Gazdaság

Példaértékű innováció: januártól készpénzmentes lesz a Budapest Sportaréna

/ 2017.12.05., kedd 13:00 /

Egyedülálló fejlesztést jelentett be a Budapest Sportaréna és a Mastercard: teljesen megújult az Aréna beléptetőrendszere, amely QR kód mellett már NFC képes jegykezelésre is alkalmas. Az ezzel párhuzamosan elindított mobiltelefonos applikációval a belépéstől kezdve a parkoláson át az ételrendelésig számos kényelmi funkciót vehetnek igénybe a koncertlátogatók. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően az Aréna 2018. január 1-jétől teljesen készpénzmentes lesz.

A Budapest Sportarénában az elmúlt hónapokban számos fejlesztés valósult meg, annak érdekében, hogy a vendégek számára ne csak a koncert vagy a sportesemény maga jelentse az élményt, hanem a kapcsolódó szolgáltatások is. Egy éve került bevezetésre az érintőkártyás fizetési lehetőség minden büfé minden pénztáránál, amely jelentősen gyorsította a kiszolgálást és csökkentette a sorokat. A bankkártyás fizetések aránya egyre nő: a vendégek egyharmada már kártyával fizet, sőt volt olyan nemzetközi koncert is nemrég, ahol ez az arány 40%-ra emelkedett.

Lak Tibor, a Papp László Budapest Sportaréna cégvezetője


A Budapest Sportaréna hosszú távú fejlesztési koncepciójába – melynek célja az egyre innovatívabb, felhasználóbarátabb környezet – illeszkedik a következő, most megvalósuló fejlesztés is: a Budapest Aréna mobilalkalmazás bevezetése. A mindenki számára ingyenesen elérhető alkalmazást érdemes már a programok látogatása előtt letölteni, hiszen a megvásárolt jegyek is könnyebben tárolhatók a mobilon, nem szükséges kinyomtatni őket. A rendszer sokkal gyorsabban felismeri az applikációban kezelt jegyeket, mint a nyomtatott jegyekről beolvasandó vonalkódokat, hiszen az otthoni nyomtatás változó minősége miatt olykor igen nehéz feladat a gyakran elmosódott, gyűrött, nem megfelelő méretű jegy érvényesítése. Az applikáció kizárja a visszaéléseket is, hiszen a jegy egyszerre csak egy készüléken tárolható és nem másolható, ellentétben a többször kinyomtatható pdf-es formával.

A gyorsabb beléptetés mellett az applikáció számos kényelmi funkciót kínál, melyek a gyorsabb és kényelmesebb ügyintézést segítik. A jegyadatok alapján beazonosítja a legrövidebb útvonalat a kapu és a vendég ülőhelye között, segítve őt helye megtalálásában. Az applikációval rendelkező vendégek ingyenesen csatlakozhatnak a BudapestAréna Wi-Fi hálózatára az esemény időtartama alatt, továbbá számukra előzetes, garantált parkolójegy vásárlást, valamint büfé-csomag elővásárlást is biztosítanak.

2018. január 1-jétől az Aréna teljesen készpénzmentessé válik, azaz a büfékben és a parkolóházban már kizárólag bankkártyával lehet majd fizetni. A jellemző kosárérték az érintőkártyás fizetés PIN kód megadási határértéke alatt van, így ezzel tovább gyorsulhat a kiszolgálás. Akik nem rendelkeznek bankkártyával, azok az Arénában található automatákból egy gyors regisztrációt követően Mastercard márkájú feltöltős bankkártyákat válthatnak ki. Ezek a kártyák teljes értékű bankkártyák, így nem csak az Arénában, hanem minden bankkártyás elfogadóhelyeken is használhatók.

„A jövőben is számos új fejlesztés valósul meg az Arénában: a parkolórendszer megújítása során a tervek között szerepel egy rendszámfelismerős beléptetés, ahol az előre történő parkolójegy vásárlás során a rendszámot meg lehet adni, így érkezéskor a jegyet elő se kell venni. A kapu felismeri, hogy adott rendszám rendelkezik érvényes jeggyel, melynek következtében a sorompó automatikusan nyílik. Ha valaki pedig nem rendelkezik előre megvásárolt jeggyel, akkor egy egyérintéses kártyával gyorsan rendezheti a díjfizetést, csökkentve ezzel a sorban állás idejét” – fejtette ki Lak Tibor, a Papp László Budapest Sportaréna cégvezetője.

Egy digitális átalakulás részesei vagyunk, amelyben a kommunikáció, a szórakozás és a kereskedelem is egyre inkább a digitális térben zajlik. Nagy örömmel indítottuk el hosszútávú együttműködésünket a Budapest Sportarénával, hiszen Magyarország egyik legnagyobb befogadóképességűrendezvényhelyszínén mutathatjuk be a kártyabirtokosoknak a készpénzmentes fizetés előnyeit és a legújabb digitális innovációkat. Reményeink szerint ez az innovatív környezet arra inspirálja majd a látogatókat, hogy a hétköznapjaik során is használják ezeket a megoldásokat, köztük az egyszerű, gyors és biztonságos egyérintéses fizetést” – mondta Szetnics László, a Mastercard mobil üzletfejlesztési vezetője.

* * *

A Budapest Arénáról: A Budapest Sportarénában a korábbi évek 70-80 eseménynapja után, 2016-ban már 90 különböző eseményen vehettek részt a vendégek, így a látogatószám a korábban jellemző félmillióról már 600,000 főre nőtt. 2017-ben az eseménynapok száma eléri a 110-et, míg a használatban töltött napok száma megközelíti a 240-et, ami 20%-os növekedést jelent. Az események több mint fele továbbra is koncert, de az idei évben több nemzetközi versenynek köszönhetően növekedett a sportesemények aránya. Az elmúlt években szokásossá vált Final4 mellett az Aréna adott otthont a Ritmikus Gimnasztika Európa Bajnokságnak és a Judo Világbajnokságnak is. 2018-ban a külföldi sztárok mellett (például a Metallica vagy a Depeche Mode) számos hazai előadó is koncertet ad, és lesznek nemzetközi sportesemények is.

A Mastercardról: A Mastercard az egyik globális piacvezető fizetési és technológiai vállalat, amely jelenleg a világ leggyorsabb feldolgozó hálózatát üzemelteti, összekötve fogyasztókat, pénzintézeteket, kereskedőket, kormányokat és üzleti vállalkozásokat több mint 210 országban világszerte. A Mastercard termékei és üzleti megoldásai könnyebbé, kényelmesebbé és biztonságosabbá teszik a mindennapi kereskedelmet, a vásárlást, az utazást, az üzleti tevékenységet, valamint a pénzügyek intézését.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.