Gazdaság

Egy bezárás sem volt 2000-ben

/ 2001.04.27., péntek 07:41 /

A fürdők és a strandok medencéiből tavaly összesen 8739 esetben vettek vízmintát a mikrobiológiai minőség-ellenőrzésére a tisztiorvosi szolgálat munkatársai - tudtuk meg Kádár Mihálytól, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat laboratóriumi vezetőjétől. Bakteriológiai szempontból főleg a fővárosban, Békés, Baranya, Győr-Sopron, Heves, valamint Zala megyében találtak leginkább kifogásolható töltő-ürítő medencéket. Az előző évekhez képest viszont jelentősen javult a helyzet Bács-Kiskun és Szabolcs-Szatmár megyében. A szűrő-forgató medencék víztisztaságánál a legtöbb probléma Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megyében merült fel. Higiénés szempontok miatt azonban egyetlen strandot sem kellett bezárni 2000-ben, és sehol sem alakult ki fürdővíz okozta járvány.
Kémiai vizsgálatra a múlt évben 6921 esetben kerül sor. A szakemberek elsősorban a víz aktív klór-, klorid-, alumínium-, valamint nitrittartalmára voltak kíváncsiak. A medencéken kívül természetesen álló- és folyóvizeink tisztaságát is rendszeresen ellenőrzi az ÁNTSZ. Tavaly többek között a Kunfehértó, Záportározó- és a Vadkerti tó vize kapott kiváló minősítést.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.