Gazdaság

Felcsút titokzatos milliárdosa

/ 2010.06.23., szerda 14:23 /

A Fejér megyei Felcsút lett tavaly az egy lakosra jutó legnagyobb legális jövedelemmel rendelkező magyar falu. Van-e köze mindehhez Orbán Viktor ottani házának vagy az általa alapított fociakadémiának? Esetleg aknamentesítő robotok vagy egy meg nem épült hulladéklerakó áll a háttérben? (Részletek a 25. heti lapszámban!)

Tévedés lehet - ez volt az első benyomása Felcsút jegyzőjének, amikor tavaly év végén megtudta, hogy a falu háromszor akkora összeget kap vissza a személyi jövedelemadóból, mint korábban. A törvény szerint nyolc százalékot utal át az állam az önkormányzatoknak, s a kincstárnál és az APEH-nél is megnyugtatták őket, jól számoltak: 23-25 milliós többlet jut a falunak.

"De 99 százalékos biztonsággal állíthatom, hogy jövőre minden visszatér a normál kerékvágásba" - mondták az adóhatóságnál a falu jegyzőjének, Sallainé Eigner Nórának. A sajtó pedig megrohamozta a községet, amikor a CID Cég-Info Kft. nyilvánosságra hozta, hogy Felcsút az egy főre eső legális jövedelem rangsorában megelőzte a budai villaövezeteket és az elitfalvakat, Telkit és Solymárt. Az utcán megszólaltatott felcsútiak azonban mind arról beszéltek, hogy a válságot érzik a bőrükön, nem a milliárdokat. Nem is lehet másként, mert nem Felcsút gazdagodott, hanem a település egy lakója.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.