Gazdaság

Az OTP Bank elnöki tanácsadójaként dolgozik Schiffer Péter

/ 2012.12.31., hétfő 14:00 /
Az OTP Bank elnöki tanácsadójaként dolgozik Schiffer Péter

Az OTP Bank elnöki tanácsadójaként dolgozik Schiffer Péter, az LMP frakcióvezetőjének, Schiffer Andrásnak az édesapja - tudta meg a Heti Válasz Online.

„Dr. Schiffer Péter, aki két évvel ezelőttig a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének volt a főigazgató-helyettese, nyugdíjas tanácsadóként dolgozik az OTP Banknak" - erősítette meg írásban is értesülésünket a bank médiakommunikációs osztályvezetője.

Schiffer Péter köztisztviselői jogviszonya 2010. augusztus 15-én szűnt meg a PSZÁF-nél, miután 2009 decemberében a nyugdíjazását kérte. (A főigazgató-helyettest nyolc hónapos felmentési idő illette meg, és hathavi átlagkeresetének megfelelő jutalomban is részesült. Így Schiffer több tízmillió forinttal távozott a PSZÁF-től.)

A történész végzettségű Schiffer Pétert még Gyurcsány  Ferenc miniszterelnök nevezte ki a PSZÁF főigazgató-helyettesi posztjára, s érdekében még a törvényeket is megváltoztatták. A lex Schifferként elhíresült törvénymódosítás tette lehetővé ugyanis, hogy szakirányú felsőfokú végzettség helyett néhány éves gyakorlat is elég legyen a poszt betöltéséhez, ami elég jól fizetett az idő tájt. (A jogszabályok akkoriban úgy rendelkeztek, hogy a jegybank elnökének a központi banktól származó éves összjövedelmének 30 százaléka járt a főigazgató-helyettesnek.)

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.