BlackBerry jelentés: kevesebb felhasználó, nagy nyereség

/ 2013.03.29., péntek 15:25 /

Az elmúlt negyedév 94 millió dollárt hozott a kanadai vállalat konyhájára.

A BlackBerry egy lapra pakolt fel mindent új operációs rendszerével; többen rebesgették is, hogyha a cég valamit elront, végleg lehúzhatják a rolót. A BlackBerry 10 OS végül megérkezett, az első pénzügyi jelentés pedig már olvasható.

A BlackBerry CEO-jának van miért örülnie és van miért szomorkodnia. A jó hír számára, hogy a cég bevétele az elmúlt három hónapban 2,7 milliárd dollár volt, melyből a tiszta profit 94 millió dollár. Ez azért is örömteli a kanadai cég számára, mert az előző időszakban mindössze 14 millió dollár nyereséget termeltek. Rossz hír viszont, hogy hiába a sok változtatás és a megújulás hajszolása, az elmúlt időszak 6 millió eladott készülékéből csak 1 millió volt BlackBerry Z10.

A jelentés a felhasználói tábor változásaira is kitért. A száraz adatok értelmében a BlackBerry 10 megjelenése óta 3 millió felhasználót veszített a korábban RIM-ként futó cég. Jelenleg 76 millió BlackBerry-st tartanak számon.

A BlackBerry CEO-ja Throsten Heins a fenti problémát egy kedvezőbb árfekvésű mobillal orvosolná. Elmondása szerint eddig is hatalmas igény volt egy középkategóriás BB-re – szeptember magaságában megérkezhet az első.

Rosta

Lukácsy György

Rosta legközelebb hétfő reggel 8-tól. A hét bejegyzései a Rosta címre kattintva olvashatók!

Tarlós kifakadt: Ki kapta a támogatást, Vitézy Dávid vagy Budapest?

Nincs olyan, hogy Vitézy-ügy, ez nem személyes kérdés - jelentette ki a Népszabadságnak Tarlós István főpolgármester azzal kapcsolatban, hogy a Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülésére készült előterjesztés szerint a Vitézy Dávid vezette Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a feladatkörei közül csak a közlekedésszervezést és a már zajló beruházásokat tarthatná meg.

Itt épülhetnek újabb BuBi-állomások

Huszonegy gyűjtőállomással és ötven új kerékpárral bővülhet a Mol Bubi közbringarendszer. A javaslatról jövő szerdán dönthet a Fővárosi Közgyűlés.

Miről szól a japán parlamenti választás?

November 21-én Abe Shinzo japán miniszterelnök feloszlatta a tokiói Parlament alsóházát és december 14-ére előrehozott választásokat írt ki. A szigetországban tehát a karácsonyi dekoráció kihelyezésével párhuzamosan elkezdődött gyakorlatilag a kampány szezonja, amely fejleményre pár hónappal ezelőtt nem sokan számítottak.

Erősödött a forint!

Erősödött pénteken a forint az euróval szemben, a héten összesen 0,6 százalékos nyereségre tett szert.