valasz.hu/uzlet/van-e-ertelme-betiltani-a-muanyagszatyrot-es-a-szivoszalat-129146

http://valasz.hu/uzlet/van-e-ertelme-betiltani-a-muanyagszatyrot-es-a-szivoszalat-129146

Gazdaság

Ezt gondolja a CBA-elnök Orbán Viktorról

/ 2015.07.02., csütörtök 08:20 /
Ezt gondolja a CBA-elnök Orbán Viktorról

A ma megjelent Heti Válaszban olvasható interjú máris nagy vihart kavart – a CBA elnöke, Baldauf László a vasárnapi zárva tartásról, az Orbán Viktorral közös fotóról, de sok másról is őszintén beszélt lapunknak.

– A vasárnapi zárva tartásról mik a tapasztalataik? – egyebek mellett ezt is megkérdeztük Baldauf Lászlótól.

– Mint üzlettulajdonos, éjjel-nappal nyitva tartanám a boltomat, a lényeg az, hogy csörögjön a pénz, csilingeljen a kassza. De ennek is van emberi oldala. Szeptemberben lesz hatvan éve, hogy a kereskedelemben dolgozom. Rengeteg családi konfliktusnak, válásnak voltam tanúja a vasárnapi munkavégzés miatt. Elfogadhatatlan, hogy a kereskedelemben tevékenykedő több százezer ember azért dolgozzon vasárnap, mert sokan úgy gondolják, a korszerű élelmiszer-tárolók, a hosszan eltartható termékek ellenére sem elég nekik hét napból hat a bevásárlásra. Bárki bármit mond: a munkavállalók sok esetben a hónap négy vasárnapjából hármat végigdolgoztak. Az eladók, a boltvezetők ezért ingerültebbek, fáradtabbak voltak. Az összforgalomban hónapról hónapra emelkedést látok, így a vasárnapi nyitva tartás korlátozása biztosan nem lesz negatív hatással az eladások mennyiségére sem. 

Arra a kérdésre, hogy irodája falán Orbán Viktor fényképe lóg, így reagált a CBA-vezér: "Pontosítsunk. Irodámban két nagy portréfestmény van: egy Széchenyi Istvánról és egy Klauzál Gáborról. Több fényképtabló közül az egyiken többedmagammal valóban a miniszterelnök úrral vagyunk láthatók. A fotó 2007-ben készült, amikor jelenlétével megtisztelte partnertalálkozónkat. Többször kinyilvánítottam már, hogy Orbán Viktort a XXI. század legnagyobb magyar politikusának tartom. Az utókor majd visszaigazolja a véleményemet."

A teljes interjú a július 2-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.