Gazdaság

Egészségesen az unióban

/ 2001.04.13., péntek 07:39 /

Az egy főre jutó cigarettafogyasztás Magyarországon a harmadik legmagasabb a világon. Az elmúlt tíz év felmérései szerint a dohányzók aránya 50 százalék. A tüdőrákban elhunytak aránya a világon nálunk a legmagasabb mindkét nemet tekintve. A dohányzással összefüggő (szív- és érrendszeri, szájrák) megbetegedésekben elsősorban a középkorú emberek körében magas az elhalálozás. A dohányzás visszaszorítását tűzte célul az 1999-ben megalkotott, a nem dohányzók védelmét szolgáló törvény. E szerint például helyi közlekedési eszközökön, közintézményekben, rendelőintézetekben, gyógyszertárakban, közoktatási intézményekben tilos a dohányzás. A vendéglátó-ipari egységekben külön helyiséget kell biztosítani a nem dohányzók számára. A WHO (Egészségügyi Világszervezet) 1998-as határozata szerint 2015-re az Európai Unió állampolgárainak dohány-, alkohol-, drogmentes, egészséges környezetben kell élniük.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.