BlackBerry jelentés: kevesebb felhasználó, nagy nyereség

/ 2013.03.29., péntek 15:25 /

Az elmúlt negyedév 94 millió dollárt hozott a kanadai vállalat konyhájára.

A BlackBerry egy lapra pakolt fel mindent új operációs rendszerével; többen rebesgették is, hogyha a cég valamit elront, végleg lehúzhatják a rolót. A BlackBerry 10 OS végül megérkezett, az első pénzügyi jelentés pedig már olvasható.

A BlackBerry CEO-jának van miért örülnie és van miért szomorkodnia. A jó hír számára, hogy a cég bevétele az elmúlt három hónapban 2,7 milliárd dollár volt, melyből a tiszta profit 94 millió dollár. Ez azért is örömteli a kanadai cég számára, mert az előző időszakban mindössze 14 millió dollár nyereséget termeltek. Rossz hír viszont, hogy hiába a sok változtatás és a megújulás hajszolása, az elmúlt időszak 6 millió eladott készülékéből csak 1 millió volt BlackBerry Z10.

A jelentés a felhasználói tábor változásaira is kitért. A száraz adatok értelmében a BlackBerry 10 megjelenése óta 3 millió felhasználót veszített a korábban RIM-ként futó cég. Jelenleg 76 millió BlackBerry-st tartanak számon.

A BlackBerry CEO-ja Throsten Heins a fenti problémát egy kedvezőbb árfekvésű mobillal orvosolná. Elmondása szerint eddig is hatalmas igény volt egy középkategóriás BB-re – szeptember magaságában megérkezhet az első.

Rosta

Kézdi Beáta

Rosta legközelebb hétfőn 8 órától.

Elárulták: így lehet kiszámítani a jövőt

Jövőbeli cselekedeteink megjósolhatóak, ha nem is teljes mértékben, de majdnem – véli Barabási Albert-László, világhírű hálózatkutató Villanások című könyvében. A könyvből ismeretterjesztő sorozat készült, melynek első része ma este látható.

Lajkó Félix: itt a vége!

Két és fél hónapos turné, 20 koncert itthon és külföldön: fináléjához érkezett a Lajkó Félix-maraton, amelynek lezárása február 27-28-án lesz a Müpában, világhírű vendégekkel.