Gazdaság

Érdemes készülni: idén drágább lesz a külföldi nyaralás

/ 2018.06.21., csütörtök 11:00 /
Érdemes készülni: idén drágább lesz a külföldi nyaralás

A végéhez közeledik a nemzetközi gazdaság kivételesen kedvező időszaka, nehézzé téve a kormány növekedési céljainak elérését. A legújabb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy folyamatnak a forint is kárát látja.

Sokan dörzsölhették a szemüket az elmúlt napokban a pénzváltók árfolyamai látták, különösen, ha néhány héttel vagy hónappal ezelőtt nagyjából már kiszámolták a nyaralás költségeit. Újra elő kell venni a kockás papírt, miután cikkünk írásakor a forint az euróval szemben sokéves mélypont körül ingadozott a 320-325 közötti sávban, a kunával szemben pedig még sosem volt ilyen gyenge.

 

„A változó jegybanki politikák, az emelkedő amerikai kamatszint miatt a legtöbb feltörekvő piacon a befektetők magasabb kockázati prémiumot kérnek” – mondja lapunknak a folyamat hátteréről Bakos Ádám, az Aegon Alapkezelő vezető kötvény-vagyonkezelője. Holecz Noémi, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője pedig arra számít, hogy a következő hetekben-hónapokban 320 és 325 között lesz a forint-euró árfolyam, de lehetnek kilengések akár 330-ig is.

A kormány és a Magyar Nemzeti Bank hivatalos megszólalásai arról tanúskodnak, hogy nem nyugtalanítja őket a korábban megszokottnál néhány százalékkal gyengébb forint.

 

További részletek a friss Heti Válaszban, mely immár csak digitálisan vásárolható meg.

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.