Gazdaság

Ez okozhatta Vida Ildikó vesztét

/ 2014.11.11., kedd 16:55 / Hírforrás: Heti Válasz
Ez okozhatta Vida Ildikó vesztét

Az amerikai, a francia és az orosz sajtó is élénken foglalkozik hazánkkal. Heti lapszemle.

The New York Times

„Még legkíméletlenebb bírálói is elismerik, hogy Orbán meg sem közelíti Putyint, ha az ellenfelek elhallgattatásáról van szó. Senkit sem vetettek börtönbe a kormány bírálata miatt, nincs nyílt cenzúra, és nemrég egy internetadó elleni tömegtüntetést is hagytak folytatódni. A nyugati bírálatok ennek ellenére erősödnek.”

Le Monde

„Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke érthetetlennek tartja a szerinte rosszindulatú vádakat, pedig a szervezet hírnevét a Horváth András volt adóhatósági munkatárs által 2013 novemberében kirobbantott botrány már megtépázta. Ahelyett, hogy Horváthnak gratuláltak volna a civil kurázsihoz, támadások áldozata lett. Viszontagságos sorsa meggyőzte Washingtont, hogy semmilyen segítséget nem kaphat Budapesttől a Bunge amerikai vállalat ügyében, mely azért tett panaszt, mert magyarországi konkurensei csúszópénzért cserében nem fizettek áfát.”

Nyezaviszimaja Gazeta

„Magyarország magához ragadta a kezdeményezést a Déli Áramlat földgázvezeték megépítésével kapcsolatban, de még kérdéses, hogy a magyar vezetés továbbmegy-e a nyilatkozatoknál. Az orosz gázt a tervek szerint Ukrajna elkerülésével Európába, így Magyarországra is eljuttató gázvezetékrendszer sorsa Brüsszelben, és nem Budapesten fog eldőlni. Szergej Pravoszudov, az Orosz Nemzeti Energetikai Intézet igazgatója úgy gondolja, ha a magyarok mégiscsak elkezdik a Déli Áramlat szakaszának építését a területükön, akkor ez áttörést hoz a gázvezetékrendszer megvalósításában, és érvet ad Bulgáriának, illetve Szerbiának arra, hogy saját területén újra hozzáfogjon az építéshez.”

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.