valasz.hu/uzlet/van-e-ertelme-betiltani-a-muanyagszatyrot-es-a-szivoszalat-129146

http://valasz.hu/uzlet/van-e-ertelme-betiltani-a-muanyagszatyrot-es-a-szivoszalat-129146

Gazdaság

Bróker = rablógazember?

/ 2015.04.10., péntek 13:38 /
Bróker = rablógazember?

Hamarosan a folyószámlahitelek után személyi kölcsönt is igényelhetünk a postahivatalokban – ígéri az új FHB-s bankvezér. Nagyinterjúnk Oláh Mártonnal a friss Heti Válaszban.

A nagyobb, informatikai szempontból jobban felszerelt postákon hamarosan hitelt is igényelhet lakosság: a folyószámlahitelek után néhány hónapon belül a személyi kölcsönökkel is megjelenik a postahivatalokban az FHB kereskedelmi bankja – jelentette ki a Heti Válasznak adott interjúban a pénzintézet nemrég kinevezett új vezérigazgatója.

Oláh Márton azonban azt nem tartja valószínűnek, hogy hamarosan jelzálogalapú kölcsönök folyósításába is belevágna a Magyar Posta: a jelzáloghitelekkel kapcsolatos eljárások ugyanis ma több időt vesznek igénybe annál, mint hogy ezt teljes egészében el lehetne intézni egy postán.

„Egy jelzáloghitel futamideje gyakran még húsz évnél is hosszabb; olyan, mint egy házasság. Márpedig házasságkötésről sem három perc alatt szokás dönteni. A bankkal is tartós vagyoni-gazdasági kapcsolat jön létre, hiszen a fizetésünk egy részét minden hónapban át kell utalnunk a pénzintézetnek. Ha a hitelezési folyamatokat sikerülne annyira leegyszerűsíteni, esetleg megoldani, hogy a postahivatalokban külön munkatárs külön ablakban, csak jelzálogkölcsönökkel foglalkozzon, akkor középtávon ez akár lehetségessé is válhat” – tette hozzá.

A vezérigazgató szerint az állami tulajdonban lévő Magyar Posta és a magántulajdonban lévő FHB együttműködéséből mindkét fél egyformán húz hasznot. Az FHB számára a posta értékesítési hálózatként fontos, hiszen a pénzintézet termékeit és a bankcsoportba tartozó, 350 milliárd forintos vagyon kezelő Diófa Alapkezelő szolgáltatásait is továbbítja az ügyfelek felé. A Posta pedig az együttműködés révén olyan kistelepüléseken is korszerű szolgáltatásokat tud biztosítani, ahol nem érné meg üzemeltetni bankfiókot.

 

Arról, hogy Oláh Márton szerint miért ér fel ma a „lebrókerezés” egy anyázással vagy rabló-gazemberezéssel, s mit gondol a mostani forintosítási és hitelkiváltási hullámról, bővebben a Heti Válasz április 9-i számában olvashatnak. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.