Gazdaság

Példaértékű innováció: januártól készpénzmentes lesz a Budapest Sportaréna

/ 2017.12.05., kedd 13:00 /

Egyedülálló fejlesztést jelentett be a Budapest Sportaréna és a Mastercard: teljesen megújult az Aréna beléptetőrendszere, amely QR kód mellett már NFC képes jegykezelésre is alkalmas. Az ezzel párhuzamosan elindított mobiltelefonos applikációval a belépéstől kezdve a parkoláson át az ételrendelésig számos kényelmi funkciót vehetnek igénybe a koncertlátogatók. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően az Aréna 2018. január 1-jétől teljesen készpénzmentes lesz.

A Budapest Sportarénában az elmúlt hónapokban számos fejlesztés valósult meg, annak érdekében, hogy a vendégek számára ne csak a koncert vagy a sportesemény maga jelentse az élményt, hanem a kapcsolódó szolgáltatások is. Egy éve került bevezetésre az érintőkártyás fizetési lehetőség minden büfé minden pénztáránál, amely jelentősen gyorsította a kiszolgálást és csökkentette a sorokat. A bankkártyás fizetések aránya egyre nő: a vendégek egyharmada már kártyával fizet, sőt volt olyan nemzetközi koncert is nemrég, ahol ez az arány 40%-ra emelkedett.

Lak Tibor, a Papp László Budapest Sportaréna cégvezetője


A Budapest Sportaréna hosszú távú fejlesztési koncepciójába – melynek célja az egyre innovatívabb, felhasználóbarátabb környezet – illeszkedik a következő, most megvalósuló fejlesztés is: a Budapest Aréna mobilalkalmazás bevezetése. A mindenki számára ingyenesen elérhető alkalmazást érdemes már a programok látogatása előtt letölteni, hiszen a megvásárolt jegyek is könnyebben tárolhatók a mobilon, nem szükséges kinyomtatni őket. A rendszer sokkal gyorsabban felismeri az applikációban kezelt jegyeket, mint a nyomtatott jegyekről beolvasandó vonalkódokat, hiszen az otthoni nyomtatás változó minősége miatt olykor igen nehéz feladat a gyakran elmosódott, gyűrött, nem megfelelő méretű jegy érvényesítése. Az applikáció kizárja a visszaéléseket is, hiszen a jegy egyszerre csak egy készüléken tárolható és nem másolható, ellentétben a többször kinyomtatható pdf-es formával.

A gyorsabb beléptetés mellett az applikáció számos kényelmi funkciót kínál, melyek a gyorsabb és kényelmesebb ügyintézést segítik. A jegyadatok alapján beazonosítja a legrövidebb útvonalat a kapu és a vendég ülőhelye között, segítve őt helye megtalálásában. Az applikációval rendelkező vendégek ingyenesen csatlakozhatnak a BudapestAréna Wi-Fi hálózatára az esemény időtartama alatt, továbbá számukra előzetes, garantált parkolójegy vásárlást, valamint büfé-csomag elővásárlást is biztosítanak.

2018. január 1-jétől az Aréna teljesen készpénzmentessé válik, azaz a büfékben és a parkolóházban már kizárólag bankkártyával lehet majd fizetni. A jellemző kosárérték az érintőkártyás fizetés PIN kód megadási határértéke alatt van, így ezzel tovább gyorsulhat a kiszolgálás. Akik nem rendelkeznek bankkártyával, azok az Arénában található automatákból egy gyors regisztrációt követően Mastercard márkájú feltöltős bankkártyákat válthatnak ki. Ezek a kártyák teljes értékű bankkártyák, így nem csak az Arénában, hanem minden bankkártyás elfogadóhelyeken is használhatók.

„A jövőben is számos új fejlesztés valósul meg az Arénában: a parkolórendszer megújítása során a tervek között szerepel egy rendszámfelismerős beléptetés, ahol az előre történő parkolójegy vásárlás során a rendszámot meg lehet adni, így érkezéskor a jegyet elő se kell venni. A kapu felismeri, hogy adott rendszám rendelkezik érvényes jeggyel, melynek következtében a sorompó automatikusan nyílik. Ha valaki pedig nem rendelkezik előre megvásárolt jeggyel, akkor egy egyérintéses kártyával gyorsan rendezheti a díjfizetést, csökkentve ezzel a sorban állás idejét” – fejtette ki Lak Tibor, a Papp László Budapest Sportaréna cégvezetője.

Egy digitális átalakulás részesei vagyunk, amelyben a kommunikáció, a szórakozás és a kereskedelem is egyre inkább a digitális térben zajlik. Nagy örömmel indítottuk el hosszútávú együttműködésünket a Budapest Sportarénával, hiszen Magyarország egyik legnagyobb befogadóképességűrendezvényhelyszínén mutathatjuk be a kártyabirtokosoknak a készpénzmentes fizetés előnyeit és a legújabb digitális innovációkat. Reményeink szerint ez az innovatív környezet arra inspirálja majd a látogatókat, hogy a hétköznapjaik során is használják ezeket a megoldásokat, köztük az egyszerű, gyors és biztonságos egyérintéses fizetést” – mondta Szetnics László, a Mastercard mobil üzletfejlesztési vezetője.

* * *

A Budapest Arénáról: A Budapest Sportarénában a korábbi évek 70-80 eseménynapja után, 2016-ban már 90 különböző eseményen vehettek részt a vendégek, így a látogatószám a korábban jellemző félmillióról már 600,000 főre nőtt. 2017-ben az eseménynapok száma eléri a 110-et, míg a használatban töltött napok száma megközelíti a 240-et, ami 20%-os növekedést jelent. Az események több mint fele továbbra is koncert, de az idei évben több nemzetközi versenynek köszönhetően növekedett a sportesemények aránya. Az elmúlt években szokásossá vált Final4 mellett az Aréna adott otthont a Ritmikus Gimnasztika Európa Bajnokságnak és a Judo Világbajnokságnak is. 2018-ban a külföldi sztárok mellett (például a Metallica vagy a Depeche Mode) számos hazai előadó is koncertet ad, és lesznek nemzetközi sportesemények is.

A Mastercardról: A Mastercard az egyik globális piacvezető fizetési és technológiai vállalat, amely jelenleg a világ leggyorsabb feldolgozó hálózatát üzemelteti, összekötve fogyasztókat, pénzintézeteket, kereskedőket, kormányokat és üzleti vállalkozásokat több mint 210 országban világszerte. A Mastercard termékei és üzleti megoldásai könnyebbé, kényelmesebbé és biztonságosabbá teszik a mindennapi kereskedelmet, a vásárlást, az utazást, az üzleti tevékenységet, valamint a pénzügyek intézését.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!

Ma született Mátyás király

A Mátyás király Emlékév alkalmából ma este a budavári Mátyás-templomban ad koncertet az Angelica Leánykar, Kolozsváron pedig Mátyás Napok kezdődnek.

Ki ez az ember? Dél-Afrika Mészáros Lőrince?

Korrupt elnökének eltávolításával Dél-Afrika adott magának még egy esélyt, hogy valóra váltsa a reményeket, amire negyed százada nem képes. A friss Heti Válaszból kiderül, hogy az utódnak csodát kéne tennie: például vizet fakasztania a Fokváros körüli sziklákból.

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.