valasz.hu/uzlet/egyre-kevesebb-kenyeret-eszunk-27701/

http://valasz.hu/uzlet/egyre-kevesebb-kenyeret-eszunk-27701/

Gazdaság

Búcsúzó Telekom-vezér: „Sok nehéz pillanat adódott 2010 és 2013 között”

/ 2018.05.16., szerda 16:30 /
Búcsúzó Telekom-vezér: „Sok nehéz pillanat adódott 2010 és 2013 között”

Sok nehéz időszak volt a Magyar Telekom és a kormány kapcsolatában 2010-13 között – mondja Christopher Mattheisen, a cég közel 12 év után hamarosan távozó vezérigazgatója. Nagyinterjúnk a Heti Válaszban.

Távozásának okairól Christopher Mattheisen azt mondja: a mostani megfelelő pillanat a váltásra, mert jók a cég eredményei és piaci pozíciói, növekedési pályán van, nem utolsó sorban pedig adott a megfelelő utód Rékasi Tibor személyében. Az Origo eladására így emlékszik: a döntést üzleti logika alapján a helyi menedzsment hozta meg. „Láttuk, hogy az online média fejlődik, de úgy ítéltük meg, hogy egyre nehezebb helyzetbe fog kerülni, mert a Google üzletileg uralja ezt a pályát. Ráadásul az Origo sokkal több figyelmet követelt a Magyar Telekom vezetésétől, mint amit a mérete indokolt volna” – így a vezérigazgató.

Hozzáteszi: konkrét ügyekkel, döntésekkel kapcsolatban nem gyakorolt nyomást rá vagy a vállalatra a politika, „de sok nehéz pillanat adódott 2010 és 2013 között. Nem könnyű a tulajdonosoknak elmagyarázni azt a helyzetet, amikor hirtelen jön egy telekomadó. Én azt is nyomásnak éreztem, amikor egy évi 30 milliárd forintos költséget jelentő különadót kaptunk a nyakunkba”.

 

 

 

 

A teljes nagyinterjú a május 17-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elkészült a Süsü, a sárkány folytatásával Csukás István

Ha nem töltődik fel az ember, elkopik – mondja Csukás István a legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban. Az író augusztusban fellép a szóládi Ízek, Versek, Madárfütty Fesztiválon; a rendezvény célja, hogy visszacsempéssze a kultúrát és a hagyományokat a köztudatba.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – kárpátaljai szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.