BlackBerry jelentés: kevesebb felhasználó, nagy nyereség

/ 2013.03.29., péntek 15:25 /

Az elmúlt negyedév 94 millió dollárt hozott a kanadai vállalat konyhájára.

A BlackBerry egy lapra pakolt fel mindent új operációs rendszerével; többen rebesgették is, hogyha a cég valamit elront, végleg lehúzhatják a rolót. A BlackBerry 10 OS végül megérkezett, az első pénzügyi jelentés pedig már olvasható.

A BlackBerry CEO-jának van miért örülnie és van miért szomorkodnia. A jó hír számára, hogy a cég bevétele az elmúlt három hónapban 2,7 milliárd dollár volt, melyből a tiszta profit 94 millió dollár. Ez azért is örömteli a kanadai cég számára, mert az előző időszakban mindössze 14 millió dollár nyereséget termeltek. Rossz hír viszont, hogy hiába a sok változtatás és a megújulás hajszolása, az elmúlt időszak 6 millió eladott készülékéből csak 1 millió volt BlackBerry Z10.

A jelentés a felhasználói tábor változásaira is kitért. A száraz adatok értelmében a BlackBerry 10 megjelenése óta 3 millió felhasználót veszített a korábban RIM-ként futó cég. Jelenleg 76 millió BlackBerry-st tartanak számon.

A BlackBerry CEO-ja Throsten Heins a fenti problémát egy kedvezőbb árfekvésű mobillal orvosolná. Elmondása szerint eddig is hatalmas igény volt egy középkategóriás BB-re – szeptember magaságában megérkezhet az első.

Rosta

Rosta legközelebb hétfőn 8 órától.

Ahol kormányerő lehet az euroszkeptikusokból

Érdekes összetételű kormánykoalíció alakulhat Finnországban, ahol a liberális Centrumpárt nyerte a vasárnapi parlamenti választásokat. Egyelőre az euroszkeptikus Finnek lehetnek az egyik befutók. Kérdés, hogy ez milyen hatással lenne a görög válság uniós kezelésére.

Megérkeztek Magyarországra az orosz elnenőrök

Helyszíni ellenőrzést fognak végezni azokban az általuk kijelölt magyarországi üzemekben, amelyek már korábban felkerültek az orosz hatóság által engedélyezett létesítmények listájára.

Gulyás Gergely a ⅔ elvesztéséről: „Minden rosszban van valami jó”

Az alaptörvényt nem szabad az 1989-es alkotmánnyal szembeállítani - mondta Gulyás Gergely, az Országgyűlés fideszes alelnöke az alaptörvény elfogadásának negyedik évfordulója alkalmából csütörtökön kezdődő nemzetközi konferenciát beharangozó sajtótájékoztatón a Parlamentben hétfőn.