett szövetségre Washington és Teherán?

Amerika és Irán közös katonai szövetséget hozott létre, hogy megsemmisítse a vérszomjas Iszlám Államot, mely mindkét ország közel-keleti terjeszkedésének útjában áll. Az együttműködés Washington és Teherán között taktikai jellegű, és valószínűleg csak a győzelem pillanatáig fog tartani.

Diplomáciai jelentőségű futam a Nemzeti Vágtán

A sportdiplomácia új színterévé válhat a Nemzeti Vágta. A Prevital Futam elnevezésű nemzetközi versenyszámnak köszönhetően idén nyolc nemzet diplomáciai delegációja is találkozik a Hősök terén.