new.valasz.hu/uzlet/meg-fog-dobbeni-mennyivel-dragabban-utazunk-mint-a-lengyelek-125281

http://new.valasz.hu/uzlet/meg-fog-dobbeni-mennyivel-dragabban-utazunk-mint-a-lengyelek-125281

Gazdaság

Család és karrier

/ 2017.11.22., szerda 15:40 /

Az év családbarát nagyvállalata díjat nyerte el a vegyipari alapanyagokat gyártó nemzetközi Celanese cég budapesti szolgáltatóközpontja. A Három királyfi, három királylány mozgalom elismerését Katona István ügyvezető igazgató vette át.

A multicégekről korábban az a kép élt, hogy aki ilyen helyen dolgozik, annak nem nagyon lehet magánélete.

Remélem, a mi elismerésünk is cáfolja ezt. Éppen azért indultunk el a pályázaton, mert azt gondoltuk, családbarát vállalat vagyunk. Évek óta próbáljuk a munka és magánélet közti egyensúlyt megteremteni, a család mint érték cégünk számára nagyon fontos, és szerettük volna ezt másokkal is megosztani.

Hogyan kezdődött? Mi volt az első intézkedés?

Budapesti irodánk tíz éve alakult, én hét éve csatlakoztam, akkor 28 év volt az átlagéletkor, most 33. A munkatársak nagy része abban az életkorban van, amikor az egyik legfontosabb döntés a családalapítás. Először a kismamákat szerettük volna támogatni, mert bennük mindig van félelem, hogy milyen munkát fognak kapni, ha visszatérnek. A törvény szerint négy vagy nyolc órában vissza kell venni őket, nálunk azonban hat órára is vissza lehet jönni, sőt távmunkában is lehet dolgozni. Rugalmas az ebédidő és a munkaidő is: lehet korábban jönni, hamarabb menni, és fordítva. Emellett lakáshitel-támogatást, bölcsődei, óvodai, iskolakezdési támogatást és egészségmegőrző szolgáltatásokat is igénybe lehet venni nálunk.

Szokatlan segítségnyújtás, hogy a gyermekek több héten át szüleik munkahelyén tölthetik az időt.

Nagyon sikeresek a tavaszi, őszi és nyári szünetben tartott táboraink, ezeket a cég épületében tartjuk. Az őszi és a tavaszi szünetben egy hétre, a nyári szünetben négy hétre fogadjuk a gyerekeket egész napra, akikkel szakképzett gondozók foglalkoznak. A gyerekek a szülőkkel együtt érkeznek, együtt ebédelnek és együtt mennek haza.

Ez nem zavarja a munkát?

Nem, sőt még azok a kollégák is élvezik, akiknek nincs gyermekük; az irodában megpezsdül az élet. A gyerekek körében rendkívül népszerű, hogy szüleik munkahelyén tölthetik az időt. Én is mindig elhozom a két fiamat. Ez nagy segítség a családoknak, akiknek nyáron két és fél hónapra kell megoldaniuk a felügyeletet.

Mekkora kiadás családbarát munkahelyet üzemeltetni?

Nehéz forintosítani. Nem kicsi tétel, és nyilván hatása van egy ekkora vállalat költségvetésére. A másik oldalon viszont kifizetődik, hiszen a munkatársak elkötelezettsége erősebb; a szülők örömmel térnek vissza a munka világába és maradnak velünk.

A cégen belül más országokban is megtalálhatók ezek a kedvezmények?

Ezeket a támogatásokat, intézkedéseket a Celanese budapesti szolgáltató központjában vezettük be, és a cégcsoport többi tagja, melyek Amerikában, Nyugat-Európában és Ázsiában is megtalálhatók, érdeklődnek az eredményeink iránt, így elképzelhető, hogy máshol is bevezetnek hasonló modellt.

Vannak még újabb tervek?

Az elismerés inspirál, hogy további újításokon törjük a fejünket. Következő programunk a munkahelyi mosoda, cipészet és varroda bevezetése lesz, hiszen minden szülő sok időt megspórol azzal, ha ezeket a feladatokat nem a munkaidő után, a családi élet rovására kell elvégeznie. Ilyesmi több nyugat-európai cégnél is van, és szeretnénk a Celanese-nél is bevezetni.

Katona István
Budapesten született 1973-ban. 2002-ben végzett gazdasági mérnökként a Károly Róbert Főiskolán. 2004–2006 között a BMW Magyarország főkönyvelője. 2006–2010: az EY pénzügyi igazgatója. 2010–2017 között a Celanese európai pénzügyi igazgatója. 2017-től a Celanese Magyarország ügyvezető igazgatója. Nős, két fiú édesapja.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.