BlackBerry jelentés: kevesebb felhasználó, nagy nyereség

/ 2013.03.29., péntek 15:25 /

Az elmúlt negyedév 94 millió dollárt hozott a kanadai vállalat konyhájára.

A BlackBerry egy lapra pakolt fel mindent új operációs rendszerével; többen rebesgették is, hogyha a cég valamit elront, végleg lehúzhatják a rolót. A BlackBerry 10 OS végül megérkezett, az első pénzügyi jelentés pedig már olvasható.

A BlackBerry CEO-jának van miért örülnie és van miért szomorkodnia. A jó hír számára, hogy a cég bevétele az elmúlt három hónapban 2,7 milliárd dollár volt, melyből a tiszta profit 94 millió dollár. Ez azért is örömteli a kanadai cég számára, mert az előző időszakban mindössze 14 millió dollár nyereséget termeltek. Rossz hír viszont, hogy hiába a sok változtatás és a megújulás hajszolása, az elmúlt időszak 6 millió eladott készülékéből csak 1 millió volt BlackBerry Z10.

A jelentés a felhasználói tábor változásaira is kitért. A száraz adatok értelmében a BlackBerry 10 megjelenése óta 3 millió felhasználót veszített a korábban RIM-ként futó cég. Jelenleg 76 millió BlackBerry-st tartanak számon.

A BlackBerry CEO-ja Throsten Heins a fenti problémát egy kedvezőbb árfekvésű mobillal orvosolná. Elmondása szerint eddig is hatalmas igény volt egy középkategóriás BB-re – szeptember magaságában megérkezhet az első.

Rosta

Borbás Barna

Rosta legközelebb hétfőn 8 órától.

Fogtuk a legismertebb magyar dallamot, és új életre keltettük

Sajátos keretbe foglaltuk a legjobb fiatal nufolk bandákat bemutató videósorozatunkat: arra kértük a zenekarokat, játsszák el saját stílusukban a valószínűleg minden magyar által kívülről fújt dallamot, a Magyar Népmesék dallamát. Öt teljesen különböző megoldás született, mégis van bennük közös: mindegyik zseniális. FOLK, összefoglaló.

Ellenfesztivál? Mindent elmond a Kokas–Kelemen művészházaspár

„Csak azokat hívjuk meg, akik képesek rá, hogy együtt zenéljenek másokkal” – mondja Kokas Katalin hegedűművész, aki férjével, a szintén hegedűművész Kelemen Barnabással a Kaposfest után új rendezvényt indít Fesztiválakadémia Budapest néven. Páros nagyinterjú a friss Heti Válaszban.

Nagy a baj: túl sok a készpénzünk

Gazdasági károkat okoz a túlzott készpénzhasználat, ezért elindult a gondolkodás, hogy miként lehetne átalakítani a fizetési forgalmat. A lakosság bankkártya-használatának ösztönzése mellett a vállalati üzletekből kellene kiszorítani a – feketegazdaságot erősítő – készpénzt. Részletek a friss Heti Válaszban.

Óriási szerencséje volt Kulka Jánosnak

A világ legmodernebb igazolt hatású eljárásával gyógyítják Kulka János színművészt. Ám ehhez kivételes szerencse kell a bajban, mert a stroke-ellátásban hatalmasak a területi különbségek. A friss Heti Válasz elsőként mutatja meg ezt pontos túlélési adatokkal, nemzetközi összehasonlítással.

Tényleg megbolondult Ausztria?

Az osztrák kancellár nemrég a magyar kormányt leckéztette a kerítések miatt, ma már nem győz szögesdrótot rendelni, a tiltakozókat pedig gumibottal vereti szét. A jobb- és a balszélről továbbjutott két államfőjelölt közben harcot hirdet a parlamentáris demokrácia ellen. Részletek a friss Heti Válaszban.