Gazdaság

Érdemes készülni: idén drágább lesz a külföldi nyaralás

/ 2018.06.21., csütörtök 11:00 /
Érdemes készülni: idén drágább lesz a külföldi nyaralás

A végéhez közeledik a nemzetközi gazdaság kivételesen kedvező időszaka, nehézzé téve a kormány növekedési céljainak elérését. A legújabb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy folyamatnak a forint is kárát látja.

Sokan dörzsölhették a szemüket az elmúlt napokban a pénzváltók árfolyamai látták, különösen, ha néhány héttel vagy hónappal ezelőtt nagyjából már kiszámolták a nyaralás költségeit. Újra elő kell venni a kockás papírt, miután cikkünk írásakor a forint az euróval szemben sokéves mélypont körül ingadozott a 320-325 közötti sávban, a kunával szemben pedig még sosem volt ilyen gyenge.

 

„A változó jegybanki politikák, az emelkedő amerikai kamatszint miatt a legtöbb feltörekvő piacon a befektetők magasabb kockázati prémiumot kérnek” – mondja lapunknak a folyamat hátteréről Bakos Ádám, az Aegon Alapkezelő vezető kötvény-vagyonkezelője. Holecz Noémi, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője pedig arra számít, hogy a következő hetekben-hónapokban 320 és 325 között lesz a forint-euró árfolyam, de lehetnek kilengések akár 330-ig is.

A kormány és a Magyar Nemzeti Bank hivatalos megszólalásai arról tanúskodnak, hogy nem nyugtalanítja őket a korábban megszokottnál néhány százalékkal gyengébb forint.

 

További részletek a friss Heti Válaszban, mely immár csak digitálisan vásárolható meg.

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Baljós árnyak a magyar Microsoftnál

Váratlanul felállt székéből a magyar Microsoft ügyvezetője. Nem ez az első baljós árny a vállalatnál: fél éve elcsapták állami viszonteladóikat, két volt vezetőjük kormányzati mentőövet kapott, és a hírek szerint az amerikai hatóságok is vizsgálódnak az ügyben.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.

Összeomlott a magyar ellenzék – csődbiztos kerestetik

Budapest V. és VIII. kerületében győzelmet remélt az ellenzék a július 8-i időközi erőpróbákon, hiszen a parlamenti szavazáshoz képest egységesebb formában indult – ráadásul a főváros Fidesz-kritikusabb, mint az ország. Aztán jött a feketeleves, illetve a tanácstalanság: jövőre milyen felállásban lenne célszerű „elszenvedni” az uniós és az önkormányzati választást? Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.