valasz.hu/uzlet/van-e-ertelme-betiltani-a-muanyagszatyrot-es-a-szivoszalat-129146

http://valasz.hu/uzlet/van-e-ertelme-betiltani-a-muanyagszatyrot-es-a-szivoszalat-129146

Gazdaság

Egy ország kóstolt: Kiválogatták a legkiválóbb pálinkákat

/ 2014.05.21., szerda 08:15 /

Megrendezték a Vidékfejlesztési Minisztérium által szervezett Országos Pálinkakóstolót, amelynek díjazottjai a Pálinkakiválóságok Könyvébe is bekerültek.

 

A Magyarországon működő kereskedelmi pálinkafőzdék kétharmada nevezte be a termékét a megmérettetésre. A szakmai zsűri ebből 50 főzde 83 pálinkáját díjazta, melyek mindegyikéről egy rövid ismertetőt készítettek a Pálinkakiválóságok Könyvébe. A díjakat Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter adta át.

A Magyarországon működő kereskedelmi célú főzdék és pálinkaházak kétharmada 171 terméket nevezett be a versenyre. A szakmai zsűri a pálinka kiválóságok körébe 50 ház és főzde 83 kiválónak minősített pálinkáját sorolta.

Kiss Eliza miniszteri biztos a rendezvényen elmondta: a pálinka hungarikum, a magyar identitás része. A pálinkát példaként hozta arra, hogy a piacképes hungarikumok gazdaságélénkítő szerepet is betölthetnek egy-egy területen. A jól használt és alkalmazott hagyományok erősíthetik a jövőt, a vállalkozásokat. Ezért is fontos az a kötet, amely bemutatja a legkitűnőbb magyar pálinkákat. A Pálinka Kiválóságok Könyve ingyenes kiadvány, 4000 példányban magyarul 2000 példányban angolul jelent meg.

A Zsindelyes Pálinkafőzde közleményben tudatta: folytatja idei díjesőjét, termékei 100 százalékos eredményességgel szerepeltek, háromból három csillagos pálinka lett. „Három olyan terméket neveztünk be, melyek nagyon fontos szerepet játszanak a főzde életében - az eredetvédett szabolcsi alma és az újfehértói meggy, amely idén 50 éve már, hogy kinemesítésre került, illetve annak ágyazott változata, az újfehértói fürtös ágyas meggy, ami ezzel már 19-szeres elismeréssel büszkélkedhet. Mindhárom termékünk 2013-as főzésű, vagyis jelenleg is ezeket találja meg a vásárló a boltok polcain és a vendéglátóhelyeken, így szeretnénk mindenkit arra buzdítani, hogy kóstolja meg a Zsindelyes újdonsült érmeseket és ünnepelje a magyar pálinka értékeit - emelte ki Fehér Csaba, a főzde pálinkamestere.

Dull Péter, a Pálinka Nemzeti Tanács titkára korábban az MTI-nek elmondta: tavaly 744 ezer hektoliter fok pálinka készült a kereskedelmi főzdékben. Ez mintegy 1,5 millió liter 50 fokos pálinkának felel meg. A múlt évi mennyiség mintegy 15 százalékkal volt kevesebb, mint a 2012. évi. Tavalyelőtt 881 ezer hektoliter foknyi mennyiségű pálinkát főztek a kereskedelmi főzdékben.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.