heti-valasz.hu/uzlet/kulonos-reszletek-a-buda-cash-ugyrol-valaszol-a-bennfentes-110798

http://heti-valasz.hu/uzlet/kulonos-reszletek-a-buda-cash-ugyrol-valaszol-a-bennfentes-110798

Gazdaság

Botrány a HVG-nél: az új főszerkesztő Welsz Tamással bizniszelt

/ 2014.11.18., kedd 14:01 /
Botrány a HVG-nél: az új főszerkesztő Welsz Tamással bizniszelt

A HVG és a hvg.hu szerkesztőségében megdöbbenést keltett, hogy január 1-jétől Sztaniszláv András lesz a hetilap és az online felület közös főszerkesztője – értesült a Válasz.hu. A kommunikációs szakember ugyanis korábban Szekeres Imre sajtósaként működött, szlovákiai bejegyzésű cégét pedig Welsz Tamásnak adta el.

A Válasz.hu információi szerint válsághangulat alakult ki a HVG és a hvg.hu szerkesztőségében, miután az újságírók elkezdtek nyomozni leendő főszerkesztőjük, Sztaniszláv András után. Úgy tudjuk, az online munkatársak ma délután már stratégiai egyeztetést tartanak a hogyan továbbról – a kommunikációs szakember publikus életrajza ugyanis elfed egy-két tényt.

„Dolgozott egyebek között a Miniszterelnöki Hivatalban a Kormányzati Stratégiai Elemző Központ sajtótitkáraként” – áll a hivatalos közleményben, ám ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy a Medgyessy-kormány idején a kancellária államtitkárát, a szocialista Szekeres Imrét segítette bizalmas sajtómunkatársként. (Az Origónak 2003-ban például a szekeresimre.hu indulásáról nyilatkozott Sztaniszláv.)

A függetlenségét hangsúlyozó liberális hetilapnál és az online szerkesztőségben azonban nem csak ez az információ keltett megdöbbenést. Sztaniszlávról az is kiderült, hogy 2009-ig volt egy szlovákiai bejegyzésű vállalkozása, a StarLimo Slovensko, s.r.o., amely a magyar StarLimo Hungary Luxusautó Szolgáltató Kft. testvércégeként limuzinokat adott bérbe esküvőkre, leány- és legénybúcsúkra, egyéb rendezvényekre. Sztaniszláv és üzlettársai a szlovák céget végül annak az idén meghalt Welsz Tamásnak adták el, akit Panamában csalással vádoltak, az Interpol is körözte, majd a Sólyom Airways megmentőjeként emlegették, később pedig összefüggésbe hozták az MSZP-s Simon Gábor ügyével is.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.